Bir mac ve ayaklar altındaki kutsal simge!!!!

_KeMaLiST_

New member
Reaction score
0
Bunlar konustukca mangalda kul bırakmayan, ozellikle din ve turban sömürüsünü en guzel yapan, hep muslumanlıktan soz edenlerdir:

Cumartesi gecesi Ankara’da boks maçları vardı. Sinan Şamil Sam’ın şampiyonluk maçı dahil on maç yapıldı.

Ring zemininin neredeyse tamamını kaplayan bir amblem yerde, ayaklar altında. Üzerinde Ankara, altında Büyükşehir Belediyesi yazıyor. Bu amblem, AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait! Mucidi Melih Gökçek.

Üzerinde iki minare var. Bunlar Kocatepe Camii’nin minareleri. İki minarenin arasında bir de kubbe var. Yani tümüyle cami.

Bu kutsal kavramlar yerde, ayaklar altında eziliyor, çiğneniyor. Maçlar bir televizyon kanalından canlı yayınlanıyor. Bu rezalet, dinimize karşı yapılan bu inanılmaz saygısızlık milyonlarca insan tarafından izleniyor.

İşin daha da acı tarafı, Melih Gökçek de orada! Maçları izliyor. Ayaklar altında çiğnenen kutsal kavramlar ringin üzerine serilmiş, gözlerinin önünde. Ama hiçbir şey yapmıyor. Niçin?.. Çünkü cami simgesini, kutsal kavramları yere serdiren ve ayaklar altında çiğnenmesine neden olan kendisi.

Dahası, çiğneyen sporcuların ve hakemlerin bir bölümü de Hıristiyan!

* * *

Şimdi bir düşünün; bu rezaleti yaratan örneğin bir CHP’li belediye olsaydı, askerler olsaydı, bu iktidara karşıt bir kişi veya kurum olsaydı, ya da bu saygısızlığı yurtdışında bir ülkede birileri yapmış olsaydı, bizim İslamcı medya kıyameti koparmaz mıydı?.. Ve haklı olmaz mıydı? Kim ne diyebilirdi?

Şimdi bakıyorum, bu kesimden tık yok! Kutsal kavramlar Melih’in önünde yere serilmiş -zaten kendisi serdirmiş- ve yarattığı eseri, rezaleti, çirkinliği, densizliği sırıtarak izliyor!..

Ve sözünü ettiğim İslamcı kesim bu olayı görmezden geliyor!

Bunların hep uyguladığı çifte standart işte budur. Yutmayın, aldanmayın, kanmayın.

ALINTIDIR
3583696.jpg

ben bunlara hicbirsey diyemiyorum. insanlarımız cok saf galiba bunlara inanıyorlar. bunların neresi dinine baglı be??

Bir Belediyenin Simgesi icerisinde Cami var diye ne zamandır o simgeler kutsal sayılmaya basladı tamamane ankara buyuksehir belediyesinin tanıtımı ile alakalı bir simgeyi kutsal bir sey sınıfına sokmak biraz yanlıs bence

http://www.ankara-bel.gov.tr/ sitesine girerseniz bunun belediyenin simgesi oldugunu görürsünüz ne yani adam ankaranın simgesinde camii vardiye başka bi sehrin ambleminimi koysaydı yada başkan baska partiden olsaydı başka şeymi koyacaktı çok komik bence

ewet benim de dikkatimi çekti çok çirkin bi görüntü. cami koyma hiçbişe koyma. illa reklamımı yapcam diyosan köşelere koyarsın güzel camimizi yere değil

Ankaranın simgesinde Camii minaresi varsa ki var o simge yere serilmemeliydi. Her ne kadar AKP yi savunsamda, bu tutum çok terstir, İşin içine inanç girmiştir. Tabi suç Belediye başkanında Ahlaksızlığın daniskası olmuş adeta. Melihi oldu bitti sevmiyorum çıkarcı düzenbazın biri zaten. Sana oy moy yok melih. Sinirlendim kötü şeyler çıkacak şimdi neyse Allah Bildiği gibi yapsın onu

bu yazı çok komik ya nerden saldırılacağı şaşırılmış vaziyette.
Maksat ak partiyi karalamak olsunda ne olursa olsun.
Öbür taraftaki zihniyet dine hertürlü kini kusar alkış tutulur.
hatta 90 yaşındaki biri camilerde aşk odası kurulmasını dahi teklif eder ve bu tutumundan 1 hafta sonra ödül alır malum yerden. ve bu kadın el üstünde tutulur aydın (!) sıfatı ile.
Bir büyük şehir belediyesinin amblemindeki cami sülieti yere serilmiş diye cıngar çıkar.
samimiyetten kilometrelerce uzak bir tutum.

