Bir günlüğüne asker oldular...

yasko_

New member
Reaction score
0
Bir günlüğüne asker oldular

qdwanP4egYu.jpg

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) engellilere yönelik uygulaması kapsamında, Deniz Er Eğitim Alayı'nda 4'ü genç kız, 34 engelli 1 günlük temsili askerlik yaptı.
Engellilerin yemin törenine, Kaymakam Cengiz Horozoğlu, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Belediye Başkan Vekili Altuğ Kızılkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altay ile aileler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, bahriyeli giysili 34 engelli, ellerini bayrak ve silah üzerine koyarak yemin etti.

Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Taylan, yaptığı konuşmada, vatan hizmeti yapmanın bir hak ve görev olduğunu belirtti.

Tuğamiral Taylan, askerliğin kutsal bir vatani görev olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Askerlik görevini yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız için temsili askerlik uygulaması yapılmaktadır. Yüreği vatan sevgisiyle dolu olan bu kardeşlerimiz de temsili askerlik uygulamasına tabi oldular ve yemin ederek görevlerini yapmanın huzurunu duymaktadırlar. Siz ailelerin, her türlü güçlüğe göğüs gererek hiçbir karşılık beklemeden onları hayata hazırladığını biliyoruz. Ne mutlu sizlere ki, yürekleri vatan, millet, bayrak sevgisiyle dolu olan bu gençleri bir gün için de olsa bizlere teslim ederek, aramıza katılmalarını sağladınız. Sizlere teşekkür ediyorum.''

Konuşmalardan sonra, engelli vatandaşlara armağanlar verildi.

Tören sonrasında davetliler, hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söylediler.

Geri