Bu da ne böyle?

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Piyasaya yeni çıkan “Genç Mustafa” adlı çizgi roman çok tartışma yaratacak.

Atatürk'ü hiç böyle görmedik. Elleri bağlı, suratına yumruk yiyor, sopayla dövülüyor, yere düşünce yüzü tekmeleniyor. Dudağı patlıyor, ağzından kan geliyor. Bu sahneler bir filmden değil, kasım ayında basılan bir kitaptan ."Genç Mustafa", Atatürk'ün Harbiye ve Harp Akademisi günlerini anlatan bir çizgi-roman. Yalın Alpay'in kaleme aldığı metni, Barış Keşoğlu resimlemiş. Kitap, editörün bu hikayeyi kurma sürecinin içinde yer aldığı beş tanıklık üzerinden Mustafa Kemal'in pek yaygın bilinmeyen ilk gençlik yıllarına projektör tutuyor: “Kırık fransızcasıyla gizli saklı Voltaire, Rousseau okuyan Namık Kemal hayranı bir genç subay adayının, Manastır Askeri İdadi'sinden Harp Akademi'ne fikri yolculuğunu izliyoruz kitapta. Aslında yalnız fikir adamı yönü değil, örgütçülüğü, eylemciliği de öne çıkarılıyor.

kaynak

çıkan eleştiriler hakkında yazarın notu:

MERHABALAR, BEN BU KİTABIN YAZARI YALIN ALPAY.

TÜM ELEŞTİRİLERİ TEK TEK OKUDUM. ATATÜRK'E SAHİP ÇIKAN BU KADAR İNSANI BİR ARADA GÖRMEKTEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM. BİZ TÜRKİYE'NİN AYDINLIK VE ÇAĞDAŞ YÜZÜYÜZ.

BU ATILAN BASIN MANŞETİ SİZLERİ YANILTMASIN. KİTABIM, DÜNYANIN EN BÜYÜK LİDERLERİNDEN BİRİ OLAN, HATTA BELKİ DE EN BÜYÜĞÜ OLAN ATATÜRK'ÜN BAŞARILARINI ANLATAN BİR KİTAPTIR.

MUSTAFA KEMAL'İN "DAYAK YEMESİ" MANŞETİ KADAR ÇİRKİN BİR MANŞET OLAMAZ. BU BÖLÜMDE ANLATILANLAR, ATATÜRK'ÜN, II. ABDÜLHAMİT DÖNEMİNDE SORGULANIP, İŞKENCE BİLE GÖRMÜŞ OLDUĞU VE BUNA RAĞMEN DURUŞUNU HİÇ BOZMADIĞI ÜZERİNEDİR.

BU KİTAP, ATATÜRK'ÜN HANGİ ZORLUKLA KARŞILAŞIRSA KARŞILAŞSIN, ELİNİN TERSİYLE TÜMÜNÜ İTEN DEV BİR LİDERİN ÖYKÜSÜDÜR.

BU KİTAP, BİR BASIN MANŞETİNİN GERİSİNDE KARALANAMAZ. GENÇ MUSTAFA, TÜRKİYE'NİN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCESİNİN EMRİNDE, CUMHURİYETÇİ BİR KİTAPTIR.

KİTABI OKUMADAN YAPILAN TÜM ELEŞTİRİLER ANLAMSIZ.

SEVGİLERİMLE.

incelemeden bi yorumda bulunamayacağım

alıntıGenç Mustafa Çizgi Roman

bir yabancı bizim için bunları çizse ya da bu tarz bir şey yazsa ohooo herkes şaha kalkar. şimdi neden tepkiler az ? ben de bunu anlamıyorum.
bir yandan bir çizgi romanda Atamızı dayak yerken çizilmiş halini görüyoruz,bir yandan da belki de sırf rating için sadece harem sahneleriyle ses getirmesi amaçlanan ve senaryosu bu yönde giden dizide osmanlı padişahımızı kadın düşkünüymüşçesine izliyoruz... daha ne denebilir ?

çıkan eleştiriler hakkında yazarın notu:

MERHABALAR, BEN BU KİTABIN YAZARI YALIN ALPAY.

TÜM ELEŞTİRİLERİ TEK TEK OKUDUM. ATATÜRK'E SAHİP ÇIKAN BU KADAR İNSANI BİR ARADA GÖRMEKTEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM. BİZ TÜRKİYE'NİN AYDINLIK VE ÇAĞDAŞ YÜZÜYÜZ.

BU ATILAN BASIN MANŞETİ SİZLERİ YANILTMASIN. KİTABIM, DÜNYANIN EN BÜYÜK LİDERLERİNDEN BİRİ OLAN, HATTA BELKİ DE EN BÜYÜĞÜ OLAN ATATÜRK'ÜN BAŞARILARINI ANLATAN BİR KİTAPTIR.

MUSTAFA KEMAL'İN "DAYAK YEMESİ" MANŞETİ KADAR ÇİRKİN BİR MANŞET OLAMAZ. BU BÖLÜMDE ANLATILANLAR, ATATÜRK'ÜN, II. ABDÜLHAMİT DÖNEMİNDE SORGULANIP, İŞKENCE BİLE GÖRMÜŞ OLDUĞU VE BUNA RAĞMEN DURUŞUNU HİÇ BOZMADIĞI ÜZERİNEDİR.

BU KİTAP, ATATÜRK'ÜN HANGİ ZORLUKLA KARŞILAŞIRSA KARŞILAŞSIN, ELİNİN TERSİYLE TÜMÜNÜ İTEN DEV BİR LİDERİN ÖYKÜSÜDÜR.

BU KİTAP, BİR BASIN MANŞETİNİN GERİSİNDE KARALANAMAZ. GENÇ MUSTAFA, TÜRKİYE'NİN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCESİNİN EMRİNDE, CUMHURİYETÇİ BİR KİTAPTIR.

KİTABI OKUMADAN YAPILAN TÜM ELEŞTİRİLER ANLAMSIZ.

SEVGİLERİMLE.

incelemeden bi yorumda bulunamayacağım

alıntıGenç Mustafa Çizgi Roman

gerekli cevap verilmiş.hayır yani yazarın fikri bu yönde değilde sizin önyargılarınızın bulunduğu yönde olsa ne olurdu.elbette ne kadar seveni destekçisi izinden yürüyeni varsa o kadarda sevmeyeni karşısında olanı bulunabilir.Ha durumdan bende rahatsız olurum ama bu kadar tahammülsüz olmakta yanlış.

Geri