Bilgisayarımın kasasından fan ses çıkarıyor.

__crazy

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarımın kasasından fan zırıltı yapıyor.Hatta şimdi yazarken bile yaptı.Bilgisayar evde klimalı bir odada ve klima da sürekli çalışıyor.Fanını da temizleyeli bir kaç ay oldu acaba yine mi tozlandı?
Anakartım ASUS BIOSTAR.
Lütfen yardım edin.

eğer tozlu değilse fanın içindeki bobinlere toz girmiştir bendede aynı sorun var ekran kartının fanından geli gibi ses geliyo acıorm fan tertemiz elimle hafif döndürüyorum bobinlerin ordan hışırdı geliyo

ßir defa daha temizle bir damla makina yada zeytinyağı koy eğer geçmesse yeni bir tane fan aL
;)

bendede aynı sorun var ilk açılırken ses geliyor biraz sonra normale dönüyor benimki kenarlara değiyor galiba bi sorun olur mu acaba

Hayır zaten fanı elektrik süpürgesinin aparatıyla ve elimle biraz döndürerek temizledim.

Konunun windows işletim sistemiyle ilgisi nedir ! ?

Konu donanım sorunları bölümüne kaydırılmıştır.

sakın ha sakın bunu yapma benim ilk fanıma aynısını yaptım yağ döktüm fan bozuldu yenisini almak zorunda kaldım

alican senin cenabetligin :)

fan tozdan sanirim bu problemi yapiyor yada tunyukuk un dedigi gibi balansini bozmus olabilirsin

yaglama etkili bir cozumdur sadece dikkatli yapilmasi gerekir.

yag iletken degildir alican bilmen lazim kanka bunu su bazli birsey kullanirsan iste o zaman dedigin bozulma meydana gelebilir :)

Ya sorunlu fan daha sonra insanın başına dert açar arkadaşlar. Dönme harketinde zorlanan fanlar normalden fazla akım çeker ve buda ankarta zarar verebilir. Ben olsam temziledikten sonra hala aynı soruna devam ediyorsa fanı değiştirirdim.

Bu arada fanı temizledim demişsin ama belkide iyi temizlenmemiştir. Elektrikli süpürgeler pek iyi değil bu konuda fanı söküp bir kompresörle temizlersen süper olur.

Geri