bilgisayarımda sorun var arkadaşlar yardım edin lütfen

makinaci22

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bilgisayarımda sorun var...
bilgisayar acılınca bazen işlem yapamıyorum...
işlem yaptıgım zamanda cpu hiç program açmadan %50 calışıyo

pentium 4 3ghz
ati 9550 256mgbyt
ram 1gbyt

ve doğru düzgün hiç bir programı çalıştıramıyorum sadece internete girebiliyorum
açılan program tıladıktan 5 dakka sonra ya açılıyo yada açılmıyo
sorun ne olabilir fikrinizi belirtirseniz çok sevinicem

aynı sorun şuan kullandığım bilgisayardada var ve ben virüsten şüpheleniyorum..

virüs yemıssın arkaadasım basıt bı olay hiiç urasmıyo dırek formata gırıyosun.. senı bı tek format paklar neden dıceksın kuzenımın pc'den bılıyorum bu sorunun aynısını yasadı kaspersky dahi bilimum antı wırusu spware doctr gıbı guclu yazılımları kullandım falan ama hıcbırısı netıce wermedı kurtulusn format derim.. eğer atmayı bılmıyorsan sana anlatabılırm buradan... : )

görev yöneticisinden explorer.exe görevini sonlandr masaüstü simgeleri başlat menüsü falan gidicek sora tekrar yeni görev ver kısmına gelerek explorer.exe yaz hepsi gelir kullanabilirsin bilgilerini yedekle sonra format at

görev yöneticisinden explorer.exe görevini sonlandr masaüstü simgeleri başlat menüsü falan gidicek sora tekrar yeni görev ver kısmına gelerek explorer.exe yaz hepsi gelir kullanabilirsin bilgilerini yedekle sonra format at

arkadsın sorunu virus. explorer.exe ile alakalı bı sorun değl virus ayarlardan yetkılerı kapamıs (regedit dahil) regediti anlatırsa belkı sorunu cozebılır...
s
sımdık aklıma qeldı gorev yonetıcısınden administrator oturumunu acıp regediti acmayı deneyebılırsın acarsan arkdasın yazdıgı yontemle yyetkılerını gerı alabılırsın ama bu vırusu temızlemez.. akllında bulunsun...

arkadaşlar bilgisayarımda sorun var...
bilgisayar acılınca bazen işlem yapamıyorum...
işlem yaptıgım zamanda cpu hiç program açmadan %50 calışıyo

pentium 4 3ghz
ati 9550 256mgbyt
ram 1gbyt

ve doğru düzgün hiç bir programı çalıştıramıyorum sadece internete girebiliyorum
açılan program tıladıktan 5 dakka sonra ya açılıyo yada açılmıyo
sorun ne olabilir fikrinizi belirtirseniz çok sevinicem

program çakışmasıda olabilir virüste olabilir.

bir program yüklendiğinde ayarları kaydedilmezse geçici hafızada çalışır üstüne ikinci bir program yüklediğinde ve yüklediğin pro aynı iş parçacığını (küçük programcıkları) kullanıyorsa sistem kararsız kalır çözümü çok basit son yüklediğin proları sistemden güçlü bir yazılım aracıyla kaldırıp restart et.

bir program kurduğunda çalıştırmayıp ayarların kaydedilmesi için pc yi yeniden başlatmalısın ,üst üste pro yüklemekten uzak durmalısın.

eğer virüs varsa iyi bir araçla tarattır (kaspersky ı öneriririm)

arkadaşlar hepiniz çok sağolun yardımcı olduğunuz için...

daha geçen hafta atmıştım format ama sadece C ye D ve E ye dokunmamıştım

virüs programı olarakta panda global protection kullanıyorum süreklide güncelliyo...

genede son iş olarak format mı diyosunuz ???

Komple bir virüs taramasından sonra birde herhangi bir arkadaşından bilgisayarına uyacak bir ram temin edip ramlerini kontrol et diyebilirim.

tam bi virüs taraması yaptırdım..

arkasından anti-malware taraması yaptırdım... comcofix programıyla tarattım düzeldi gibitdi denemk için oyun oynadım oynarken masmavi ekran geldi ve üzerinde hiç bişi yamıyo du ??? donanımla ilgili bi problem olabilirmi??

s.a kardeş bilğisayarını guvenlikipte bi aç başlat+çalıştır+msconfig yaz + ordan başlangıç var ora tıkla orda bazı lusumsuz şeyler var ordan açılıştan kaldır yani solda işaret var ordan luzumsuzları kaldır yanlız dikkat et bazı seçenekler var sistem dosyalarnı seçme sonra kapat ve yeniden başla makinen düzgün açılır sonra sen kasperskp virüs programını yukle virüs lerini bi temizle makine yi o zaman saglıklı kullanırsın ama yinede sen makineyi formatlasan iyi olur . sen diyeceksindi formatlayacam madem neden bunları yapayım diyeceksin sebebi de format attıktan sonra bir daha o hatayla karşılaşma kolay gelsin

son çare format evet bu arada fadetoblack arkadaşın dediği explorer exe olayı rahatlatmak için ve yedekleri daha hızlı alabilmek için =)

Geri