- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0


Vücudunuzdaki toksinleri atmaktan tutun da, stresle baş etmeye kadar pek çok sorunun çözümü doğadan evimize geliyor. Bitkilerden hazırlayabileceğiniz çaylar özellikle bu grip sezonunda en önemli ihtiyaçlarınızdan biri olabilir.

Bitkilerin çiçekleri, yaprakları, kökleri, meyveleri gibi her bölgesinden sağlık elde edebilirsiniz. Bitkilerle hazırlayacağınız çaylar, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek soğuk algınlığından gribe kadar pek çok konuda yardımcınız olacaktır. Ayrıca stresle baş etmenizi sağlar. Vücudunuzdaki toksinleri atar ve hücrelerinizi okside olmaktan koruyarak genç kalmanızı sağlar.
Gül

Aktardan alacağınız bir avuç dolusu kuru gülü tohumlarından ve sap kısmından ayıklayarak 1 litre kaynamış suyun içine ekleyin. 5 dakika demlendirin. Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır. Ayrıca boğaz enfeksiyonlarına ve öksürüğe de iyi gelir.
Yaseminli yeşil çay

Yeşil çayın yanı sıra, yaseminin rahatlatıcı etkisiyle de birleşen bu çay; cam bir çaydanlık veya bardakta demlendiğinde muhteşem bir görüntü sağlıyor.
Hatmi çiçeği

Antikçağdan beri solunum yolu rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılan hatminin Latince adı ise “Altheaé, anlamı ise şifalı! Özellikle kuru öksürüğe ve ağız içi mukoza yaralarına karşı kullanılıyor. Balgam söktürücü özelliği de biliniyor.
Papatya

Genellikle sakinleştirici, rahatlatıcı, uykuya yardımcı olarak kullanılıyor. Yapılan son araştırmalar, papatyanın kasları rahatlatıcı etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca parazitlerin vücuttan uzaklaştırılmasında, diş eti ve ağız problemlerinde de kullanılıyor.
Yeşil çay

Antioksidan özelliğini yüksek oranda koruyor. Ayrıca kanser önleyici etkisi var. Araştırmalar kilo kontrolünü sağladığını da gösteriyor.
Melisa

Yatıştırıcı, sakinleştirici etkisi bulunan melisa, uykusuzluk sorununa, strese karşı bitkisel bir alternatif sunuyor.
Ihlamur

Kış aylarının şifalı bitkisidir. Bağışıklığı güçlendirir, göğsü yumuşatır ve terlemeyi sağlar. Mide bulantısı, ishal, gaz gibi sindirim sistemi sorunlarında da yardımcıdır.
Adaçayı

Antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ağız, boğaz ve diş eti enfeksiyonlarında kullanılır. Hazımsızlık sorunlarına, toksinleri atmaya yarar. Ayrıca hafızayı güçlendirdiği de biliniyor.