Bomba Kapatılma ihtimalı zayıfladı

cmtsysn

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Lehman Brothers tarafından hazırlanan "Küresel Strateji" raporuna göre Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatma ihtimali zayıflıyor.

Bankanın Türk ekonomisini tahlil eden ve "Kralın Geri dönüşü" başlığını taşıyan araştırma raporuna göre, kapatma davasıyla ilgili karar Ağustos'ta açıklanabilir. Türk ve dünya piyasalarında oluşan beklentilerin aksine Ak Parti'nin mevcudiyetini sürdürme olasılığının giderek arttığına dikkat çekilen raporda, "Biz, çoğunluktan farklı olarak, AKP'nin hayatta kalması olasılığının kapatılması olasılığından önceki beklentilere göre biraz daha yüksek olduğunu düşünüyoruz." görüşüne yer verildi.

İktidar partisinin kapatılmasının Türk ekonomisi üzerinde bir dizi olumsuz etki meydana getirmesinin kaçınılmaz olduğu vurgulanan raporda, "Biz bu koşulun gerçekleşmesi halinde pazardan daha karamsar oluruz. Bu durumun gerçekleşmesi halinde toparlanmanın mümkün olabileceğini düşünmüyoruz." yorumu yapıldı.

Lehman Brothers'ın Türkiye Ofisi'nin açmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında dağıtılan raporda ayrıca Türk ekonomisinin geleceğine dair beklentiler de masaya yatırıldı.

İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesi de geçen hafta benzer bir analiz yapmıştı. Gazetenin haberinde Anayasa Mahkemesi üyelerinin AK Parti'yi kapatmaya çok önceden karar vermiş olmalarına rağmen, ordunun ılımlı kanadıyla AK Parti'nin anlaşması neticesinde kapatma ihtimalinin azaldığı görüşüne yer vermişti.

Haber Kaynağı: CHA

ben önceki msjlarımda kapatma davasının sözde kapatma davası olduğu yönünde bir yorum yazmıştım.yani başsavcının akpnin bir adamı olduğu yönünde. bu haberde benim iddialarımı güçlendiriyor.

akparti kapanmıyacak olduğunu ben zaten biliyorum. ama akpnin kapatılmasını isterim. cunku akpyi oylama sistemiyle devredışı bırakabilmemiz için 10 seneye ihtiyac var. 10 sene sonra kim öle kim kala. .chpnin yapmak istediği kökten cözüm. ama pek cözümmüş gibi durmuyor.

Fethulah'ın ajansından böyle bir haber.fetulah taraftarından da böyle bir yorum normaldir.

kapatılması neye cözüm olacak ben hala anlayabilmis değilim kim gelecek chp mi bence babayı gelir:)

ya ben anlamıyorum bundan oncekı hukumetler ak parıtnın yaptıgının onda bırını yapmıs mı
ak partı kapatılınca ne olucak bu ulkeyı chp mı yonetecek
denız baykal evınde cocuklarıyla oyun hamuru oynası
kendıne hamurdan hukumet kursun ıstedıgı zaman bozsun
ıclerınde en ıyısı ak partı
secenek olsada keske kapatılsa desek
kotunun ıysı bu hukumet bosverın.............

bir şeyi kesin ve net olarak söylemek gerek akpnin kapatıılması ülkede yine bir kriz etkisi yapıcaktır. buna eminim ve bu krizin faurasınıda birileri mutlaka öder. o sezer başımıza krizi getirdiğinde millet ne sıkıntılar çekti. alma mazlumun ahını misali. ülkem için iyi olucaksa kapatılır ama buna halkımız milletimiz karar verir. "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"

kapatılması neye cözüm olacak ben hala anlayabilmis değilim kim gelecek chp mi bence babayı gelir:)

Kimin geleceği sizi ilgilendirdiği pek zannetmiyorum.

Lakin doğru düzgün konuşmanız insanlığımızı ilgilendirebilir.

Akp , Kpss, Öss farketmez. Cumhuriyete karşı yürürsen Cumhuriyet tarihinde bir cümle ayırırız size tarihinle övünürsün.

Kimin geleceği sizi ilgilendirdiği pek zannetmiyorum.

Lakin doğru düzgün konuşmanız insanlığımızı ilgilendirebilir.

Akp , Kpss, Öss farketmez. Cumhuriyete karşı yürürsen Cumhuriyet tarihinde bir cümle ayırırız size tarihinle övünürsün.

chp istesede gelemez zaten onun için kapatın kapatmayın her türlü akp olur ak olur güneş olur her türlü geliriz başınıza

ya ben anlamıyorum bundan oncekı hukumetler ak parıtnın yaptıgının onda bırını yapmıs mı
ak partı kapatılınca ne olucak bu ulkeyı chp mı yonetecek
denız baykal evınde cocuklarıyla oyun hamuru oynası
kendıne hamurdan hukumet kursun ıstedıgı zaman bozsun
ıclerınde en ıyısı ak partı
secenek olsada keske kapatılsa desek
kotunun ıysı bu hukumet bosverın.............

