Bu yazı uzunca bir alkışı hak ediyor

R.T.E

Banned
Reaction score
0
Aydın Doğan'ın sahibi olduğu CNNTÜRK televizyonunda Editörün Gözüyle programını hazırlayıp sunan Gürkan Zengin'in Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesi ile ilgili yazısı alkışlanacak türden...

"Türkiye’nin üniversite çağına gelmiş kızlara verdiği mesaj açık:

Başını örteceksen burada yükseköğretim yapmayı aklında çıkart. Ya da paran varsa git yurtdışında oku. Türkiye’deki hâkimler bu mesajı ‘’gerekçeli kararıyla’’ neredeyse 20 yıldır tekrarlayıp duruyorlar.

Bu mesajı vermek için Anayasa’yı gerektiğinde eğip bükmekten de çekinmiyorlar.

Başını örtene yüksek öğretim yasağı ne Avrupa’da var ne de Amerika'da. Hiçbir demokratik hukuk devletinde üniversite çağına gelmiş bir insan böyle bir yasaklama yok. Fransa’da da yok oradaki sınırlama lise için geçerli üniversite için geçerli değil.

Yüksek öğretim evrensel bir insanlık hakkı.

Türkiye bu hakkı kendi çocuklarından esirgiyor. İnanç özgürlüğü ile yüksek öğretim hakkı birbiriyle çelişen çatışan kavramlar değildir. Türkiye’nin Müslüman bir ülke olması, bu yasaklamaların bir gerekçesi olamaz.

80 yıldır çocuklarını okutmak için çırpınan Türkiye, gelen o kızlara okul kapsıdan ‘okuma!’ diyebiliyor. Türkiye’de sistem her kritik kararıyla kriz üretmeye devam ediyor.

KAYNAKhttp://www.moralhaber.net/50109_Bu-yazi-uzunca-bir-alkisi-hak-ediyor-Video.htm

Aydin Doganin kanali bunu niye diyiyorki, salakmi?

haikaten süper bir yazı sağol

nasıl bir ülkede yasıyoruz anlamıyorum ki basının ortusunden dolayı egitim hakkı elinden alınan türk gençligi. bu uygulama dunyanın neresinde var. birde müslüman bir ülkede yasıyoruz diyoruz söyleyecek hiçbirsey bulamıyorum.

dünyada yaklaşık 160-170 tane devlet var ama üzülerek söylüyorum ki Üniversitelerinde Başörtülerin okumasını hemde kendi vatandaşlarını yasaklayan tek ülke Türkiye

Yani dünyada ilk ve tekiz

bundan ne kadar gurur duysak azdır dimi

çünkü türban sorunu olan ve milli cephe denilen bi olay sadece Türkiye de var da ondan böle sorunlar var daha açık anlatımı ilkokul 1 ve 2. sınıflarda hayat bilgisi dersinde anlatılıo

kendi düşüncelerine saygılıyım amacım tartışmak yada klavye delıkanlılıgı yapmak degil..fakat mrk ettıgım şu..1-bu okumaya meraklı kızlarımız ve onları okutmaya bu kadar meraklı aıleleri neden 7 yıl oncede haklarını aramıyolardı(gayet guzel perugunu takıp egıtımlerını tamamlıyolardı)2-üniversiteyi bitirip bi karıyer yapmak kendı ayaklarının ustunde durabılmek soz sahibi olabılmek degıl mi amaçları.bole de olmalı zaten fakat neden okul bıter bıtmez evlendırılıp eve kapatılıp kocasının elıne bakmaya mecbur oluyolar.bu kadar okuma ozlemı ıle yanıp tutuşan turbanlı bayanlarımız..3-ne guzel ornek vermişsin avrupa da a.b.d da bole bi yasak yok diye..ama turban a gelene kadar daha cok şeyi degiştirmemiz lazım en başta turban yuzunden ulkeyi kaos a suruklemememız lazım bi namus simgesi olarak gormememiz göstermememiz lazım ve en onemlısı de o turbanı takıyosan hakkını vermen lazım..(amacım kımseyi karalamak yada rencide etmek degıl..fakat daha 2 saat once işten gelırken konak meydanından eve gidiyorum ıkı turbanlı bayan gelıyo karşımdan yanımdan gecerlerken gozlerıme ınanamadım..bi tanesının altında daracık bi kot ustunde badi tum hatları belli ve kafasında turban..dam ustunde saksagan gel bize bazı bazı..ne anladım ben şimdi o turbandan..ve bunun gibi inanın daha bi çok ornek var..)

fransa da başını kapatan kız orası için bir tehdit mi yada kapatanlar bi başkası için mi bu kadar direniyor yada kendisi için mi?? ben hiç sanmıyorum ki türbanı universiteye sokmak bu kadar masum olsun...türbanla giremeyen kızlardan önce okumayan binlerce gencecik kızımız var.bu ülke parayla kapanan pek cok insan ve kapatan da bi başbakan gördügü için gayet rahat söylüyorum bunları...

Bazı arkadaşlar sanırım uzayda yaşıyor.Türkiyenin gerçeklerinden bihaberler.neredeyse 30 yıldır Türkiyenin bir numaralı sorunu olan bir konuyu kalkıpta 7 yıl önce neden yoktu diyebiliyor.

