Bittorrent.exe, Copy.exe, Autorun.inf virüsleri için çözüm!! ve C, D'nin açılmaması

TuRK_HaRD

нα¢кιηg αяαşтıямα¢ıѕı
Reaction score
0
Bu yöntem Autorun.inf dosyasını kullanarak yayılan virüslerini temizlemek için geliştirilmiştir.(Win32/Small.F virüs)
Belirtileri:
1-Bilgisayarımda C,D,E.. sürücülere çift tıklama yöntemi ile açılamaması, sağ tıklayıp aç deyince açılması
2- Sürücülere çift tıklama yöntemiyle açmaya çalışınca hata vermesi
3-Sürücülere sağ tıklayınca Normalin dışında menülerin olması
UYARI: Normalde sağ tuş menüleri şöyle sıralanır: Aç,Araştır,Ara.. şeklinde sıralanması lazım.
Virüs ihtimali olanlarda Auto, aç araştır şeklinde gidebilir. (Bunlar basit autorun.inf virüsleridir)
Yada anlamsız karakterler bulunabilir(Bunlar biraz daha zor Autorun.vbs virüsleridir)

ÇÖZÜM:
1-
http://rapidshare.com/files/86987850/Remover__by_TuRK_HARD.rar
Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3-5 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açın. sorun halledildi ise geçmiş olsun halledilmedi ise 2. adıma geçin. Buraya kadar bir çok kişide çözüme kavuşacak 2. adıma geçmenize gerek kalmayacaktır.
Makinayı yeniden başlatım sorun var mı bakın. aksi halde 2. adıma geçin

2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak )
ve
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın)
ayrıca
HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)

Eğer sorun hala devam ediyorsa, Buraya bilgi verin çözüm yolu bulmaya çalışalım..

Edit: Açıklamada Güncelleme yapıldı + 2008 güncellemeyesi eklendi + Gizli dosyaları göster/gösterme sorunu için yama eklendi.

Ocak 2008 Güncellemesi:
Win32/Delf.AAM truva atı sürücü ve flash disklerde bulunan klasörleri gizleyerek, klasör görünümnde 37KBlık dosyalar oluşturuyor. kullanıcılarda bunu klasör sanıp tıkladıgı and virüs yayılmaya devam ediyor. Bu truruva atının gizlediği dosyaların pasif olan gizlilik özellğini aktif edebilme özellği ek dosya olarak rar dosyasına eklenmiştir.

bittorent.jpg

[ALINTIDIR]

Ohhh =) Lazımdı bu bana eLLerin dert görmesin TuRK_HaRD :)

selam

arkadaşlar öncelikle güzel paylaşım olmuş sağolun ama bende bir proğram var minikmi minik ama marifeti çok büyük ama nasıl upload yapılıyor onu bilmiyorum ve doğal olarak paylaşamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.:vur:clap:biggrin:durdurun

bende de buna benzer bir hata var. ama hata diskte değil. klasörün brinde.
klasörün içinde kayıtlı dosyalarım var ama buna ragmen üstüne gelince klasörü boş gösteriyor.
çift tıklayınca klasöre erişim engellendi. diye hata veriyor. aynı zamanda sağ tıklayıp aç desem de aynı hatayı alıyorum. acaba bu senin anlattıgın yöntemle bi alakası var mıdır.

arkadaşlar öncelikle güzel paylaşım olmuş sağolun ama bende bir proğram var minikmi minik ama marifeti çok büyük ama nasıl upload yapılıyor onu bilmiyorum ve doğal olarak paylaşamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.:vur:clap:biggrin:durdurun

dosyalarını upload yapmak için, http://rapidshare.com adresine gir, ardından "gözat" butonuna tıklayıp yükleyeceğin dosyayı bul ve seç, "upload"a bas ve dosyanın yüklenmesini bekle.. bitiminde sana dosyanın linkini verecektir, bunu kullanarak paylaşımını yapabilirsin..

bende de buna benzer bir hata var. ama hata diskte değil. klasörün brinde.
klasörün içinde kayıtlı dosyalarım var ama buna ragmen üstüne gelince klasörü boş gösteriyor.
çift tıklayınca klasöre erişim engellendi. diye hata veriyor. aynı zamanda sağ tıklayıp aç desem de aynı hatayı alıyorum. acaba bu senin anlattıgın yöntemle bi alakası var mıdır.

jaser, büyük ihtimal senin problemin de aynı şeylerden kaynaklanıyordur.. bence verilen yöntemlei denemende fayda var..

hocam teşekkür ederim ilk adımda sonuca ulaştım.

teşekkurler tamda aradığım şeydi

kesinlikle çok gerekli bir blgi... teşekkürler yardımların için

bu virüs yüzünden laptopa format attım keşke şurayı önce okusaydım

paylaşım için saol da rapid çalışmıyo heralde

Teşekkürler arkadaşım eline sağlık çok güzel birpaylaşım....

Geri