bLue__qirL
Banned
- Katılım
- 1 Ocak 2007
- Mesajlar
- 8,368
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Malzemeler:
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1/2 paket yaş maya
* Tuz
* Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
* 3 Patates
* 200 gr. kıyma
* 150 gr. tereyağ
* 1 kuru soğan
* Maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Üstüne sürmek için: 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı;
# Malzemelerin hepsi karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Yarım saat üstü örtülü olarak mayalandırılır.
# Patatesler haşlanır, soyulur bir çatalla ezilir. İnce kıyılmış soğan ve kıyma tereyağda hafif kavrulur. Baharatlar ve ezilmiş patates ilave edilir ateşten alınır.
# Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Unlayarak oklavayla ince açılır hafif yağlanır yufkanın bir tarafı katlanır ortasına patesli harç koyulur ve rulo şeklinde sarılır.
# Tepsi yağlanır. Ortasına ilk ruloyu kendi etrafında döndürerek sarılır. Diğer yufkalarıda açıp tepsi dolana kadar etrafına sarılır.
# Üstüne bir kaç damla yağla çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Sıcak fırında pişirilir.(Boşnak böreğine yumurta sürülmez gibi bir şey okumuştum ama burda sürülmüş. )