Boşnak Böreği

bLue__qirL

Banned
Reaction score
0
p_1187810092.jpg

Malzemeler:

* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1/2 paket yaş maya
* Tuz
* Aldığı kadar un

İç Malzemesi:

* 3 Patates
* 200 gr. kıyma
* 150 gr. tereyağ
* 1 kuru soğan
* Maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Üstüne sürmek için: 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;

# Malzemelerin hepsi karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Yarım saat üstü örtülü olarak mayalandırılır.
# Patatesler haşlanır, soyulur bir çatalla ezilir. İnce kıyılmış soğan ve kıyma tereyağda hafif kavrulur. Baharatlar ve ezilmiş patates ilave edilir ateşten alınır.
# Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Unlayarak oklavayla ince açılır hafif yağlanır yufkanın bir tarafı katlanır ortasına patesli harç koyulur ve rulo şeklinde sarılır.
# Tepsi yağlanır. Ortasına ilk ruloyu kendi etrafında döndürerek sarılır. Diğer yufkalarıda açıp tepsi dolana kadar etrafına sarılır.
# Üstüne bir kaç damla yağla çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Sıcak fırında pişirilir.(Boşnak böreğine yumurta sürülmez gibi bir şey okumuştum ama burda sürülmüş. )

yaff cnm çekti gusel gorunuo hmn anneme süleyemde yaphsın :p

BEnimde Canim cekti bea :)

suan kaldığım otelde sabah kahvaltısında bi börek yedim.ismini cismini bilmiyorum ama ne börekti yaaa.günde 3 öğün olsa yerim walla :D

tarifi aldım annemı cağırıyorum hemen:D
güzel paylaşım eline sağlık

Aktuğ' Alıntı:
suan kaldığım otelde sabah kahvaltısında bi börek yedim.ismini cismini bilmiyorum ama ne börekti yaaa.günde 3 öğün olsa yerim walla :D

boşnak böreğinin bir sürü çeşidi var belki onlardan biridir :p

----------

yaparım yhaa ayıp edion green :D :p

Geri