'Beni En İyi Anlayan İnsan Başbakan Erdoğan'dır'

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
724905_19261_o.jpg

Partisinin Grup Toplantısında Konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal .Türkiye Cumhuriyetini Kimse Bölemeyecektir. Türkiye Üzerindenki Oyunların Tümünü Çıkmaza Sokacağız.'dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal .T.C.'yi kimse bölemeyecektir. Türkiye üzerindenki oyunların tümünü çıkmaza sokacağız."dedi.

Çanakke Deniz Zaferi'nde şehit olanları anarak konuşmasına başlayan Baykal, bu seneki Çanakke Deniz Zaferi kutlamalarına her zamankinden daha fazla ve çoşkulu bir katılım olduğunu hatırlattı.

"T.C'Yİ KİMSE BÖLEMEYECEKTİR"-

Bu sahiplenmenin derin bir anlamı olduğunu ifade eden Baykal,"Geçmişte yaşananlara benzer tehlikeler ortaya çıkabilir.Çıkarsa yine biz yurdumuzu aynı inançla savunuruz mesajı tüm dünyaya yansıtılmaya çalışıldı.Vatandaşıh zihninde 'Türkiye üzerinde acaba bazı planlar sürdürülüyor mu, ülkemizi bölmek isteyenler acaba fırsat bulabilcek mi' korkusunun yatmadığını söylemek mümkün değildir.Hepimiz bu tepkileri kavrayarak tarimizden güç alarak bugünü değerlendiriyoruz.T.C.'yi kimse bölemeyecektir. Türkiye üzerindenki oyunların tümünü çıkmaza sokacağız."dedi.

-NEVRUZ-

Nevruz'un korku günü haline dönüştürülmek istendiğini belirten Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü;"Yarın nevruz. Nevruz'u büyük bir çoşku ile kutluyoruz.Nevruz, Türkiye'de bir umut, güzellik ve sevgi günü olarak yaşanması gerekirken bir gerilim, korku günü haline dönüştürülmek isteniyor.Kimsenin Nevruz nedeniyle bizi birbirimize düşürmeye hakkı yoktur.Toplum içinde husumet yaratılmak isteniyor ama halkın sağduyusu bu olayları aşmaya yeter.Nevruz ile bir kavga ortamı yaratmak isteyenleri etkisiz kılacağız, kılmak zorundayız."

-"İŞTE SİZE BELGE"-

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın parti gruplarında konuşma süresinin 1 saate indirmesini eleştiren Baykal, geçen hafta grup toplantısında Başbakanlık Örtülü Ödenekten sorumlu Maksut Serim ile ilgili dile getirdiği iddialara Başbakan Erdoğan'dan bir yanıt gelmediğini belirtti.

Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Başbakan ve ilgili kişi birşey söylemedi.AKP yöneticileri 'bunları kanıtlamayan namerttir' dedi.Bu arkadaşlara belgeleri göstermek istiyorum.Elimdeki 1999 tarihinde İstanbul Valiliğinin Başbakanlığı yazdığı yazıdır. Al sana belge...İspatlamayan namerttir diyorladı. İspatlarsak sen nesin?Böyle iddialı sözlerle meydan okumak güzeldir.Namerttir dedinmi kimse ispatlayamamalı. İspatlarsa senin mertliğin kuşkulu hale gelir.Bu acı bir tablodur.Devletin en önemli dürüstlük gerektiren kurum burası.Başbakan olduğun için senin sütüne havale edilmiş.Buranın başına 70 milyon içinden evrakta sahtecilikten mahkum olmuş birini niye getiriyorsun?"

-SAYIN ÖCALAN TARTIŞMASI-

Başbakan Erdoğan'ın Avusturalya'da bir radyoya verdiği röportajda Abdullah Öcalan için 'sayın' ifadesini kullandığını iddia eden Baykal,"Apo'ya sayın diyor.Ve o katil tarafından şehit olan insanlara kelle diye hitap ediyor.Bu neyin yansımasıdır.Bu bir rastlantı değildir.Bir şeyin yansımasıdır. T.C'nin başbakanının ağzına bunu söylemek hiçbir zaman yakışmıyor.Bunu Türkiye'de yaşayan 72 milyona saygısızlık sayıyorum.Eğer o sayınsa bu millet ne?Başbakan milletten derhal özür dilemelidir.

AKP yöneticileri gene kıvırmaya çalışıyor. Hiç kıvırmayın. İşte belge.Başbakanın söylediği laf burada. İtiraz eden varsa dinleriz."

-CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ-

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Baykal, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini belirterek,"Başbakanın cumhurbaşkanı olması doğru değildir.Anayasaya inanmayan birinin cumhurbaşkanı olması doğru değildir.Hikmet Yar'ın önünde diz çökmüş bir insan cumhurbaşkanı olmamalıdır.Öcalan'a sayın diyen bir insan cumhurbaşkanı olmamalıdır.Neyi?Sadece Cumhurbaşkanı önünde eğilir Türk Bayrağı.Öcalan'a sayın diyen birisinin önünde Türk bayrağı eğilimez."diye konuştu.

-"BENİ EN İYİ ANLAYAN KİŞİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'DIR"-

Bu sözlerini en iyi anlayanın Başbakan Erdoğan olduğunu belirten Baykal,"Beni en iyi anlayan insan Başbakan'dır.Bu değerlendirmeleri en iyi anlayacak olan kişi Başbakan'ın kendisidir.Başbakan bilmektedir ki ben doğruyu, olması gerekeni söylüyorum.O da onun gereğini yapacaktır."

-"ANKARA'DA GEÇİLEMEZ"-

Baykal, Çanakkale'nin geçilemediği gibi Ankara'nın da geçilememesi gerektiğini, kimsenin kendi amaçlarına göre Ankara'yı kullanabilmesine izin vermeyeceklerini söyledi (Doğan Haber Ajansı)

Bırak safsata okumayı baykal!!! sana oyna vereceğime erdoğana oy veririm daha iyi inan Chp li olduğum halde!

Geri