Doğru daha önceki hükümetler ne yapmamışşa akepe onların 10 katını yaptı, sizlerin gözleri açılacaktır göreceksinizdir gerçekleri ama iş işten geçecektir...
Akepe ne yaptı yaw Allah aşkına? Toprağımızı sattı halada satıyor, en verimli şirketler satıldı, senin emekliliğin diye bişi olmayacak çünkü sen ölmüş olacaksın, senin çocuğuna bırakacağın hiçbirşey yok çünkü hayat o kadar paalı olmuş ki sen sadece kendi açlık sınırını birazcık aşabileceksin, belkide aç kalacaksın, bizi babalarımızın bise bıraktığı sağsol saçmalığı gibi sende çocuğuna laik antilaik çatışması bırakacaksın kim bilir?
Ben bu toprakların çocuğu olarak öbür dünyada en çok korktuğum şey, bizler için bu topraklar için canını vermiş kanını dökmüş her mehmetin boğazıma yapışıp: sen benim kanımla suladığım toprağın satışını yaptın, izin verdin buna...Çünkü sen ona oy verdin.O zaman ne cevap vereceksin?
Anlayamıyorum sizi akepe ne yaa? Damat feritten beter bi hükümet!

chp istesede gelemez zaten onun için kapatın kapatmayın her türlü akp olur ak olur güneş olur her türlü geliriz başınıza

Pekala madem siz biz kavgasına getiriyorsun olayı.

Sahte ışık avcısıyız. Zifiri karanlıkta elindeki mumla insanlara aydınlık dağatmaya çalışanları buluruz. Sen meraklanma.
:durdurun

Bence akp kapatılmasın çünkü bu hükümet zamanında ekonomiye gerçekten büyük zararlar werildi. Ekonomik göstergeler her geçen gün daha kötüye gidiyor. Enkaz politikası yapmak mümkün ama akp hükümeti 6 senelik icraat döneminde ekonomik açıdan başarısız. Şimdi parti kapatılırsa fitilin yanmasını bekleyen kriz ortaya çıkabilir. Akp tarafının ilk we tek sawunması : "biz ekonomiyi çok iyi götürüyorduk ama bizi kapattılar böyle oldu". Halbuki önceki krizlerin aksine bu sefer önümüzdeki kriz (hala girmemek için şansımız war. Tren henüz kaçmadı) çok daha büyük boyutta olması muhtemel. Şu an ki konjektür için bile "kapatma dawası yüzünden kış aylarında ekonomi zorlandı" tezini işliyorlar. Ekonomiden anlamayan halkın çoğunluğu bu tezden etkilense bile gerçeğin böyle olmadığı rakamlarla we olayların kronolojisiyle rahatlıkla açıklanabilir. Dolayısıyla akp kötü bir noktaya getirdiği ekonomi'nin - eğer kriz çıkacaksa - kırılma noktasında da hükümet olsun.
Ayrıca daha birçok konuda kendi başarısızlıklarını arkadan gelen hükümete we kapatma kararı weren Anayasa Mahkemesine yıkmaları beni hiç şaşırtmaz. Buna inanan politika bilmezler we ekonomiden anlamazlarda her zaman olacaktır. Örneğin : Dış politikada ki başarısızlıklar (ab görüşmeleri, komşularla olan ilişkiler, ırak konusu, Amerikaya we AB'ye werilen tawizler......), Geleceğe yönelik hiçbir yatırım yapılmaması (hatalı enerji politikaları, yanlış su kaynakları yönetimi....), Hatalı dış ticaret politikaları ve daha birçok başlıkda akp hükümeti başarısız oldu. Bunlar hep hesap werilmesi gereken we başımıza dert olmaya aday konular.
Diğer taraftan akp hükümetinin yanında hiçbir alternatif parti olmaması da insanları bu ideolojiye geri itiyor. Hükümet olmaya talip olan partilerin hiçbirinin programı ciddi weya gerçekçi değil. Muhalefet etme refleksi ile hareket etmeye alışmış bu partilerin hükümet olması durumunda ülkenin yönetimine geçmeye hazır olmadıkları we yakın gelecekte de olamayacakları çok açık.
Parti kapatma dawaları demokrasiye birer müdahale gibi gösterilmeye çalışılıyor. Aslında tam aksine, demokrasinin ilerleyişi için adalet her zaman ihtiyaçtır. Suçlular ile suçsuzlar ayrılmadığı zaman demokrasi çiğnenmiş olur. Mahkeme kararı ne olursa olsun kabul edip yolumuza yeni bir dönem ile dewam edeceğiz.

Geri