Bilgisayarınızı daha güvenli tutmak için 8 basit adım

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Birçok kişi genellikle bilgisayar güvenliğini pek önemsemez .. ani bilgisayar çökmeleri ve güvenliği için bu adımları izlemenizi tavsiye ederiz ..

1. Java Kapalı tutun

Java bazı sitelerde sıklıkla kötü amaçlı yazılım yaymaya olanak sağlar .Bu nedenle, bunları devre dışı bırakarak internette sörf yapınız.

2. Her işletim sistemi güncelleme yapınız

Yazılım güncellemeleri kötü amaçlı yazılım riskini bilgisayarınıza sızmaya azaltmaya yardımcı olacaktır.

3. Uyku / Bekleme veya Ekran Koruyucusu dan çıkmak için kilit yerleştirin

Birçok kişi sık sık Uyku Tasarrufu modu / Bekleme veya Ekran parolası bilgisayar her zaman yazmaya korkuyor ama bu sağlamak e-posta / belge / mesaj gibi gizli bilgileri bilgisayarınıza yakın değilken okumayı önler ..

4. Kullanmadığınız zaman bilgisayarı kapatmak

Bu size bilgiilerinizin ele geçmesini önlemeye yardımcı olacaktır ve elektrik tasarrufu da sağlayacaktır ...

5. Ayda bir kere şifrenizi değiştirin
Bilgisayarınızda oturum açmak için yeterince güçlü bir şifreye sahip olduğundan emin olun.
Eğer mümkünse, bilgisayarınızın güvenliğini pekiştirmek için ayda bir kere şifrenizi değiştirin
İyi bir şifre hem harfler, sayılar ve semboller (örneğin 2012Tinhte @ vn! Yeterince güçlü olarak kabul edilebilir) bir görünüme sahip olmalıdır.

6. Etkin bir Antivirüs programı yükleyin ve güncel tutun

7. Firewall (güvenlik duvarı) etkinleştirin

Basitçe söylemek gerekirse, burada güvenlik duvarları bilgisayar ve dışarısı arasındaki istenmeyen bağlantıları önlemeye yardımcı olan bir yazılım sistemi anlamına gelir..

8. Verileri düzenli olarak yedekleyin

eskiden bunların hepsini yapardım.virüsten başımı kaldıramazdım.şimdi güncellemeler hep kapalı.java hep açık.parola mı,o da ne? Antivirüs programı kullanmıyorum.her tür bulaşabilecek siteye giriyorum.hiç bişi olmuyor.çünkü artık internet explorer kullanmıyorum!bütün kötülüklerin anası o boktan browser

Geri