Bir Resim Bin Sözcüğe BedeL..

Fieber

Game Over
Reaction score
0
Yarına SeLam Çakıpta Dünüme Döndüm..Ve Ben Nefes a
Bu inanılmaz resimler, bir resmin bin sözcüğe bedel olduğunu gösteriyor.
25 yaşındaki Keira Rathbone, daktilosundaki harf ve noktalama işaretlerini kullanarak, resim çalışmaları yapıyor. Bir resmi tamamlamak içinse
90 saat zaman ayırabiliyor ve binlerce harf ve noktalama işareti kullandığı çalışmalar oldukça enteresan.
Şu anda dünyada en çok bilinen ve yaygın olarak blinen uygulama, mail'lerin sonuna konulan, iki nokta ve bir parantezden oluşan gülen suratlar. Ama Keira,
ödül törenlerinde boy gösteren ünlülerin resimlerinden yüz çalışmaları da yapıyor. Tom Hanks ve Kate Moss bu ünlülerden bazıları.

Keira bu çalışmaları yaparken, sol eli daktiloyu aşağı ve yukarı hareket ettirirken, sağ eli harfleri ve işaretleri yerleştiriyor.
En nefes kesici çalışması ise detaylı bir şekilde resimlendirdiği Bournemouth Pier Dorset. Bu çalışma 90 saatini almış. Ve orjinalini Keira'nın bir fanı 500 Sterline satın almış.

Modern Sanatlar bölümünden mezun Keira, "Daktilomu satın aldığımda böyle bir çalışma yapma fikri aklımda yoktu" diye belirtiyor.
"Ama bir kaç ay sonra, böyle bir çalışma yapma fikri gelişti, ve çalışmaya başladım. Kendi yöntemim de böylece zamanla oturmaya başlamış oldu."
"İlk çalışmam son derece basit bir çalışmaydı.
Pratik yapmaya devam ettim. Ve hızlandığımı farkettim. Şu an daha çeşitli şeyler yapabiliyorum."
"Portre çalışmaları için daha fazla gölge ve karaltı kullanıyorum. Bu bazı bölgelerden tekrar tekrar geçmeme sebep oluyor."
"Bir çok insan bana yukarı aşağı doğru çizgisel bir düzlemde düzenli bir şekilde çalışmamı tavsiye ediyorlar. Ama benim tercihim bir kalem kullanıyormuşçasına serbest çalışabilmek. Mesela bir yüz çalışması yaptığımda once gözlerden başlıyorum."
Keira'nın çalışmaları şu sıralar Southbourne, Grove Studio'da sergileniyor.

10r2uwx.jpg

amwf49.jpg

30awdup.jpg

2coipf9.jpg

Geri