Bu ağaç tam 9550 yaşında!

yigitolan1

New member
Reaction score
0
fft17_mf103515.Jpeg

Bu ağaç tam 9550 yaşında!

Dünyanın en yaşlı ağacı bulundu. Tam 9550 yaşında ve sapasağlam ayakta. İşte o ağacın fotoğrafı;
Dünyanın en yaşlı ağaca İsveç'te bulundu. Ağaç tam tamına 9550 yaşında...

İsveç'teki Umea Üniversitesi yaptığı yazılı açıklamayla ağaç hakkında bilgi verdi. Ağacın İsveç'in orta kesimlerindeki Dalama'da bulunduğunu söyleyen üniversite yetkilileri "Bizim için büyüleyici bir buluş oldu. Fulu Dağı'nda bu kadar eski yıllara ait bir köknar olacağı aklımıza bile gelmezdi" dediler.

Daha önce en yaşlı ağaç Kuzey Afrika'da bulunmuştu. Ancak o 4 ya da 5 bin yıllık bir köknardı. Bu buluşun iklim değişikliğiyle ilgili çok önemli bilgilere de kapı açması bekleniyor.
kaynak:Millİyet EMEĞE SAYGI!

nasıl hesaplamışlar bunu :D

9550 yaşında. herhalde taş devrinden kalma..

ağaç sanki taze fidan gibi nerden biliyorlar ağacın okadar yaşı olduğunu

benim bildiğim ağacın yaşı gövdesinden belli olur sanki ağacın gövdesi okadar kalın değil
ne bilem burdan öyle gözüküyor:saskin

eet 9000 küsür sene dünyada kalsan sende incelirsin yeşil olduğuna dua et o ağaç ne devirler ne insanlar ne hayvanlar ve savaşlar görmüştür kim bilir gene ii sağlam kalmış helal olsun bulanlara karantinaya alınması gerek biri gelir gıcıklığına yakar ne me lazım!:D

ilk okudum çok büyük bişey bekliyordum :D kesilmeden 9550 yıl nası kalmış o orda ilginç

Kimbilir Kaç köpek işemiştir bunun üzerine :D

benden büyükmüs yaFf.. :D

9550 sene bu dünya çekilirmi ya ..

sanki bir yanlışlık var gibi geldi bana yanılıyor muyum acep

Acaba yaşını nasıl bilmişler.Kesin gövdesini kesip içindeki halkaları saymışlardır:)

Geri