Bilgisayara takılı hiç bir sabit disk bulamadı

tkz585

New member
Reaction score
0
Laptopta dün 1-2 şey indiriyordum.

Bir ara dışarı çıktım geldiğimde laptopumun kapanmak üzere olduğunu gördüm.
Yeniden açtığımda laptopun giriş sayfasını tamamlayamadığını gördüm.
Pek önemsemedim en çok formatlarım dedim.

Aklıma önce Isındığı için bir sorun olabileceği geldi.

Format atmak için XP cd'sini taktığımda 1-2 adım sonra

bilgisayara takılı hiç bir sabit disk bulamadı çıkmak için F3 bas komutu geliyor.

Bios ayarlarınıkurcaladım HDD ile ilgili satırlar yok.

Fujitsu Sıemens Amılo Pro V2045

Sizce Laptopuma ne oldu virüs mü girdi; Aşırı ısındı da birşeylerimi yandı
Servise götürmem gerekir mi yoksa evde bu sorunu çözebileceğim bir yol var mı

Yardımlarınızı bekliyorum.

Isınmasından çok indirdiğin bişey sebep olmuş olabilir gibi geldi
Ama böyle çok fazla yardımcı olunamıyor tabi

Bende öncelikle garantisine baktım 3-4 y önce dolmuş.

Servise götürmeyi düşünüyorum ama tuzlu olur diye kendim yapabilir miyim diye uğraşıyorum.

İnternetten epey araştırdım bu sorunla karşılaşan bir çok kişi olmuş ve bir şekilde çözmüş.

Galiba üzerindeki harddiski tanıtmak gerekiyormuş

benim anlamadığım ve en çok kafamı yoran daha öncede windows çöktü formatladım düzeldi

şimdi neden hard diski görmezoldu acaba ısınmadan bozuldu mu

geçmiş olsun banada aynısı oldu format yez uğraşma garantisi varsa hemen yoll yoksada kendine birtane HDD al derim ama bir şansın var oda şu HDD nr F dısk çektir olmassa al yenisini. ok

bios ta sata kontrollerini ide ye cevirirmen veya sata driverı entegre edilmis bi xp cd si isini görecektir

yapabileceğim bir şeyler olmalı
evden çıkarmadan düzeltmeliyim sanki hdd leri tanıtırsam düzelir gibi geliyor

Arkadaşım daha önce formatlayıp yeniden kurdum diyorsun. Demek ki harddisk tanıtımıyla ilgili bir durum değil. İşin kötüsü harddiskinin biosta da gözükmemesi. Bunun sebebi harddiske ulaşılamaması. Basit sebep olarak hardiskin oturduğu yuvadan çıkmış olması olabilir ama korkarım hardiskinin elektronik kartı yanmış gibi gözüküyor. Notebooklardan harddisk kolay sökülür. Garantiside bittiğine göre istersen bir iki vida söküp harddiski çıkar. Şöyle gözle bir kontrol et, kokla yanık kokusu var mı? Tekrar sağlamca tak, belkide temassızlık vardır soket kısmında. Kolay gelsin.

biosta hard disk ayarları var.raid yazan yeri bul onu ide ile deiştir.sorunun bu olsa gerek

Değiştirmediğim bios ayarı denemediğim yol kalmadı yinede olmadı

Benim bilgilerimle bu iş olacak gibi değil Mecburen bir bilgisayarcıya gönderiyorum gelişmeleri yazarım. inşallah harddiski yakmamışızdırda tamir olur.

sata driverı entegre edilmis bi XP cd si ile sistemi tekrar kur hata ortadan kalkacaktır

sata driverlarını bulum nlite programı ile xp cd sine entegre edeceksin sonra oluşturduğun yeni xp cd si ile format atacaksın

Geri