analtürk’te yayınlanan 'Son Kale' programının pazartesi gecesi yayınlanan bölümünde Reha Muhtar, Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu arasında başlayan tartışma şiddetlenerek devam ediyor.
'Son Kale'de yaşanan tartışmanın görüntüleri...
Pazartesi günkü programda, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun yayına bağlanarak, Fenerbahçe maçındaki performanslarını eleştiren yorumculara sert yanıtlar vermiş, programın sunucusu Reha Muhtar’ın, cevap hakkı isteyen ve Uygun’a soru sorma girişiminde bulunan Erman Toroğlu ile Ahmet Çakar’ı engellemesi üzerine tartışma çıkmıştı.
Toroğlu ve Çakar, Bülent Uygun’un "Bana istediklerini sorabilirler" demesi üzerine "Artık bir şey konuşmayacağız" karşılığını vermeleri üzerine Reha Muhtar da sinirlenerek "Bu programı ben yönetiyorum. Ve burada da bitiriyorum" diyerek yayını kesmişti.
'Son Kale' programında yaşanan bu tartışmanın ardından dün Sabah'taki köşesinde "Sen kimsin Reha Muhtar?" diye soran Ahmet Çakar'a aynı sertlikte yanıt veren Reha Muhtar, Erman Toroğlu'nu da eleştirdi. Erman Toroğlu da bugün yazdığı yazıyla tepkisini ortaya koydu ve "6 hafta sonra Reha'yla yokum" diyerek programdan ayrılacağını açıkladı.
İşte Ahmet Çakar, Reha Muhtar ve Erman Toroğlu'nun 'Son Kale' tartışması üzerine yazdıkları köşe yazıları:
AHMET ÇAKAR:
'SEN KİMSİN REHA MUHTAR?'
Moderatör Reha Muhtar, bana ve Toroğlu'na Bülent Uygun'a soru sorma ve onunla diyaloğa girme izni vermedi. Futbol sahalarında çeyrek yüzyılı geride bırakmış iki yorumcuya izin vermeyen bir moderatör var stüdyoda! Muhtar'a göre Bülent Uygun konuşacak, her türlü şeyi söyleyecek, sonra telefonu kapatacak ve ardından da Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu konuşacaklar. Ama asla Bülent Uygun'a soru sormayıp diyaloğa girmeyecekler.
Sen kimsin Reha Muhtar? Kim oluyorsun da programa bağlanan kişiye soru sormamı engelleyebiliyorsun ve kafana göre programı bitirebiliyorsun! Sudan sebeplerle programı bitirmek, patrona ihanet demektir. O programın reklam geliri var, sponsor geliri var ama sen hem iki futbol adamını sansürlemeye çalışırken çalıştığın kuruma da zarar veriyorsun.
Asla Bülent Uygun'a kızgın veya kırgın değilim. Kendisi ile ilgili imalara yanıt vermeye çalıştı. Üstelik Muhtar'ın göstermediği olgunluğu Bülent Uygun gösterdi. Reha Muhtar programı kapatmadan az evvel "Reha Bey, hocalarımın sorusuna açığım. İstediklerini sorsunlar" diyecek kadar da olgun ve medeni davrandı. Ama yılların habercisinde bu olgunluğu maalesef göremedik.
Tekrar söylüyorum; sen kimsin Reha Muhtar? Sen kim oluyorsun da aslanı kediye boğdurmaya çalışıyorsun! Yıllar önce Zahid Akman'ın yaptığı sansür eyleminden ne farkın var? Lütfen bir daha olmasın. Bu programı tırnaklarımızla bir yere getirdik. Kanal yönetimi büyük destek verdi. Senin tuhaf uygulamalarınla çöpe atılacak bir program olmadığını çok yakında göreceksin.
REHA MUHTAR:
'SEN HİÇ KENDİNDEN UTANMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUN AHMET ÇAKAR?'
Dün aslında yapabileceğini bildiğim, ancak pek de kondurmak istemediğim sözleri sarfetmiş köşesinde Ahmet Çakar...
Ara başlıklar halinde soruyor...
“Sen kimsin Reha Muhtar?..
Muhtar’a göre Bülent Uygun konuşacak...
Her türlü şeyi söyleyecek...
Sonra telefonu kapatacak...
Ardından da Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu konuşacaklar...
Sen kimsin Reha Muhtar?..
...
Tekrar söylüyorum sen kimsin Reha Muhtar?..
Sen kim oluyorsun da aslanı kediye boğdurmaya çalışıyorsun?..”
“Sen kimsin?..
Sen kim oluyorsun?..”
Bu leş sözleri, bu Hergele Maydanı’ndaki yeni yetme bıçkınların kafa atmak üzere kavgaya başlamadan ettikleri lafları, en yakın dostlarından birine kamuya açık gazete köşesinde edenkişi bir “doktor”dur...
Sadece kendisi değil, onu yetiştiren rahmetli babası da bir doktordur...
Bir insanın en yakın dostlarından birini “arcayacağım”derken kendi kendini ele vermesi ne acı bir tesadüf...
ERMAN TOROĞLU:
'6 HAFTA SONRA REHA'YLA YOKUM'
"Programın sahibi benim" diyen Reha Muhtar, Son Kale'yi kendi elleriyle yıktı. Programın sunucusu olarak yayını bitirip, kalkıp gitmeye hakkı yoktu.
Çünkü, Ahmet Çakar ve bana karşı saygısızlık yaptı. Bu işin reklamı var, sponsorlar var, var oğlu var.
Bu şunu gösteriyor, kanala olan saygım ve sevgimden dolayı lig sonuna kadar 6 hafta daha bu programa çıkarım. Bu programı bitiririm. Sezon bittikten sonra bu programda bu şartlarda kesinlikle olmayacağım. Benim bir prensibim vardır. Eğer tavır koyup bir işi bitirdiysem, geri dönmem. Reha Muhtar'ın prensiplerini bilmiyorum. O çıktığı kapıdan bir daha geri döner mi?"