Cansiz
New member
- Reaction score
- 0
Program=verilen bilgilerin bilgisayarda işlenmesidir.Bİlgisayar'a verilen emirler dizisidir.Belirli komutlar dizisinin bilgisayarda işlenmesini sağlayan yazılımdır.
Programlama dilleri üç çeşittir;
001101
101010 printf writeln
100000
010001 scanf readln
fortron,visual basic,delphi,visual c.....Yüksek seviyeli dilleri bilgisayarda çalıştırabilmek için compile(derlemek)edilir.
2.)ewe git,
3.)bilgisayarı açtın mı
4.)ewetse hh'ye gir,
5.)hayırsa 3'e dön,
6.)son.
(2)Çözüm metodu geliştirme(analiz)
problemi iyice anladıktan sonra çözümü için bir metod geliştirmek gerekir.bu metod daha önce çözülmüş olan porblemlere benzetilebilir yada yeni bir yönetim geliştirebilir.
(3)Tasarım
Somut adımlar belirlenir.programın çözümünde kullanılan komutların basamak gibi birbiri ardında sıralanmış olan argonikma (akış şeması) oluşturulur.
Akış şeması programın en önemli parçasıdır.
(4)Programı kodlama argonikma programa dönüştürülmelidir.Argonikmayı takip ederek komut yazarız.
(5)Program çalıştırılır.Hata warsa düzeltilir.
(6)Program test edilir.
Programlama dilleri üç çeşittir;
1.)Makine dili;
ikili sayma sisteminde yazılan programlardır.001101
101010 printf writeln
100000
010001 scanf readln
2.)Assembly;
micro işlemciye ulaşan dildir.Her mikro işlemci için farklı bir assembly dili kullanılır.3.)Yüksek seviyeli diller
;bilgisayarın ne yapmak istediğini doğru komutlarla verilirse bilgisayar çeşitli türden problemlerin çözümünü bulabilir.Yüksek seviyeli bilgisayar donanımından bağımsızdır.fortron,visual basic,delphi,visual c.....
Programı adım adım düşünmek!!!;;
1.)Başla,2.)ewe git,
3.)bilgisayarı açtın mı
4.)ewetse hh'ye gir,
5.)hayırsa 3'e dön,
6.)son.
Program geliştirme metodu
(1).problemi anlama problemin çözümü için hangi verilerin elde olduğu ve istendiği ii bilinmelidir.programcı programı açık olarak tanımlamalıdır.programcı herzman programı anlıomuyum sorusunu anlamalıdır.(2)Çözüm metodu geliştirme(analiz)
problemi iyice anladıktan sonra çözümü için bir metod geliştirmek gerekir.bu metod daha önce çözülmüş olan porblemlere benzetilebilir yada yeni bir yönetim geliştirebilir.
(3)Tasarım
Somut adımlar belirlenir.programın çözümünde kullanılan komutların basamak gibi birbiri ardında sıralanmış olan argonikma (akış şeması) oluşturulur.
Akış şeması programın en önemli parçasıdır.
(4)Programı kodlama argonikma programa dönüştürülmelidir.Argonikmayı takip ederek komut yazarız.
(5)Program çalıştırılır.Hata warsa düzeltilir.
(6)Program test edilir.
tektek kendi ellerimle yazdım sorularınız warsa hemen cwp verebilirim!!!