Bilgisayara sızma olup olmadığı hakkında

BBedevi

New member
Reaction score
0
Merhabalar;
Benim problemim, bilgisayarımda isteğim dışında meydana gelen işlemler. Msn sayfası ve internet sayfam aynı anda açıkken iki arasında sayfa değişimi meydana geliyor. Touchpadi kullanırken de imleç isteğim dışında geziniyor. Bu sebeple bilgisayaımın birileri tarafından kullanıldığını düşünüyorum. Bu mümkün olabilir mi?

Ben trojan olup olmadığını nasıl anlarım?

Şu anda ESET Nod32 ve Spyware Terminatör yüklü. CCleaner de yükledim ama onu pek kullanamadım. Bilgisayarıma bir başka kişinin ulaşıp ulaşmadığını anlamak için ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.

pc me zararlı girdi diyen ne kadar kişi varsa hepsindede eset yüklü idi.

eset i kaldırmalısınız bence.

sisteminiz de ciddi bi zararlı da olabilir.

eset i kaldırıp comodo internet security premium yükleyin.

ve sisteminizi taratın.

sisteminize backdoor girmiş olabilir.

yada mouse unuzda bi problem olabilir benim eski mouse da kendi kendine gezip gelirdi.ama biri kontrol ediyo gibi değildi zaten mouse u değiştirince düzelmişti.

12 yıldır pc kullanıyom, antivirüs programı kullanmadım şu ana kadar. Şu anda kullandığım dizüstüne en son 4 sene önce format attım, en iyisi deepfreeze. Tavsiye ederim.

Açıkcası benim korkum birinin pcme girmiş olması ama buna sebebiyet verecek hiçbişey yapmadım. Msn çok nadir kullanırım, onun dışında da iletişim amaçlı kullanmam bilgisayarı. Bu durum açıkcası çok ilginç geldi aynı zaman da da sinir bozucu.

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için.

12 yıldır pc kullanıyom, antivirüs programı kullanmadım şu ana kadar. Şu anda kullandığım dizüstüne en son 4 sene önce format attım, en iyisi deepfreeze. Tavsiye ederim.

Deepfreeze de solucan yapışması kesinlikle olmaz mı? Bir de ben birinin benim bilgisayarımı kullanıp kullanmadığını veri giriş çıkışından öğrenbilirmişim, bunu nerde anlarım.

Not: Teşekkür et butonu yoktu, çok teşekkürler.

ilk önce mouse nuzu değiştirin sonra tekrar deneyin ve bi müddet kullanın.

eğer aynı şeyler yine olursa o zaman işin içinde başka bi iş vardır.

ama yinede eset i kaldırıp comodo ya geçmenizi şiddetle tavsiye ederim.

deepfreeze in garantisi yok malesef.eğer hdd i bölümlere ayırdıysanız ve yeniden başlatmadan önce pc ye bi zararlı bulaşırsa diğer bölümlere geçme ihtimali de olabilir ki olursa bunu deepfreeze de halledemez.

ben bunu deepfreeze in kurulmadığı diğer bölüm için sölüyorum.

ilk önce mouse nuzu değiştirin sonra tekrar deneyin ve bi müddet kullanın.

eğer aynı şeyler yine olursa o zaman işin içinde başka bi iş vardır.

ama yinede eset i kaldırıp comodo ya geçmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Çok teşekkürler. Gerçekten Hem sizin hem de Fatih Hocanın yardımları çok makbule geçti.

bir trojan girmiş olabilir hocam.. bence firewall yüklemen yada defense özelliği olan antivirüs yüklemen bu durumda senin için birazda olsa önlem almış olmanı sağlar.. eğer bilgisayarına bir backdoor girmişse,, yeni firewall özellikli antivirüs yüklemene müsade etmicektir.. müsade ederse bile gelişmiş bir trojan olup güvenlik duvarı arkasında çalışır.. bana göre şu anda en iyi yöntem senin için format atman..

internette biraz bakındaım cmd'ye şöle bir komut yazman trojan var mı yok mu gösteriormuş ama ne kadar doru bilemem.. Komut ---> netstat -an | find ":25"

bu arada uyarmak isterim bir arkadaş deepfreeze demiş.. format atmadan o pc ye deepfreeze kurma trojan zaten gömülüyse hiçbi işe yaramaz.. laptop kullanıcısı isen sata harddisklere deepfreeze kurmanı önermem, (mavi ekran hatası alma ihtimalin var.)