Bence Melih Gökçek hatasını anlayıp özür dileyecektir. Ama kabul edilir edilmez bilemem.....

Arkadaslar Camii Ve Belediye
Iki Seyi Ele Alalim
Melih Gokcek Mutlak Belediyenin Reklamini Yapmak Istiyorsa O Simge Yerine Yazi Ile Yazabilirdi
Dunya Kupasina Katilma Hakkini Kazanan Suddi Arabistanin Bayraginda La Ilahe Illallah Var Diye Coca Cola Nin Dunya Kupasi Icin Urettigi O Kadar Kutu Kola Geri Cekilde Cunku Kelime-i Tevhid Muslumanlarin Sembolu Ve Cola Icildikten Sonra O Kutu Ayaklar Altinda Ezilecekti Ve Bunu Kabul Eden Coca Cola Sirketi Tum Kutu Kolalari Piyasadan Geri Cekti
Melih Gokcekte Bunu Dikkate Almaliydi

sorun ordaya zaten,
dine en çok bağlı gibi görüünenlerin böyle birşeyi nasıl olurda akıl edemezler,
belkide bi mesaj bu, resmen dini alet ettiğinin resmidir omaçtaki o görüntü,
sunucularında gıgı çıkmdı ya hayret ettim ya.
Burdan bnim anladığım, din bunların oyuncağı olmuştur artık, onlara herşey serbest yani, onlar ne yapsa doğrudur, onlar dinci ya, ne yapsalar bi haklılık payı vardır..........

yapılan yanlış, başka biyerede konulabilirdi
yalnız O simgeyi oraya melih gökçek in koydurmadığı da açık
koordinatöreleri eleştirmek lazım
ve Görüyorumki bazıları Melih Gökçek i bize tanıtmaya çalışıyor
Boşuna uğraşmayın adamın ankaraya yaptıkları tartışılmaz siz-biz değil belediyeyi tekrar %50 oyla kazandıran Ankaralılar bizden daha iyi tanıyordur...

öfff amma geri kafalı adamlarsınız yaa alakaya karnıbahar şimdi

kıraçay' Alıntı:
http://www.ankara-bel.gov.tr/ sitesine girerseniz bunun belediyenin simgesi oldugunu görürsünüz ne yani adam ankaranın simgesinde camii vardiye başka bi sehrin ambleminimi koysaydı yada başkan baska partiden olsaydı başka şeymi koyacaktı çok komik bence

dostum katılıyorum sana

olay sadece reklam içerikli olup bu maçlar başka bir ilde yapılsaydı o ilin belediyesinin logosu konurdu

Bu da video görüntüsü :

http://www.videonuz.com/play.php?video=1918.flv

Bir eski haber alacağım buraya :

JINSA ve AJC üzerine...

Taha Kıvanç / Yenişafak

Başlık 'şifreli' gibi duruyor, ama o harflerin neyi temsil ettiğini biraz sonra anlayacaksınız...

Türkiye'de bir ödül enflasyonu yaşanıyor; herkes herkese bir plaket sunma yarışında. ABD gibi ülkelerde her köşe başına şube açan derneklerin yaygınlaştırdığı bir uygulamanın bize yansıması bu aslında; böylece hem o kuruluşun nâmı yürüyor, hem de ödüllendirdiği kişinin irtibatının devamı sağlanıyor...

