bu toplum nereye gidiyor sizce?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SambaRio

4Lq
Reaction score
0
Milliyet'in 3. sayfasından bir haber : " 12 yaşındaki kız internette tanıştığı adama kaçtı."
edirne'de sevişirken görüntülenen liseli kızın fotoğrafları...

ve günlerdir mardin'den sivas'a kadar türkiye'nin dört bir yanından 12 - 13 yaşında küçük kızlara tecavüz haberleri...madalyonun bir yüzünde ağzı salyalı sübyancılar var. peki
diğer yüzünde?..alttan alta inanılmaz bir " ergen ihtilali " yaşadığımızın

farkında mısınız? son zamanlarda bir lise mezuniyet balosunda bulundunuz mu hiç?
gitseniz, gördüğünüz ağır makyajlı, cesur dekolteli, yüksek topuklu, cep telefonlu kızların 16 - 17 yaşında olduğuna inanabilirmiydiniz acaba?

levent'te bir estetik kliniğinde görevli bir uzmanla görüştüm.
dinlediklerime inanamadım:
" 14 - 15 yaşında kızlar, ana babalarından habersiz gelip kaşlarını kaldırmak, fazla yağlarını aldırmak, selülit tedavisi yaptırmak istiyor muş.

geçenlerde bir kız elinde angelina jolie ' nin fotoğrafıyla
gelmiş ve "bununki gibi dudak istiyorum "demiş 18' lik bir lolita da göğüslerini büyütmesi için yalvarmış. en büyük istekleri " neymiş biliyor musunuz? zara'nın yada diesel' in

34 bedenine sığmak... bunun için yarışıyorlarmış: " Çünkü televizyonda gördükleri
mankenler 34 beden giyiyor.onu giyebilmek için 44 kilo kalmaları lazım. bunun için resmen aç geziyorlar.
gün boyu yedikleri, bir kase yoğurt, iki tas salata,sigara, kahve vekola... 500 kaloriyle yaşamaya
çalışıyorlar.o yüzden vücutlarında demir, sodyum eksikliği var. yanlış
beslendikleri için vücutları hızla deforme oluyor, müdahale içinde bize geliyorlar. "
uzman, bunun son 3 yılda gözlenen bir " patlama " olduğunu söylüyor: ben de anneyim, 18'lik ' lipolu ' (yağ aldırmış) kızları görünce dehşete
kapılıyorum.biriktirdiği 300 - 500 milyonla gelip ' dudağımızı şişir' diyenleri ' bırakın dudağınızı da gidin kafanızı şişirin'
diye geri yolluyorum.
genelde üst gelir grubundan hastaları bulunan bir jinekoloğun

gözlemleri daha da çarpıcı:
" genç nüfusta müthiş bir uyanma var " diyor. 17 - 18 yaşlarında lise öğrencilerinin kürtaj için başvurduğunu söylüyor ve bazı gözlemlerini aktarıyor:
batı'da ergenlik yaşı 16 - 17' den 11 - 12' ye geriledi.

amerika'da 10 yaşa kadar düştü. genç kızlar annelerinden çok daha erken adet görüyor
artık...bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli
nedenlerinden biri " psiko - seksüel uyarımın artması "...yani, okulda, çevrede ve özellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması...

baştan çıkarıcı klipler, uyarıcı filmler,cinsellik yüklü diziler, çıplaklığa çağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor,cinselliğin keşfini hızlandırıyor. Özellikle varlıklı kesimden gençler,lise çağında, özentiyle büyük ve seksi görünme derdine düşüyor.

karşı cinsi de sadece bir seks nesnesi olarak görüyor. annelerimi?onlar da kızlarının ponponlu çorapları ve lastik ayakkabılarıyla genç görünme çabasında...
küçükler büyük, büyükler küçük görünmek için yarışıyor adeta...

kimseyi suçlamayalım; bu tablo bizim eserimiz: İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkeden ne bekliyordunuz ki? kafasını çalıştıranların kafasını koparırken,kalçasını çalıştıranları baş tacı eden bir toplumda

nasıl çocuklara göğsünü değil, kütüphaneni büyüt " öğüdü verebiliriz ki ?
yasak çare değil... beyin faaliyetine itibar kazandırmaya ve öncelikler konusunda
topyekün bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var. bu toplum nereye gidiyor sizce........

can dÜndar

"küçükler büyük, büyükler küçük görünmek için yarışıyor adeta.."
yazık...
insanların dış görünüşüne bu kadar önem verilirse olacağı da budur

bu devirde böyle abi...ne yapacaksın?

