kuzay
Pesimist
- Katılım
- 2 Nis 2007
- Mesajlar
- 28,387
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
hadi size bugun bi kıyak yapayım bari bugun ne yapalım diye düşünmeyin onu da ben düşündüm sizin için
hizmette sınır yok şimdi reklamlar

KREMALI ÇORBA
MALZEMELER
60 gr (4 çorba k.) margarin
60 gr (8 çorba k.) elenmiş un
1 1/2 litre (6 su bardağı) tavuk ya da et suyu
250-350 gr taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
1/2 çay k. tuz
taze çekilmiş karabiber
100 ml (2/5 su bardağı) krema
50-75 gr taze sebze ya da et (küçük parçalar halinde doğranmış)
HAZIRLANIŞI
Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritin. Yağ eriyince unu ilave edip , iyice karıştırın. Çok ağır ateşte kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp,meyaneyi bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada tavuk ya da et suyunu bir taşım kaynatın.
Meyanenin bulunduğu tencereyi tekrar ateşe oturtup, bir tel ya da tahta kaşıkla karıştırarak kaynar tavuk ya da et suyunu meyaneye yedirin.
Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye yedirin.
Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye ilave edin.
Harlı ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Tencerenin üzerindeki kefi alıp, atın Tuz ve biberini ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika pişirin.
Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye aktarın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın.
Telle karıştırarak kremayı ilave edin.
Tuzunu ve biberini kontrol edin. Dilerseniz ayrıca suda haşlanmış küçük parçalar halindeki bir miktar taze sebzeyi süzdürüp çorbaya katın.
Çorbayı önceden ısıtılmış kaselere aktararak sıcak olarak servis yapın.
CEVİZLİ KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER
1/5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı Sana yağı
1 adet kuru soğan
500 gr kıyma
½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 demet maydanoz
Tuz-karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı un
3 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin. Pirinçleri bir süzgecin içinde yıkayıp, haşlayıp, suyunu süzün.
Yayvan bir tencerede Sana yağı kızdırın,kızan yağın içine kıymanın yarısını ilave edip, kavurun. Kavrulan kıymayı , soğuması için yayvan bir kaba alın.
Derin bir kaseye kalan çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, iri çekilmiş cevizi, kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinçi üzerine kavrulmuş-soğumuş kıymayı, tuz-karabiberi ekleyip, köfteleri yoğurun.
Yayvan bir tabağa unu koyun, ikinci bir tabağa yumurtaları kırıp, bir çatal yardımı ile karıştırın. Cevizli köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Yayvan bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp, köfteleri kızartın. Kızaran köftelerin fazla yağını almak için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alıp, servis tabağına dizin.
Sıcak olarak patates püresi ile servis edin.
PATLICANLI PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
3 su bardağı et suyu
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber
Sosu için:
3 ad. patlıcan
3 ad. domates
3 diş sarımsak
1 tk. şeker
1 tk. sirke
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
Dere otunu ayıklayıp, kıyın. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızartın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ilave edip, az tuz koyduktan sonra pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
Daha sonra içine kalan tuzu, karabiberi, kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Üzerine en son etsuyunu ilave edip karıştırın, kısık ateşte kapağını açmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin.
Pilav pişerken, sosu için küçük bir tencereye doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, şekeri ve sirkeyi koyup karıştırın. Orta ateşte domatesleri pişinceye kadar kaynatın. Sos kıvamına geldikten sonra içine kızarmış patlıcanları ekleyip, karıştırın.
Demlenen pilavı karıştırıp, ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına alın. Üzerine soslu patlıcanları koyun. 11. En son olarak soslu patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
önceden 185 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI
MALZEMELER
1 ½ su bardağı irmik
100 gr margarin
1 ½ su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı sıcak su
½ su bardağı iri çekilmiş fındık
Sosu için: 1 paket siyah çikolata
½ çay bardağı süt
100 g. Sana yağı
HAZIRLANIŞI
Küçük bir kasenin içine sıcak suyu ve şekeri koyup, şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
Derin bir tencereye Sana yağını koyup, eritin.Sana yağ eriyip, kızdıktan sonra içine irmiği ekleyip, irmik pembeleşene kadar kavurun. İrmik renk aldıktan sonra içine kakaoyu, iri çekilmiş fındığı ekleyip, karıştırın.
Daha sonra içine şerbeti ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte irmik göz göz olana kadar pişirin. Pişen helvayı demlendirin. Demlenen helvayı iyice karıştırıp, havalandırın.
Sosu için küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın. Üzerine cam bir kase otutturup,içine parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup, eritin.
Çikolata eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana yağını ve sütü koyup, karıştırın. Devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Servis tabağına aldığınız kakolu helvanın üzerine çikolatlı sosu gezdirip servis edin. Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
istanbul içi her türlü yemek daveti kabul edilir..... :durdurun:durdurun:durdurun