Türkiye'nin öndegelen işadamlarından Mehmet Emin Karamehmet, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında bir dernek tarafından ödüllendirildi. Dün Ertuğrul Özkök de yazdı; tören için dağıtılan çağrı yazısında, ödül veren kuruluş, sanki törende Tayyip Bey'in de bulunacağı hissini vermişti. Oysa, heyetten yalnızca milli savunma bakanı Vecdi Gönül katıldı törene, o da şöyle bir uğrayıp selâm vermecesine...

"Bir Amerikan kuruluşu bir Türk işadamına neden ödül verir?" sorusunun cevabını da yazdı Ertuğrul Özkök: Bir çok başka şirketle birlikte bazı gazeteleri ve televizyon kanalı da bulunan işadamına ödül verilmesinde, dijital platform 'Dijitürk'e Fox-Tv'yi dahil etmesi rol oynamış... Özkök, geçmişte kendi patronunun Irak'a savaşı petrol satma güdüsüyle desteklediği yayınlarını hatırlatıp, Akşam yönetici ve yazarlarını, "İşte sizin patronunuz da savaşı desteklediği için ödüllendirildi" demeye getiriyor...

Size bir şey söyleyeyim mi? Ödülün, Türkiye'de Dijitürk abonesi birkaç yüz bin kişiden Fox-Tv'yi izleyip yayınlarından etkilenecek birkaç yüz kişi hatırına verilmiş olduğunu sanmıyorum. Bana sorarsanız, kuruluş, işadamına ödül verme kararı alınca, "Tamam da, hangi gerekçeyle veriyorsunuz derlerse?" sorusuna cevap olsun diye yazmıştır o Fox-Tv ayrıntısını... Yoksa, ödül vermelerinin çok daha 'duygusal' sebepleri olduğunu sanıyorum...

Mehmet Emin Karamehmet'e ödül veren kuruluş JINSA'yı tanıyoruz. 'Jewish Institute for National Security Affairs' (Ulusal güvenlik konularında çalışan Musevi enstitüsü) adının kısaltılmışı JINSA. ABD'deki en etkin derneklerden biri. Uzun zamandan beri Türkiye ile de yakından ilgileniyor. Türkiye'ye dönük en bilinen etkinlikleri, 28 Şubat'ın iki önemli ismi Org. İsmail Hakkı Karadayı ile Org. Çevik Bir'e 'üstün hizmet ödülü' vermesiydi. Washington'u iyi bilenler, JINSA'nın 28 Şubat'ta önemli bir rol oynadığı kanaatindeler...

Başbakan Tayyip Erdoğan da gezisinde çeşitli Musevi kuruluşlarıyla ilgilendi, bazılarının dâvetine katıldı, birinden ödül aldı. Tayyip Erdoğan'a 'cesaret ödülü' veren kuruluşun adı 'American Jewish Congress' (AJC)... World Jewish Congress, Theodore Herzl tarafından 19. yüzyıl sonunda kurulmuştu ve birkaç yıl önce 100. yıldönümü kutlandı. Dünya Musevilerini bir 'ulusal yurda' kavuşturma amaçlı kurulmuş ve İsrail ile amacını gerçekleştirmiş örgütün bir türevi Amerika'daki...

Daha önce AJC tarafından 10 kadar kişi ödüle lâyık görülmüş; bunlar arasında İsrailli veya Musevi olmayan tek kişi Tayyip Erdoğan. Listede İsrail'in önemli bütün başbakanları yer alıyor, Golda Meir bile... Türkiye başbakanına böyle bir ödülün verilmesi bayağı anlamlı. Ödülün verildiği mekân da öyle: HSBC bankasının New York merkezi... İstanbul'daki terörist saldırılara hedef olanlardan Musevilerin ABD'deki temsilcisi olan örgüt ödül veriyor, diğer hedef HSBC ise ödül törenine salonunu tahsis ediyor... Her şey ne kadar sembolik...

Ödülün adındaki 'cesaret' tek başına kullanılmıyor aslında; uzun adı 'Profiles in Courage' bu ödülün... Ödüle adını veren, 1960-1963 arasında ABD başkanlığı yapmış John F. Kennedy'in imzasını taşıyan bir kitap; kitapta Amerikan tarihinin öndegelen siyaset adamlarının mücadeleleri yer alıyor. Kennedy'nin senatörlükten ABD başkanlığına giden yolunda bu kitabın büyük katkısı olmuştu. Kitaba da yarı Musevi yarı Danimarkalı bir danışmanın...

