Bilg. Hata Veriyor!!!!

slayerdie

New member
Reaction score
0
Selamlar bilg. hangi program çalışırsa çalışsın böyle bir hata weriyor explorer mediplayer herşeyde acaba nedendir we nasıl giderilir yardımcı olabilicek warmı şimdiden teşekkürler ilginiz için....

2qd4mit.jpg

Bu tür hataları windows ram ve işlemci gücünün üzerinde program yükleyip,çok sayıda exe çalıştırıldığında veriyor genelde.Her bulduğun programı bilgisayarına kurduğun zaman sistrayde ve başlangıçta çok sayıda exe çalışıyor onlarda remden tüketimi arttırdıkları için sen bir program açmak istediğinde ramler okunamadı hatası veriyor.Bilgisayarındaki kullanmadığın programları kaldır sonrada registry cleaner bir programla tarayıp temizlik yap ve mümkünse birde drive defrag yap dosyaların düzenli olması işlemci yükünü hafifletir.Yine sorun varsa format at ve sadece kullanacağın programları kur.Beta yazılımları kurmaktan uzak dur.Daha da olmadı dersen ram ve işlemcinin gücünü yükselt.Bunlar genel olarak çözüm yollarıdır.Kolay gelsin....

bilgisayarına genellikle flashdiskler üzerinden gelen kötü yazılımlar da bulaşmış olabilir.
onlardan da kaynaklanıyor bu tür "bellek read olmadı" içerikli hata mesajları.

kavo.exe gibi programlar örnek gösterilebilir.

eğer gerçekten sistemin aşırı yüklenmediyse, bu ihtimal daha kuvvetli derim ben.

sistemini bi tarat.

Arkadaşlar son zamanlarda internet üzerinden ve flashlardan yayılan kavo.exe ve amvo.exe virüsleri bilgisayarlarınıma ciddi zararlar vermekte.Başlat çalıştır'a msconfig yazıp enter deyin açılan pencereden başlangıç sekmesine tıkladığınızda orda kavo.exe virüsünün olduğunu eminim çoğunuz bilgisayarınızda görürsünüz.Bu virüs:
Başlangıçta çalışarak tüm sisteminize zarar veri bilgisayarı ağırlaştırır.Gizli dosyalarınızı açmanıza izin vermez.
Bunlar sadece bir kaç zararı işte bunu önlemek için aşağıda vereceğim küçük programı çalıştırmanız yeterli...

http://rapidshare.com/files/111473312/kill_amvo_virus_usb_en.rar.html

bu programı indirip rar dosyası içindeki kayıt defteri düzenleyicisine tıklamanız yeterli...Bir kaç uyarı verecek hepsine tamam diyin ve virüs gitti...

bir diğer çok sık karşılaşılan sorun ise yerel disk C: veya yerel disk D: ye girilememesi veya açmaya çalışırken ayrı pencerede açılması.Bunun sebebi de op.dat dosyasının virüsler tarafından silinmesi.Bunu da helletmek için

http://rapidshare.com/files/111474371/viruese_kar__351___305_.rar.html

dosyayı yükleyip rar dosyası içindeki sil_22012008.bat dosyasına tıklamanızla halledebileceksiniz...İyi günler bir sorun olursa yazabilirsiniz..

Bunları dene olur...

bad boyum teşeşekkürler,
bu kavo.exe dün de beni devirdi, ben de çaktım formatı gitti, bu yazdıklarını dün görseydim çok yararlı olurdu :)
(bu arada şunu da belirteyim sadece c yi formatlamakla olmuyor d yi de fotmatlamak lazım...)

Sabit Konulara Dikkat !

bad boyum teşeşekkürler,
bu kavo.exe dün de beni devirdi, ben de çaktım formatı gitti, bu yazdıklarını dün görseydim çok yararlı olurdu :)
(bu arada şunu da belirteyim sadece c yi formatlamakla olmuyor d yi de fotmatlamak lazım...)

arkadaşlar bu sorunlar zaten SABİT BAŞLIKLAR altında ele alınan şeyler.
sorunlarımzı buraya yazmadan önce ( daha da kötüsü FORMAT falan atmadan önce )
forumu biraz incelersek herkes için daha yararlı olacaktır...

Saygılarımla.

Herkese kolay gelsin.

Arkadaşım bendede aynı sorun adobereaderle olmuştu. genellikle bu sorun bence internetten gelen virüs veya tirojenlerden kaynaklanıyor.Ben bu sorunu awast anti virüs ile taratıp hallettim. Umarım sanada yardımcı olur.

Geri