Bir şişe su için savaş

MG_eVİL

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Depremle yerle bir olan Haiti’de, binlerce insan bir şişe su için birbirine girmeye başladı

Ülkede yağmalar yaşanırken, yardım için ayaklanan halk, başkent Port Au Prince’in caddelerini cesetlerden barikatlarla kapattı.

Haiti’de dört gün önce gerçekleşen 7 şiddetindeki deprem felaketinden sonra ortaya çıkan yas ve keder, yardımların geç kalması nedeniyle öfkeye dönüştü. Ülkeye dünyanın dört bir yanından gönderilen insani yardım ve tıbbi malzemeler, kargo uçaklarının yerlebir olmuş havaalanlarına inememesi, yolların enkazlar nedeniyle kapatılması ve koordinasyon eksikliği nedeniyle dağıtılamıyor.
Haiti cehennemi yaşıyor...
Foto galeri için tıklayın
Bu nedenle başta başkent Port Au Prince olmak üzere birçok yerde, bir şişe su için bile insanlar birbirlerine “maşet” adı verilen, uzun bıçaklarla saldırıyor. Yağma olayları sıradanlaşırken, yardımların kendilerine ulaşmadığından şikayet eden kızgın Haitililerin, cesetlerle yollara barikatlar kurduğu bildiriliyor. Yardım görevlileri, depremden sağ çıkanların gıda ve su sıkıntısının büyük olduğunu belirterek, insanların bir tas çorba için adeta savaştığını ifade etti. Sokaklarda gezenler, yabancı gazeteciler ve fotoğrafçılardan bile yardım dileniyor.

Her yerden ceset çıkıyor

Kesin sayı henüz bilinmemekle birlikte Kızılhaç, depremde 45-50 bin kişinin ölmüş olabileceğini, 3 milyon kişinin yaralandığı ya da evsiz kaldığı tahmininde bulundu. Devlet Başkanı Rene Preval, depremde ölen 7 bin kişinin toplu mezara gömüldüğünü açıkladı. Port Au Prince’te caddelerin cesetlerle dolu olduğu, Genel Hastane’nin morgunun otoparkına ise yüzlerce cesedin getirildiği bildiriliyor.

Türkiye hastane gönderiyor

Tüm bu olumsuzların yanında, dün olumlu gelişmeler de oldu. Yıllardır Amerika kıtasının ezeli düşmanları, ABD ile komünist Küba, felakette aynı safta yer aldı. Küba, Haiti’ye yardım götüren uçaklarının, kendi hava sahasından geçmesine izin verdi. Amerikan ordusundan yüzlerce yardım uzmanı ve yarım malzemesi, dün ilk kez Haiti’ye ulaştı. Malzemeler hemen dağıtılırken, daha fazla yardımın yolda olduğu açıklandı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin Haiti’ye ilk fırsatta 1 milyon dolar nakdi para yardımı sağlayacağını bildirdi.

Türkiye’nin Haiti halkına elinden gelen katkıyı yapacağını belirten Çiçek, “Ayrıca TSK’dan temin edilmekte olan bir kargo uçağı ile 10 ton ilaç ve tıbbi malzeme, gıda, çadır, battaniye, mutfak seti, seyyar hastane, iki adet sağlık tarama aracı ve 20 kişilik sağlık ekibi hemen yola çıkarılacak” dedi.

Büyük deprem 300 bin kişiyi evsiz bıraktı

Haiti’nin başkenti Port Au Prince’de yerleşim birimlerinin yüzde 10’unun yıkıldığı, yaklaşık 300 bin kişinin evsiz kaldığı, 8 hastanenin hasar gördüğü, yaralıların komşu Dominik Cumhuriyeti’nde tedavi edildiği bildirildi. Şu ana kadar depremde hayatını kaybettiği teyit edilen Birleşmiş Milletler personeli sayısı da 36’ya ulaştı.