arkadasim bilgisayarina baskasinin giris yapmasi öyle cocuk oyuncagi gibi kolay bir sey degil, senin sorunun büyük ihtimalle Fn+F7 tusuyla touchpad-deaktif ederek> sonrasinda sadece optikMouse kullanmak dan gecer, ayrica pil seviyesi. kirlenme optik gözde toz ..vs,hazinesine bakarak kontrol eedilmeli ayrica hassas davranilmali, ! Bence bunlari yapmak daha mantikli,,ayrica mousenin üzerinde sürüldügü taban koyu va YARI kaygan olmalidir. tüm bu yazdiklarim gecerligini sorunsuz bir sekilde calisabilecek sekilde sorunun detayli olgunlasmasina katki yapar,icin rahat degilse anti ttrojan elite , g data boot-cd tavsiye ederim hepsi forumda mevcut , bu vesiyleyle hayirli forumlar dilerim kolay gelsin, ,

bir trojan girmiş olabilir hocam.. bence firewall yüklemen yada defense özelliği olan antivirüs yüklemen bu durumda senin için birazda olsa önlem almış olmanı sağlar.. eğer bilgisayarına bir backdoor girmişse,, yeni firewall özellikli antivirüs yüklemene müsade etmicektir.. müsade ederse bile gelişmiş bir trojan olup güvenlik duvarı arkasında çalışır.. bana göre şu anda en iyi yöntem senin için format atman..

internette biraz bakındaım cmd'ye şöle bir komut yazman trojan var mı yok mu gösteriormuş ama ne kadar doru bilemem.. Komut ---> netstat -an | find ":25"

bu arada uyarmak isterim bir arkadaş deepfreeze demiş.. format atmadan o pc ye deepfreeze kurma trojan zaten gömülüyse hiçbi işe yaramaz.. laptop kullanıcısı isen sata harddisklere deepfreeze kurmanı önermem, (mavi ekran hatası alma ihtimalin var.)

cmd den baktım trojan yok gibi gösteriyor ama güvenemedim. Comodoyu yükledim şimdi, defense özelliği var mıdır?
Pek bilgili sayılmam saçma bir soruysa çok üzgünüm. Yardımınız için çok teşekkü ederim.

arkadasim bilgisayarina baskasinin giris yapmasi öyle cocuk oyuncagi gibi kolay bir sey degil, senin sorunun büyük ihtimalle Fn+F7 tusuyla touchpad-deaktif ederek> sonrasinda sadece optikMouse kullanmak dan gecer, ayrica pil seviyesi. kirlenme optik gözde toz ..vs,hazinesine bakarak kontrol eedilmeli ayrica hassas davranilmali, ! Bence bunlari yapmak daha mantikli,,ayrica mousenin üzerinde sürüldügü taban koyu va YARI kaygan olmalidir. tüm bu yazdiklarim gecerligini sorunsuz bir sekilde calisabilecek sekilde sorunun detayli olgunlasmasina katki yapar,icin rahat degilse anti ttrojan elite , g data boot-cd tavsiye ederim hepsi forumda mevcut , bu vesiyleyle hayirli forumlar dilerim kolay gelsin, ,

Format yerine kurtarma cd ile kurulum yapsam yine çözüme ulaşmış olur muyum?
usb ile bağlanan mouse kullandığımda da aynı problem oldu. Program tavsiyeleri için de çok teşekkür ederim.

comodo da defensa özelliği vardır dostum.ayrıca en ii firewall a sahiptir.

esetten çok daha ii olduğu kesindir.

esette defense özelliği yoktur.

blut tarama özelliği de vardır comododa.

comodoyu güncelleyip onla komple tarama yap.

ya bendede bi sorun var ie veya firefoxu açtgm zaman donuyo ve 10 sn donu yo sonra kendine geliyor firefox flan hızlanması için gerek her şeyi yaptım ama donuyor ne yapabilirim _?

BIRAZ DAHA BILGI PAYLASAYIM ÖYLEYSE
a-bilgisayarım simgesi üzerine git sağ tıkla yönet
b-hizmetler ve uygulamalar
c-hizmetlere çift tıkla
d-telnetin üzerine gelip sağ tıkla özellikler>baslangıç türünü devre dısı bırak olarak ayarla
e-uzaktan erişim bağlantı yönetimine tıkla özellliklerZbaşlangıç türünü devre dısı bırak olarak ayarla
f-uzaktan erişim otomatik bağlantısına özellikler>baslangıç türünü devre dısı bırak
g-uzaktan kayıt defterine gelip sağ tıkla özellikler devre dısı bırak
1-sfc [ENTER] Tüm taramalı sistem dosyalarının bütünlüğünü tarar ve hatalı sürümleri doğru microsoft sürümleri ile değiştirir.
2-sfc /SCANNOW Tüm korumalı sistem dosyalarının bütünlüğünü tarar hata varsa uyarır düzeltir.

