Bugün Bu Ülkede Doğduğuma Lanet Ettim

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin dava, zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı.
Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan mahkemenin kararına isyan etti. Soydan şunları söyledi:

“Ben her gün babamın öldürülüşünü hatırlıyorum. Günde üç kez babamın öldürülüşü gözümün önüne geliyor. Açıkçası o devlet tarafından korunuyor. Mahkeme sürecinde bir tiyatro sergilendi. İlk duruşmada ayak ucumdan başucuma kadar titredim. Devamlı ona baktım bir tek bana bakmasını istedim. Ben onun öldürdüğü insanın kızıyım. Hiçbir zaman benim yüzüme bakamadı. Bunun yerine beni mahkeme başkanına şikayet etti ‘Nilgün Soydan benim yüzüme bakmasın’ diye. O, yedi yıldır Milli Park’ta işletmecilik yapmış. Belki de ben bir haftasonu ailemle birlikte onun işlettiği yere gitmişimdir. Devletin işlettiği bir yeri alan aranan biri. Nasıl düşünebilirim. Kendisi bugüne kadar hep korundu. Ben en çok ‘Türkler davası düştü’ başlığını görmekten korkardım ve bugün bunu gördüm Benim babamın davası düşmedi düşürüldü. Devlet bunun için adım adım uğraştı. Devlet benim babamı adım adım öldürdü, davası adım adım zaman aşımına uğratıldı. Hasbelkader de yakalandı. Ben ülkemi severek büyümüş biriyim. Ama bugün bu ülkede doğduğuma lanet ettim. Hatta annemle babamın bile bu ülkede doğmasına lanet ettim. Kendi ülkemde 30 yıldır uğraştığım bir davayı sonlandıramadım. Artık bu ülkede doğduğum için üzülüyorum.”

Ekli dosyalar

• nilgün soydan.jpg
    nilgün soydan.jpg
    23.5 KB · Görüntüleme: 1,192
Geri