Faciadan sonra anneye ilk gülümseme

Tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan Haiti’de, olumlu ve umut verici gelişmeler de oluyor. Uluslararası arama ve kurtarma ekipleri, dün itibariyle üç günde 55 kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtarmayı başardı. Bunlardan biri de henüz 2 yaşındaki Redjeson Hausteen. Ailesinin üç gündür, yerle bir olan evlerinin temelinden sesini duyduğu ancak ulaşamadığı minik Redjeson, İspanyol ve Belçikalı ekiplerin uzun süren çalışmaların sonunda kurtarıldı. Yüzünde ve vücudunda küçük sıyrıklar olan, ağlamaktan sesi kısılan çocuk, enkazdan çıkarıldığında önce şaşkın şaşkın etrafına bakındı. Daha sonra annesi Daphnee’yi görünce, kollarını ona doğru uzatarak ağlamaya başladı. Aile, ekiplere uzun süre dua etti.

‘HAYATTA KALMAMIZ MUCİZEYDİ’

BM Haiti İstikrar Misyonu’nda, görev yapan 52 Türk polisinden Emniyet Müdürü Çoşkun Opak, 7 şiddetindeki
depremde yaşanan dehşeti VATAN’a anlattı

BM Haiti İstikrar Misyonu’na bağlı Polis Görev Gücü’nde görev yapan Emniyet Müdürü Çoşkun Opak, depremde yaşadığı dehşeti VATAN’a anlattı: “Ben yıllık iznimi kullandığım için evimde dinleniyordum. Televizyon izlerken aniden büyük bir gürültü koptu. Öyle ki ev sallanırken kendimi boşlukta hissettim. Evin parçalanacağını hatta ikiye bölüneceğini düşündüm. Bir an için salonda bulunan masanın altına girmeyi başardım ancak kendimden geçmiştim. Kirada oturduğum ev 2 katlı. Ben de ikinci katında oturuyorum. Deprem 35-40 saniye kadar sürdü. Şans eseri bina yıkılmadı. Birkaç dakika sonra kendime geldim ve hemen dışarı çıktım. Bulunduğum civardaki birçok ev enkaz haline gelmişti. O anda bile ağır yaralılar hatta yola saçılmış birkaç ceset gördüm. Gördüğüm birçok kişi ellerini açmış Jesus Jesus(İsa) diye haykırıyordu. Bir saat boyunca o bağırtılar hiç susmadı. İnsanlara yardım ettim.”

“Gece 23:00 civarında Türk Polis Gücü Kontenjan Komutanı Aydın Ergül, yanındaki ekiple gelip beni aldı. Daha sonra Port-au-Prince Havaalanı’na yakın olan BM Lojistik Merkezi’ne geldik. 52 Türk Polisi’nin de durumu çok iyi. Bazıları mesai bitiminden sonra BM Genel Karargahı’ndan çıkarken 100 metre arkalarındaki binanın çöküşünü izlemiş. Bazıları da daha araçlarına yeni girmişken BM Genel Karargahı çökmüş. Bu arkadaşlarımızın yüzlerindeki korku hala okunabiliniyor. O an biz Türk polisleri çok şanslıydık.”

..::KAYNAK::..

Kahrolsun Amerika Emperyalizm'i..

Birlik beraberlik olması için felaket yaşamak gerekiyor... Bildiğimiz bir durum, Allah yardımcıları olsun...

Çok Zor 1 Durum...Depremin Ne Demek Oldugunu Çok İyi Bilirim....

Allah Ordaki Herkese Kolaylık ve Acil Şifalar Versin

Birlik beraberlik olması için felaket yaşamak gerekiyor... Bildiğimiz bir durum, Allah yardımcıları olsun...

Katılmamak Elde Değil... O En Büyük ABD Yanı Başında Açlıktan Kıvranan Halkı Görmez.. Anca bir Felaket Felan Gelmesini Bekler Ki Şirin Gözükeyim.. :goz:

Geri