Tayyip Bey'in Council on Foreign Relations (CFR) derneğinde verdiği konuşma için gittiğimde, New York'a yerleşik bir dostum, en öne oturtulmuş bir kişiyi, "Hayret, demek hâlâ faal" diyerek gösterdi bana; Kennedy'nin başkanlık döneminde en etkin kişi olduğunu özellikle belirterek... Theodore Sorensen o kadar dinç ki, 1960'lardan kalma biri gibi görünmedi gözüme. Amerika'da yaygın olarak söylenen, Kennedy'nin imzasını taşıyan 'Profiles in Courage' (Türkçeye 'Cesaret ve Fazilet Mücadelesi' adıyla çevrilmiştir) kitabının Sorensen tarafından kaleme alındığıdır. Kennedy'nin 'Why England Slept' (İngiltere neden uyudu?) adını taşıyan diğer kitabının 'gölge müellifi' de, gazeteci Arthur Krock olarak bilinir...

Neyse, bu kadar mâlumatfüruşluk yeter.

Acaba Amerika'daki Musevi dernekleri arasında görüş farklılığı mı var? JINSA 28 Şubat'ta görünür ve görünmez önemli roller oynamış emekli askerlere, işadamlarına ödül verirken, AJC 28 Şubat mağdurluğundan iktidara yükselmiş siyasileri mi ödüllendiriyor? Yoksa bize çelişki gibi görünenin aslında çok mâkul bir açıklaması olabilir mi?

Üzerinde esas düşünmenizi istediğim soru ise şu: ABD'de dinî-siyasî örgütler başka ülkelerin devlet ve iş adamlarına ödüller dağıtıyor; Ak Parti iktidarda olduğu halde bizdeki dinî dernek ve vakıfların durumu ne? Neden AJC veya JINSA gibi örgütlerimiz yok, az sayıdaki benzerleri neden sinmiş durumda?

http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2004/SUBAT/05/tkivanc.html

İlişkilere dikkati çekmek için aldım bu haberi.

Başbakan "Sayın" Tayyip Erdoğan AJC'den ödülü 27 Ocak 2004 tarihinde aldı ABD gezisi esnasında.(Gerçi bu ödül Mescid-i Aksa'dan bir tuğla koparan , yani bu cesareti gösterebilenlere veriliyor , adı bu yüzden üstün cesaret madalyası olarak geçmekte , Museviler için manevi anlamı çok büyük )

Neyse bunu da bir yana bırakalım. Fox TV ismine dikkat ettiniz mi ? O tarihe Türkiye'de hiç adı geçmeyen , bilinmeyen bir medya kuruluşu bu töreni yayınlamış . Ve aynı Fox TV Ankara'da minarelerin ve ay yıldızın ayaklar altına alındığı boks maçını naklen , hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'dan canlı yayınladı.

Ve yine bir ilahi tesadüf ki aynı Fox TV Türkiye'ye TGRT kanalını "İhlas" Holding'ten satın alarak girdi.

Bunları düşününce Faust romanında "Şeytan ayrıntıda gizlidir" diyen Goethe'ye hak vermemek mümkün mü ?

Ama tabii ,”Yok yahu biz bilinçlice yaptık” deniyorsa ne söylesek boş zaten..

bazı arkadaslar gercek kimlikleri altında soylemeye cesaret edemedikleri seyleri yeni uyelikler acarak ne guzelde soyluyorlar. neyse ben dusuncelerimi paylasırım katılan katılmayan herkese tesekkurler...

_KeMaLiST_' Alıntı:
bazı arkadaslar gercek kimlikleri altında soylemeye cesaret edemedikleri seyleri yeni uyelikler acarak ne guzelde soyluyorlar. neyse ben dusuncelerimi paylasırım katılan katılmayan herkese tesekkurler...

benm soruma cevap verirmisiniz??bu konuyu türbanla nasıl bağdaştırdınız??

Geri