beyler siteye nasıl hızlı cevap koyabiliriz.Site php tabanlı

mahmut1520

New member
Reaction score
0
slm beyler sitenın tabanı phpbb2 tabanlı ve ben sıteye hızlı msj yazma modlarını nasıl yapacağımı bılmıyorum acaba bılen varmı ayrıntılı bır şekıld hatta elınde varsa resımlı anlatım olark yazabılırmı acl lazım:D

eposta cevabı mı yoksa forum içi cevap mı?

slm beyler sitenın tabanı phpbb2 tabanlı ve ben sıteye hızlı msj yazma modlarını nasıl yapacağımı bılmıyorum acaba bılen varmı ayrıntılı bır şekıld hatta elınde varsa resımlı anlatım olark yazabılırmı acl lazım

Arkadaşım site php tabanlı değil unix tabanlı olabilir veya php destekli windows server olabilir.ibm vs de olabilir sonuçta windows harici.

Anlatmak istediğinden anladığım kadarıyla forumların altındaki sadece textarea belki kalın,yatık,sağa / sola yasla gibi 2-3 düğmeli cevaplama formu gibi birşey.

Bunun için 2 yol var.

1.Hazıra kaçma kendin yap metodu:)
bitane cevaplama sayfası tasarlarsın *.php uzantlı,
içine bu bir form ekle ve bir textarea ile 2 button biri submit diğeri reset
value değerlerine <?=$PHP_SELF;?> ile sayfanın submit olayıyla sayfa başa dönerken

kodu HTML tag ın üstüne olacak şekilde sırasıyla mysql sorguları ve insert actionları olacak bu fix bilmen gereken olay.

dikkat edeceğin tek önemli nokta joomla olsun bb olsun mambo olsun ne olursa olsun bir tablodaki değeri başka bir tablodaki değere göre çekerken 'id' metodu kullanılır.genelde sayfalarda 2 adet id olur biri id ise diğer userid yi belirten uid.ID autoincrement tir yani otomatik artar.Köfteyi çakacağın nokta mesajı gönderirken senin kullanıcı adından id ni alıp kaydettiğin mesajlar tablosundaki mid değerine kaydetmek.Yani mesajlarda 2 id den biri mesajın ascending id si diğeri gönderenin id.ascending id mesajı ilk ten sona doğru sıralanmasında temel olan id dir.ve bu geçişler url parametresi üzerinden olmalı.

Nasıl? "newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=2870508" bunu incelersek
newreply.php sayfasının formu get olmak şartıyla ? işareti (anahtar) ile do değerini newrepley & (farklı bir değeri atamak için ayıraç) noquote değerini 1(1 değeri zannı kanaatimce enum bi değer 1,0 ya da forma injekte edilmiş bir if (noquote='1') {....) kalıbı ile sağlanıyor olabilir son olarak p (kodlanmış bir değer artık neyse) = 2870508

örnek bi forum tarzı birşey yazmıştım bi bak
çıkaramazsan tekrar yardım etmeye çalışırım.

<?php require_once('Connections/xtramaihos.php'); ?>
<?php
if (!function_exists("FormdanVeriCek")) { //eğer fordanfericekme zaten varsa
function FormdanVeriCek($Deger, $theType, $TanimliDeger= "", $TanimsizDeger= "")
{
$Deger= get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($Deger) : $Deger; ///burada satırı parçalıyor

$Deger= function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($Deger) : mysql_escape_string($Deger);

switch ($DegerTipi) { ///seç
case "text": ///yaziysa
$Deger= ($Deger!= "") ? "'" . $Deger. "'" : "NULL"; ///bpş
break; ///çık
case "long":///astronomik sayı
case "int":///tamsayı
$Deger= ($Deger!= "") ? intval($Deger) : "NULL";
break; ///çık
case "double":///önüne gelen her türlü astronomik +/-
$Deger= ($Deger!= "") ? "'" . doubleval($Deger) . "'" : "NULL";
break; //çık
case "date":///tarihse
$Deger= ($Deger!= "") ? "'" . $Deger. "'" : "NULL";
break;///yine çık
case "defined":
$Deger= ($Deger!= "") ? $TanimliDeger: $TanimsizDeger; ///zaten tanımlı
break;///tanimli ise yine çık
}
return $Deger; ///değerin çıktısı
} ///else yok gerek de yok
}

if ($mid >0) {
$kayit_kime = "-1";
if (isset($_GET['mid'])) {
$kayit_kime = (get_magic_quotes_gpc()) ? $_GET['mid'] : addslashes($_GET['mid']);
}
mysql_select_db($veritabanı_forum, $xtramaihos);
$sorgu_kime = sprintf("SELECT * FROM giris WHERE id = %s", FormdanVeriCek($kayit_kime, "int"));
$kime = mysql_query($sorgu_kime, $cihan) or die(mysql_error());
$mesaj_kime = mysql_fetch_assoc($xtramaihos);
$kisiler = mysql_num_rows($kime); ///id ye göre kişiyi seçtik burası private için buna gerek yok.sade bir sorgu birde insert action yeter.
}
?>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
.......
...

2.yol
WYSIWYG, İngilizcede "What You See Is What You Get" ,ne görüyorsan onu alırsın diye biz tasarımcıların arada kullanmak zorunda kaldığı ve incelerken de japonlar yapıyor diyebileceğin derecede karmaşık, ve menü zengini tercih sebebi hazır kodlar var.PHP ve js anlamıyorsan allah yardımcın olsun.Ha basitleri var hatta flash i bile var eposta adresini yolla sana mail atayım geniş bi zamanımda

Geri