Antalya'da aileleriyle pikniğe giden, rakı bardaklarıyla fotoğraf çektiren 11 öğretmen, fotoğrafları Facebook'ta paylaşınca bir gazetede haber oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerle ilgili inceleme başlattı.
Antalya Lisesinde görev yapan 11 öğretmenin 2.5 yıl önce aileleriyle gittikleri piknikte çektirdikleri rakı bardaklı fotoğraflar başlarına dert oldu. Fotoğrafları Facebookta yayınlayan öğretmenler, bir gazetede Lisede ahlaksızlık başlığıyla haber oldu. Haberin ardından inceleme başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 müfettiş görevlendirip öğretmenlerin ifadesini aldı. Öğretmenlere pikniğin ne zaman yapıldığı, alkol alırken yanlarında öğrenci olup olmadığı, pikniğin okul yönetimi tarafından düzenlenip düzenlenmediği soruldu.
SANIK GİBİ İFADE VERDİK
Fotoğrafların Topçam olarak bilinen piknik alanında çekildiğini belirten öğretmenlerse habere ve incelemeye tepki gösterdi. Fotoğrafların, okul bahçesinde öğrencilerle âlem yapıyormuş gibi haber yapıldığını kaydeden öğretmenler, Bizi hedef gösteren haberle ilgili inceleme başlatıldı. Sanık gibi tek tek ifademiz alındı. Bu insanların özel hayatına müdahaledir. Yargıya başvuracağız diye konuştu. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü, bu nedenle söylenecek çok fazla bir şey bulunmadığını söyledi. Fotoğrafların eski olduğunu aktaran Gülay, İnceleme sonucundan bir şey çıkacağına inanmıyoruz. Fakat gazetede böyle bir haber çıktığı için araştırma yapmak durumdayız dedi.
HT