Bu günlerde şehit cenazelerinde sıkca görüyoruz şehit lerin anneleri kız kardeşleri veya eşleri başörtülü.Belki bunların kız kardeşleri üniversitede o0kuyor.

Türkiyeyi PKK tehdidinden kurtarmak için canını feda eden bir kişinin annesi karısı yada başörtülü kız kardeşi oysa bu ülke için bir tehditmiş.

Böyle akıllara ziyan bir saçma düşünce anca bizde olur.

Demekki PKK tehdidine karşı canını feda eden bu askerimiz gerçek tehdit olan annesi veya kız kardeşi ile mücadele etmeliymiş.Öyleya nede olsa bunlar PKK dan daha tehlikeli

Neyse sinirlenmeden son söz olarak YAZIKLAR OLSUN BU ZİHNİYETE diyorum

uzun alkışı hakediyorsa bizde alkışlarız yazarıda konuyuda...eyvallah...

bu yaznın altına imza mı atarım

Yaw ne türban plesenki adamlarsınız, hani kadın olsanız anlayacam. :)))

Şaka öte yana dursun, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden de türbana defalarca red yanıtı çıkmadı mı, bir kere bile "Türkiye' de türbanlıların kamu alanına girmelerinin engellenmesi suçtur" veya buna benze bir kara çıktı mı? Eeee o zaman ne diye habire avrupadan bahsediyorsunuz? Avrupa size dirseğini dönmedi mi?

hükümet hata yaptı hükümeti tek destekledigim konu türban konusuydu onu da yapıcagı şekil şuydu. referanduma yollıcaktı cumhurbaskanı onaylamıcaktı ilk seferinde ardından halk kararını vericekti ne anayasa mahkemesine gerek kalıcaktı nede bu kadar tartışmalara. nasılsa hem ak partinin en iyi lafı hemde chpnin en iyi lafı halkın iradesine karşı saygılıyıs.

gerçekten çözmek isteyenler bazı kararları halka danışarak verebilirler. birileri derseki referandum için çok para harcanıyo bende derimki bu ülke çok boş şey için para harcadı..

Bir yolu daha var

A.GÜL nasıl olsa anayasa mahkemesinin üyelerini bir gün değiştirecek

ozaman ülke bu ayıptan belki ozaman kurtulur

Bazı arkadaşlar sanırım uzayda yaşıyor.Türkiyenin gerçeklerinden bihaberler.neredeyse 30 yıldır Türkiyenin bir numaralı sorunu olan bir konuyu kalkıpta 7 yıl önce neden yoktu diyebiliyor.

Bu günlerde şehit cenazelerinde sıkca görüyoruz şehit lerin anneleri kız kardeşleri veya eşleri başörtülü.Belki bunların kız kardeşleri üniversitede o0kuyor.

Türkiyeyi PKK tehdidinden kurtarmak için canını feda eden bir kişinin annesi karısı yada başörtülü kız kardeşi oysa bu ülke için bir tehditmiş.

Böyle akıllara ziyan bir saçma düşünce anca bizde olur.

Demekki PKK tehdidine karşı canını feda eden bu askerimiz gerçek tehdit olan annesi veya kız kardeşi ile mücadele etmeliymiş.Öyleya nede olsa bunlar PKK dan daha tehlikeli

Neyse sinirlenmeden son söz olarak YAZIKLAR OLSUN BU ZİHNİYETE diyorum

Benim annemde baş örtülü ama chp kadın kolları üyesiymiş vakti zamanında...
O zamanda baş örtülüymüş...
Beş vakit namazını elinden geldiğince kılar...
tek eksiği hacca gitmek....
Umarım onada gider...
Aradaki zihniyet farkını anladın mı arkadaşım..
Başörtüsüyle ilgilenen kurum ve kurumların amacı farklı...
Tek dertleri GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve CUMHURİYET...

Cumhuriyeti yıkıp şeriat gelmeden bu ülkede laikliği kaldırmassınız. Bu böyle biline. Dinimizi yaşayamıyoruz masallarıyla, zorla kimseyi çarşafa bulayamassınız. Bu zihniyeti değil cumhurbaşkanlığına, hükümete, savcıya, anayasaya nereye getirirseniz getirin, Cumhuriyeti yıkmadan hiçbir halt yiyemessiniz!

Cumhuriyeti yıkıp şeriat gelmeden bu ülkede laikliği kaldırmassınız. Bu böyle biline. Dinimizi yaşayamıyoruz masallarıyla, zorla kimseyi çarşafa bulayamassınız. Bu zihniyeti değil cumhurbaşkanlığına, hükümete, savcıya, anayasaya nereye getirirseniz getirin, Cumhuriyeti yıkmadan hiçbir halt yiyemessiniz!

İŞTE O DEDİĞİN BİRAZ ZOR...KURBAĞA HERŞEYİN FARKINDA...YAVAŞ YAVAŞTA ISITSALAR HIZLIDA ISITSALAR BU GENÇLİK UYANDI...

Haliyle, biraz değil, çok zor. Artık millet uyandı. Neredeyse bir asırlık demokrasi kültürümüz var. Bu çark geriye kolay kolay dönmez artık.

Geri