3-ag paylasiminda shrpubw komutu ile dosya paylasilmissa bunu aciksa görebilirsin,

bilgisayarini bahsettgim sekilde ki programlarla tara
recovery yapmadan önce yedekle,
recovery CD ile ilk günki fabrika ayarlariyla yeni bir kurulum yap
sorun devam ederse, DBAN yöntemiyle köklü FORMAT EN SON CÖZÜM olarak ihtimal dahilindedir, simdilik bunlar yeter sanirim,

Sorunlar devam ederse,kritik dosyaları yedekleyip tüm hd'ye format at.
Virüs bulaşmış bir harddiskten tüm virüsleri temizlemen zor iş.
Sonrasında kurarsın Antivirüsleri.
Ben de Antivirüs önereyim.
Antivirus Review Ağustos sayısına göre,Avast 5 Free Edition Very Advanced Av grubuna giriyor.
yani en iyiler.
Üstelik ücretsiz,tavsiye ederim.

BIRAZ DAHA BILGI PAYLASAYIM ÖYLEYSE
a-bilgisayarım simgesi üzerine git sağ tıkla yönet
b-hizmetler ve uygulamalar
c-hizmetlere çift tıkla
d-telnetin üzerine gelip sağ tıkla özellikler>baslangıç türünü devre dısı bırak olarak ayarla
e-uzaktan erişim bağlantı yönetimine tıkla özellliklerZbaşlangıç türünü devre dısı bırak olarak ayarla
f-uzaktan erişim otomatik bağlantısına özellikler>baslangıç türünü devre dısı bırak
g-uzaktan kayıt defterine gelip sağ tıkla özellikler devre dısı bırak
1-sfc [ENTER] Tüm taramalı sistem dosyalarının bütünlüğünü tarar ve hatalı sürümleri doğru microsoft sürümleri ile değiştirir.
2-sfc /SCANNOW Tüm korumalı sistem dosyalarının bütünlüğünü tarar hata varsa uyarır düzeltir.

3-ag paylasiminda shrpubw komutu ile dosya paylasilmissa bunu aciksa görebilirsin,

bilgisayarini bahsettgim sekilde ki programlarla tara
recovery yapmadan önce yedekle,
recovery CD ile ilk günki fabrika ayarlariyla yeni bir kurulum yap
sorun devam ederse, DBAN yöntemiyle köklü FORMAT EN SON CÖZÜM olarak ihtimal dahilindedir, simdilik bunlar yeter sanirim,

Çok teşekkür ederim yardım için. Ama şu adımları gerçekleştiremedim:

sfcyi bilemedim aslında, Başlat'tan arayarak buldum bu sefer de hiçbir şey açılmadı. sfc ye nasıl erişebilirm?

bunlarla uğraşmana gerek bile yok hocam yükle wolf'un dediği COMODO'yu zaten portları kontrol altında tutar.. sorun hala devam ediorsa donanımsal sorun derim..

Çok teşekkür ederim yardım için. Ama şu adımları gerçekleştiremedim:

sfcyi bilemedim aslında, Başlat'tan arayarak buldum bu sefer de hiçbir şey açılmadı. sfc ye nasıl erişebilirm?
>baslat>calistir>cmd.exe>yönetici>ok
acilan pencereye yukardaki KOMUT yazilir,bilgisayar bir daha acilirken bu islemleri yapar ve (UZUN SÜREr) Tekrar yeniden baslatir, kolay gelsin

bilgisayarıma giriyor!

iyi günler. benim bilgisayarıma sızıyorlar. sadece kendi bilgisayarıma değil, hangi bilgisayarı kullanırsam ona giriyor. yaptığım tek şey facebook sayfamı açmak. sanırım bunu kullanıp giriyor. kim olduğunu da biliyorum ama hiç bir şey yapamıyorum. bilgisayarda benim yapabildiğim her şeyi yapabiliyor. ama ben onun imlecini görmüyorum. şu an bu yazdıklarımı da görüyor ama ben bunu engelleyemiyorum. lütfen yardımcı olun! :(

Geri