KREMALI ÇORBA
MALZEMELER
60 gr (4 çorba k.) margarin
60 gr (8 çorba k.) elenmiş un
1 1/2 litre (6 su bardağı) tavuk ya da et suyu
250-350 gr taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
1/2 çay k. tuz
taze çekilmiş karabiber
100 ml (2/5 su bardağı) krema
50-75 gr taze sebze ya da et (küçük parçalar halinde doğranmış)
HAZIRLANIŞI
Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritin. Yağ eriyince unu ilave edip , iyice karıştırın. Çok ağır ateşte kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp,meyaneyi bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada tavuk ya da et suyunu bir taşım kaynatın.
Meyanenin bulunduğu tencereyi tekrar ateşe oturtup, bir tel ya da tahta kaşıkla karıştırarak kaynar tavuk ya da et suyunu meyaneye yedirin.
Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye yedirin.
Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye ilave edin.
Harlı ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Tencerenin üzerindeki kefi alıp, atın Tuz ve biberini ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika pişirin.
Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye aktarın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın.
Telle karıştırarak kremayı ilave edin.
Tuzunu ve biberini kontrol edin. Dilerseniz ayrıca suda haşlanmış küçük parçalar halindeki bir miktar taze sebzeyi süzdürüp çorbaya katın.
Çorbayı önceden ısıtılmış kaselere aktararak sıcak olarak servis yapın.

CEVİZLİ KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER
1/5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı Sana yağı
1 adet kuru soğan
500 gr kıyma
½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 demet maydanoz
Tuz-karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı un
3 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin. Pirinçleri bir süzgecin içinde yıkayıp, haşlayıp, suyunu süzün.
Yayvan bir tencerede Sana yağı kızdırın,kızan yağın içine kıymanın yarısını ilave edip, kavurun. Kavrulan kıymayı , soğuması için yayvan bir kaba alın.
Derin bir kaseye kalan çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, iri çekilmiş cevizi, kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinçi üzerine kavrulmuş-soğumuş kıymayı, tuz-karabiberi ekleyip, köfteleri yoğurun.
Yayvan bir tabağa unu koyun, ikinci bir tabağa yumurtaları kırıp, bir çatal yardımı ile karıştırın. Cevizli köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Yayvan bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp, köfteleri kızartın. Kızaran köftelerin fazla yağını almak için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alıp, servis tabağına dizin.
Sıcak olarak patates püresi ile servis edin.

PATLICANLI PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
3 su bardağı et suyu
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber
Sosu için:
3 ad. patlıcan
3 ad. domates
3 diş sarımsak
1 tk. şeker
1 tk. sirke
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
Dere otunu ayıklayıp, kıyın. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızartın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ilave edip, az tuz koyduktan sonra pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
Daha sonra içine kalan tuzu, karabiberi, kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Üzerine en son etsuyunu ilave edip karıştırın, kısık ateşte kapağını açmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin.
Pilav pişerken, sosu için küçük bir tencereye doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, şekeri ve sirkeyi koyup karıştırın. Orta ateşte domatesleri pişinceye kadar kaynatın. Sos kıvamına geldikten sonra içine kızarmış patlıcanları ekleyip, karıştırın.
Demlenen pilavı karıştırıp, ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına alın. Üzerine soslu patlıcanları koyun. 11. En son olarak soslu patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
önceden 185 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI
MALZEMELER
1 ½ su bardağı irmik
100 gr margarin
1 ½ su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı sıcak su
½ su bardağı iri çekilmiş fındık
Sosu için: 1 paket siyah çikolata
½ çay bardağı süt
100 g. Sana yağı
HAZIRLANIŞI
Küçük bir kasenin içine sıcak suyu ve şekeri koyup, şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
Derin bir tencereye Sana yağını koyup, eritin.Sana yağ eriyip, kızdıktan sonra içine irmiği ekleyip, irmik pembeleşene kadar kavurun. İrmik renk aldıktan sonra içine kakaoyu, iri çekilmiş fındığı ekleyip, karıştırın.
Daha sonra içine şerbeti ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte irmik göz göz olana kadar pişirin. Pişen helvayı demlendirin. Demlenen helvayı iyice karıştırıp, havalandırın.
Sosu için küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın. Üzerine cam bir kase otutturup,içine parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup, eritin.
Çikolata eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana yağını ve sütü koyup, karıştırın. Devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Servis tabağına aldığınız kakolu helvanın üzerine çikolatlı sosu gezdirip servis edin. Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
istanbul içi her türlü yemek daveti kabul edilir..... :durdurun:durdurun:durdurun