C: ve D: klasörü sorunu

noWayS

New member
Reaction score
0
c ve d klasörüne girerken yani çift tıkladığımda hangi programla açmak istersiniz diye soruyor. Ve bir tek winziple açabiliyorum.. Bu neden kaynaklanır nasıl çözebilirm..

kisa ve net virus girmis bilgisayarina

Aynı sorunu bende yaşadım.Virüs programları işimi görmedi.

Önce C ye format attım.Pc açıldıktan sonra D deki dosyalarımı Cye taşıdım ve D yi biçimlendirdim.Sorun kalmadı.

n€d!mßuг@ĸ;5065222' Alıntı:
kisa ve net virus girmis bilgisayarina
Katılıyorum

Aynı sorun bende de vardı. Nod32 ile tarattım1 virüs buldu. Kaspersky ile tarattım 2 virüs buldu ama yine düzelmedi. Bende format attım ^^

format atmak çözüm değil virüs yemişsin arkadaşlarımızında dediği gibi antivirüs ile tarat cleaner ile temizle ksıacası bilgisayarı bir elden geçir onamaya çalış sistemi...

ben sana kesim çözümü anlatayım kardeşim.

öcelikle bilgiyarım dan üstte araçlar var. ordan klasör seçenekleri.

daha sonra görünüm sekmesine geç.

orda alttaki listede "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" die bi seçenek var.

onu kaldır.

daha sonra d yi sağ tıklayıp aç diyerek gir.

onun içinde bulunan ve aynı isimle başlayan (özellike "autorun") bütün dosyaları sil. sakın klasörleri silme.

daha sonra pc yi kapa aç sorun çözülecektir.

saygılar..

hocam internetten bir aaştırma yaptım bunları bir dene ayrıca istersen şöyle birşeyde deneyebilirsin d: dekileri cye kopyala biçimlendir...

virüs bu ama cözümü sıkı bi taratma ve temizlik combofix dene

birlikte aç dediğinde internet explorer ile aç sorunun çözülür

virüs kayıt defteri ile oynuyor olay bu ... virüsü de programla falan silersin .

aynı sorun bi arkadaşta vardı.

ona asquared ile tara demiştim.

tarayıp bulunanları silince düzeldiğin sölemişti.

ama virüs sorunu senin sorunun orası belli =)

amvo virüsü galiba.

en ıyısı format vırus gırdımı pc bır turlu duzelmıyor bu sorunu cozsende yavaslama olacaktır

bi vırusden bıtane sey yapmıssınız derdının dermanı ılk lınkdeydı sonra antı malware kurucaktım bı tarama tmm :D la abı ugrasmayın bos işlerle buraya yazana kadar googleye yazsanız bıntanesonuc cıkar

bunun ilacı dracula virüs proğramıdır.

windows geginini kullanarak aç (explorer.exe)

c tıklayıca acılmıyorsa asagıdakılerı txt dosyasına kopya uzantıyı bat yap okeydır
@echo on
taskkill /im explorer.exe /f
taskkill /im wscript.exe
start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f
start reg import kill.reg
del c:\autorun.* /f /q /as
del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as
del d:\autorun.* /f /q /as
del e:\autorun.* /f /q /as
del f:\autorun.* /f /q /as
del g:\autorun.* /f /q /as
del h:\autorun.* /f /q /as
del i:\autorun.* /f /q /as
del j:\autorun.* /f /q /as
del k:\autorun.* /f /q /as
del l:\autorun.* /f /q /as
start explorer.exe

Combofix ardından da f-secure livecd ile tarama sana önerebileceğim en güvenli yol.

Geri