bizim gibi insanlarda aralarında kayboluyo...ulan bizim memlekettede etek boyu diz altında olan bi kız yok,dönüpte bakmam!ama bu arkadaşlarda çığırından çıktı...

artık lise caddesinde yürüyemiyorum valla...

bi anlam veremiyorum ne yapmaya çalışıyolar...

teşekkürler can dündar'a..ayrıca turist ve fletch'e...

dedem derki bazen sizin zamanınız çok iyi bizde nerdeee?

valla dede hiç kusura bakma, sizin zamanınız bizden bin kat iyiymiş, herşey sade herşey mütevazi duru ve şeffaf.. asıl şimdi bu güzellikler nerde?

hadi biz bi şekilde yırtarız da, bizden sonraki nesilin cenazesini yıkayacak su bulamayacaklar..

bu millet beynini paklatmaya değil fucklatmaya gidyo :mad: :Sopa

ne geçmişe ne geleceğe bi anlam verebiliyorum bu aralar...

nickel_tec' Alıntı:
dedem derki bazen sizin zamanınız çok iyi bizde nerdeee?

valla dede hiç kusura bakma, sizin zamanınız bizden bin kat iyiymiş, herşey sade herşey mütevazi duru ve şeffaf.. asıl şimdi bu güzellikler nerde?

hadi biz bi şekilde yırtarız da, bizden sonraki nesilin cenazesini yıkayacak su bulamayacaklar..

bu millet beynini paklatmaya değil fucklatmaya gidyo :mad: :Sopa

bana bazı abiler,büyükler diyoki;

"bizim zamanımızda etek ile ayak arasında ufak bi açık olsa hemen sarkar,ayarlardık...şimdi kızlar etek boyunu minimuma indirdi.siz bi halt yiyemiyosunuz..."

valla nickel bende anlamadım o zamanmı iyi?bu zamanmı iyi?

yoksa bizim gençlik insaflımı?yoksa biz fırlamalıkmı yapmalıyız...

Milliyet gazetesininde can dündar gibilerininde amacı buydu muvaffak oldular.
Türk milletinin ahlaki dejenerasyona uğramasında boyalı basının salya sümük tv programların magazin dünyasının payı nedir acaba?
Yıllarca İslami, ahlaki olan bütün değerlere modernleşme çağdaşlaşma adına karşı çık,
güzellik yarışmaları organizasyonları düzenle, batının batasıca modasını baştacı yap,
kadını et parçası gibi vitrinlere taşı, müstehcenliği edepsizliği körükle ondan sonrada
Birde utanmadan sıkılmadan vah tüh toplum nereye gidiyor?
Bizde bunu yedik. Geçiniz kardeşim.

antony_costa' Alıntı:
bana bazı abiler,büyükler diyoki;

"bizim zamanımızda etek ile ayak arasında ufak bi açık olsa hemen sarkar,ayarlardık...şimdi kızlar etek boyunu minimuma indirdi.siz bi halt yiyemiyosunuz..."

valla nickel bende anlamadım o zamanmı iyi?bu zamanmı iyi?

yoksa bizim gençlik insaflımı?yoksa biz fırlamalıkmı yapmalıyız...

walla o zamanki kürtaj sayısı ve kürtaj yaptıranların yaş oranını da sorsaydın antony, ayrıca bu tür ahlaksızlıklar sokak ortasında yapılıyormuydu bunu da düşünmek lazım :hh?

önceden sahile yürüyüşlere giderdik akşamları keyifle dönerdik, şimdi ise her on metrede bir ya arabada ya kayalıklarda fuhuş yapılıyo, yada kendini bilmez serseriler içki içiyor..

kendilerine verdikleri zarar yetmezmiş gibi hanımını çoluğunu çocuğunu gezmeye götüren insanları da rahatsız ediyorlar..

senin o abilerin zamanında arz eksik, talep fazlaymış; şimdi ise arz fazlalığı var millet hangine sarkacağını şaşırdı :goz:

mmeleketin iyice çivisi çıktı

nickel_tec' Alıntı:
walla o zamanki kürtaj sayısı ve kürtaj yaptıranların yaş oranını da sorsaydın antony, ayrıca bu tür ahlaksızlıklar sokak ortasında yapılıyormuydu bunu da düşünmek lazım :hh?

