Bir Defa Daha Söyle

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
* Bir defa dahâ söyle *

Cebrâîl aleyhisselâm dedi
-Yâ Rabbel âlemîn! Resûlullah hazretlerinin dostluğu Ebû Bekrin gönlünde ne mikdâr ve ne kadar olduğunu bilmek isterim.
Bayram günü idi.Ebû Bekri Sıddîk kıymetli ve gösterişli elbise giymiş ve otuz altınlık bir şal omuzuna almış idi. Cebrâîl aleyhisselâm amâ sûretinde gelip, yol üzerinde oturdu. Oraya Ebû Bekri Sıddîk geldi. Ona yaklaşdı. Cebrâîl aleyhisselâm dedi ki,
- Allahü tebâreke ve teâlâ afv etsin o kimseyi ki, Muhammed Mustafâ dostluğuna bana birşey versin.Ebû Bekr o sözü işitdi. Mubârek omuzundan şalını çıkarıp, ona verdi.
Buyurdu ki,
- Bir defa dahâ söyle. Bir defa dahâ söyledi.
Ebû Bekri Sıddîk kaftanını çıkarıp, ona verdi. Dördüncüde, setri avretini örten elbiseden başka, bütün elbiselerini ona verdi. Beşincide nalınını çıkarıp ona verdi. Sonunda artık elbisesi kalmadı. Bilâli çağırdı ve Ona buyurdu
- Yâ Bilâl. Âişenin evine var. Birşey getir.
Bilâl giderken, Resûlullah hazretlerine rast gelip, buyurdular ki,
- Nereye gidersin, yâ Bilâl! Sen mi söylersin, ben mi söyliyeyim.
Bilâl dedi ki,
-Yâ Resûlallah, siz buyurun.
Buyurdular ki
- Yâ Bilâl Bil ki, o amâ Cebrâîli emîndir. Allahü tebâreke ve teâlâ onu bu şeklde gönderdi ki, Ebû Bekri Sıddîkın bana muhabbeti ne kadardır anlasın.Hazreti Ebû Bekr Bilâli bekler idi. Hazreti Bilâl elbise getirdi. Hazreti Ebû Bekri Sıddîk o elbiseyi giydi. Hazreti Cebrâîl aleyhisselâm, Resûlullahın huzûrı şerîflerine gelip, dedi ki,
- Yâ Muhammed! Ebû Bekri Sıddîkı tecrübe ederdim. Elbiseler benim işime yaramaz. Resûlullah Cebrâîl aleyhisselâmın getirdiği elbiseleri Ebû Bekri Sıddîka getirdi. Ebû Bekr
- Bir nesneyi ki senin dostluğun uğruna vermiş olayım, artık o bana gerekmez. Nereye uygun bulursanız, oraya tasarruf ediniz, dedi.

Kaynak :
* Menakıbi Çihar Yari Güzin

dostum yazının rengi çok silik olmuş düzeltirsen çok daha rahat okunabilir.

NoMaD1978' Alıntı:
dostum yazının rengi çok silik olmuş düzeltirsen çok daha rahat okunabilir.

hemen düzeltiyorum :goz:

Allah razı olsun...Allah bizim içimize de böyle Muhammed (s.a.v.) sevgisi koysun...(amin!)

Geri