Bilgisayar çöktü format zamanı

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Son 20 yılın en kötü eleme grubu başlangıcını yaptık. Kadro ve 11 tercihleri, maçtaki hamleleri tartışılan Abdullah Avcı'nın "Eşik atlama zamanı geldi" sözü de lafta kaldı

Türkiye, 2014 Dünya Kupası elemelerinde üç maç sonunda üç puanda kaldı. En son 20 yıl önce 1994 Dünya Kupası elemelerinde yaşadığımız bir tablo bu. Grup liderliği bir yana play-off için bile pek umut vermeyen bir tablo ile karşı karşıya kalındı. Teknik direktör Abdullah Avcı ve ekibinin eleştirilen kadro ve 11 seçimleri ile maç sırasındaki hamlelerini, zemini bozuk Saracoğlu ısrarını ve futbolcuların iştahsızlığını SABAH Spor yazarlarına sorduk:

Abdullah Avcı'nın kadro ve 11 tercihi nasıldı?
Üç resmi maç içinde Abdullah Hoca, en dengeli kadroyu Romanya maçına çıkardı. Ancak etkili olması gereken Hamit, Emre, Topal gibi oyuncular kapasitelerinin altında kaldı. Avcı'nın çıkardığı kadrodan çok, "Çok kompakt oynuyorlar" şeklinde analiz ettiği Romanya'ya karşı oyun felsefesi yanlıştı. Galatasaray'ın Ordu, Braga ve Eskişehir önünde yaşadığı travmayı Milli Takım Cuma gecesi yaşadı. Oyun felsefesi rakibe göre ve elindeki oyuncuya göre şekillenir. "Ben oyunumundan taviz vermem, rakip ne oynarsa oynasın" felsefesi maceraya yelken açmaktır.
Abdullah Avcı, Hollanda ve Estonya maçlarında yaşanan oyuncu krizlerini çözümleme konusunda da etkisiz kaldı. Bugün çok oyuncunun milli takım için ayaklarının geri geri gittiğini, ama 'hain' damgası yememek için gönülsüz olarak geldiklerini düşünüyorum. Milli Takım hocalarının görevi sinerji yaratmaktır. Avcı'ya 'Takımını kendin yap hocam' demiştim. Romanya maçı sonrası 'Bu takımı ben ve ekibim yaptık' dedi. Hiçbir Milli Takım hocasının böyle bir ifadesine tanık olmadım. Herkes dublörlere değil, başaktöre bakar.

Haberin devamı

Geri