önceden sahile yürüyüşlere giderdik akşamları keyifle dönerdik, şimdi ise her on metrede bir ya arabada ya kayalıklarda fuhuş yapılıyo, yada kendini bilmez serseriler içki içiyor..

kendilerine verdikleri zarar yetmezmiş gibi hanımını çoluğunu çocuğunu gezmeye götüren insanları da rahatsız ediyorlar..

senin o abilerin zamanında arz eksik, talep fazlaymış; şimdi ise arz fazlalığı var millet hangine sarkacağını şaşırdı :goz:

nickel helal olsun sana ya...valla felaket güldürdün beni gerçeklerle:durdurun

ya o zamanlar kürtaj varmıydı acaba bi araştırmak lazım..:durdurun

sende benim gibi işletme okuyosun galiba arz-talep ilişkisini harika bi şekilde örneklendirdin:goz: .bizim ünideki profesörler bile bu kadar güzel örneklendiremezdi:durdurun

bundan 5-10 yıl sonra insanlar bu lanetten dolayı yavaş yavaş toplu toplu ölmeye başlayacak ve büyük bir kaos yaşanacak toplumda artık bütün değerler tıpkı ilk çağlarda ki gibi yaşama iç güdüsü olacak. şuanda aşırı tükettiğimiz için o zaman bulduğumuz için canımızı tehlikeye atıcaz vs vs yani izlediğimiz dünyanın sonu filmleri gerçek olacak. bana kalırsa bunun bu şekilde gelişmesini sağlayan bişiler var. buda başka bir tartışma konusu...

dogru yazarsın suc yanlış yazarsın suc =) dogru yazmış can dündar bu yazıyı.

tv özentisi,dış görünüşten,hangi erkekle naparım,aaa şuu cokmu yakışıklıymış,buzda dansı izledinmi yok şu diziyi izledinmi den başka hic bişeye kafası calışmayan zavallı ama bi o kadarda sanki marifetmiş gibi özenilen insan toplulukları.

millet bu devirde neye özencegini ne yapması gerektigini şaşırmış.

güzelim demokrasinin sadece bir kac yan etkisi .. ancak bu kadar ahlak verebiliyor .. insallah nice daha yobaz ve daha cahil bir yasama ..

Kısa yoldan Köşe dönmenin yüceltildiği,namuslu olmanın neredeyse suç sayıldığı,ahlaksızların ve hırsızların devlet yönettiği bir toplum ancak bu kadar dejenere olabilir.O kızcağızlarda analarından babalarından abi ve ablalarından gördüklerini yapıyorlar daha fazlasını değil.Bizim zamanımız şöyleydi böyleydi diyenlerede itibar etmiyorum eğer sizin zamanınız bu kadar güzel idiyse bu jenerasyon nerden geldi gökten zembille inmedi ya bu gençlik siz yetiştirdiniz.

Son 200-300 yıLdır bu toprakLarda kendi değerLerimize verdiğimiz saygımızı yitirmişiz..
Bir kesim bir çeşme yapmış diğeri yıkmış,
Biri kitap yazmış diğeri yakmış!
İşte bizim cehaLetimizin,KüLtürsüzLüğümüzün nedenLerinden sadece 1-2 tanesi..

antony_costa' Alıntı:
nickel helal olsun sana ya...valla felaket güldürdün beni gerçeklerle:durdurun

ya o zamanlar kürtaj varmıydı acaba bi araştırmak lazım..:durdurun

sende benim gibi işletme okuyosun galiba arz-talep ilişkisini harika bi şekilde örneklendirdin:goz: .bizim ünideki profesörler bile bu kadar güzel örneklendiremezdi:durdurun

ben mezun oldum aga; sen benim alt kur'asın (;

nickel_tec' Alıntı:
ben mezun oldum aga; sen benim alt kur'asın (;

hadi ya?sıra bende yani...Allah sonumuzu hayır etsin o zaman...
bende arz-talepten kaldım bu dönem:durdurun

antony_costa' Alıntı:
hadi ya?sıra bende yani...Allah sonumuzu hayır etsin o zaman...
bende arz-talepten kaldım bu dönem:durdurun

boşver aga, sen mezun ol da , arz talep dengesine bulaşma, bizim kudretimiz yetmez bu dengeyi değiştirmeye ;) bizim rolumuz talepsizlikten yana olsun

ama arz eden çok baba...sence talep etmeyelimmi yani?:D

sen değiştirme ben değiştirmeyeyim...kim değiştirecek bu dengeyi baba?:durdurun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri