CHP’de ne değişecek ?

oLdness_07

The Darkness
Reaction score
0
Bulut Geçti Gözyaşları Kaldı Çimende,Gül Rengi Şar

Sayın Baykal’a düzenlenen komplo sıradan bir iş değil. Bunu düzenleyenlerin hedefi sandık yoluyla AK Parti iktidarından kurtulmak. Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi bireysel ve ulusal çıkarlarının önünde engel olarak gören iç ve dış çevreler, bir iktidar alternatifi oluşturabilmek için önce CHP ve MHP’nin yakınlaşmasını sağladılar. Ancak oyları bir koalisyona yetmiyordu. Oylarını artırmak gerekiyordu. Baykallı CHP yüzde 24’leri geçmiyordu. Solun yüzde 30’lar bandındaki oylarını CHP’ye toplamak gerekiyordu. Baykal’ın varlığı buna engeldi. Kurultaya on gün kala kaset operasyonu ile Baykal gönderildi. Bir piar çalışmasının ürünü olan Kılıçdaroğlu malum medyanın inanılmaz desteği ile CHP’nin başına getirildi. Rahşan Hanım dahil solun tüm küskünleri CHP çatısı altında psikolojik bir operasyonun etkisi ile toplandı. Fırtınaya dönüştürülmesi zor olan suni bir rüzgâr oluşturuldu. Yakında Sarıgül de aynı çevrelerce ikna edilip CHP’ye getirilirse hiç şaşırmam.

Seçimlere bir yıl kala medyanın da desteği ile bir CHP-MHP koalisyonu kurulmak isteniyor. Bu projenin arkasında Alman ve İsrail istihbaratının da desteği olduğunu düşünüyorum. Onlar Tayyip Erdoğan’ı başlarının belası olarak görüyorlar. İçerideki işbirlikçileri ise malum medya ve yeminli AK Parti karşıtı çevreler. Peki bu proje başarılı olur mu? Zor görünüyor. Siyaset mühendisleri yine milleti hesaba katmamışlar. Kasket takarak, spor kıyafet giydirerek bir gecede halkçı bir lider, ikinci Karaoğlan çıkarma çabası sırıtıyor. Sayın Baykal; “Size yönelik bir medya operasyonu yapıldı mı?” sorusuna yaşananlar için, “Bir medya operasyonu çok açıktır. Medya bir planı, bir hesabı olduğundan dolayı partiye ilgisini yüksek tuttu” diyor. Sanki millet bir medya operasyonunun farkında değil mi?

Bizlere “yandaş medya” diyenler meğer “yandaş-yoldaş” ve hatta “candaş” olmak için sabırsızlıkla bugünleri bekliyorlarmış. Onlar gazeteci olduklarını unutup işi Kılıçdaroğlu’na konuşma hazırlama noktasına kadar getirdiler. Masaların üzerine çıkıp alkışladılar. Ekranlarını, sayfalarını ve köşelerini gönüllü olarak tahsis ettiler. Bir haftada adamcağızı Başbakan yaptılar. Kurultayı yönlendirdiler. Sanki kurultay salonundaki hava tüm Türkiye’de esiyormuş gibi bir tablo çizdiler. Kılıçdaroğlu’nu bir medya balonu haline getirdiler. Öyle bir pohpohluyorlar ki sanırsınız Kemal Bey, Baykal döneminde grup başkanvekili değildi. O icraatlara ortak değildi. Unutulmasın ki iktidara medya sayesinde değil milletin teveccühü ile gelinir.

Sayın Kılıçdaroğlu kurultayda yolsuzluk ve yoksullukla mücadele dışında ne söyledi? İlgimi çeken tek vaadi seçim barajının düşürülmesi oldu. Bakalım ona da “Hep danışacağım” dediği Baykal ile statükonun ve politbüronun baş mimarı Önder Sav müsaade edecek mi? Lider değişti ama kadro değişmedi. Ergenekon’un avukatlığına soyunanlardan tutun da “Ordu göreve” pankartlarının taşındığı Cumhuriyet mitinglerinin mimarlarına kadar, Ergenekon’u, 12 Eylül Anayasasını savunan, yargı reformuna ve demokratik açılıma karşı çıkan birçok bilinen isim Parti Meclisi’nde yerini aldı.

Katı devletçi ve katı laikçi, değişime her fırsatta karşı çıkan Sayın Sav yine en etkin koltukta oturacak. Halkın inancı ve hayat tarzı ile sürekli çatışan CHP’de ne değişti? En kutsal değerimiz olan Peygamberimize dil uzatan Sav orada olduğu sürece CHP muhafazakâr kesimden hiçbir destek alamaz.

sarıgül chpye değil penisilvanyaya yaya olarak gitsin , chpnin içindeki fetullahçı kadrolaşma deşifre edilmelidir, baykalın fetullah ile bir alakası olup olmadığı araştırılmalıdır alakası varsa chp den atılmalıdır......

bir halt değişmez değişmiceklerden biride CHP bu ülkede hiç bir zaman iktidar olamaz koalisyonla belki 3. ortak olarak düşünüle bilir :D

Çok güzel bir plan yaptılar planın tek kusuru bu pilavı bu millet daha önce yemişti yazının sahibinin dediği gibi. Bi daha yer mi yer bence.

Bir insanın dürüst mütevazi olması lider olmak için yeterli olması anlamına gelmez. Lider insanların birçok vasfı olmalıdır. Ha kılıçdaroğlu yer mi soyar mı bilmem ama aynı ecevitin zamanında olduğu gibi arkasında başkaları yer yutar kılıçdaroğlunun haberi olmaz, olsa da pek birşey yapabileceğini sanmıyorum.

Zamanında belediye başkanı yapmaya çalıştılar tutmadı, kıl payı kaçırdılar. Onu aday yaparken tek avantajları toplum önündeki imajı idi. Ne istanbulu bilip bilmemesi ne de belediye den anlayıp anlamaması önemliydi. Nitekim bunu belli ettide bir semtin ismini bile karşıtırdı kaldı ki ben bile biliyordum.

Herneyse uzatmadan memleket için hayırlısı ne ise o olsun. Kılıçdaroğlunun başa geleceği zaten belliydi temelleri çok uzun süre önce atıldı.

Bu CHP degişmez!!!

Bugünlerde nereye baksam yandaşların "CHP DEGİŞMEZ!!" naralarını görüyorum...

Bir partinin genel başkanının degişmesinin, o partiyi degiştirmeyecegini soyleyen arkadaşlara iki soru sormak istiyorum...

Alpaslan Türkeş MHP si ve Devlet Bahçeli MHP si aynı partimi sizce?

Bu CHP DEGİŞMEZ diyerek ortalıkta gezenler... Unuttunuz mu?? Bu partinin ilk genel başkanı MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTÜR!!!

Aslında haklısınız... Keşke dediginiz gibi genel başkan degişince partiler de degişmeseydi...

valla chp de ne değişir ne değişmez bilemem

zaman gösterecek hepimize.

ama bilidğim bişey var ki akp lilerde biraz değişim var.
tırsmadan ötürü bir saldırganlık göstermekteler.

recep bey lafını bile aşağılama görüyorlar.

hazreti recep demesi mi gerekiyordu acaba?

tırsmadan ötürü bir saldırganlık göstermekteler.

Belediye seçimlerinde Kadir Topbaş'a boyun eğmiş adamdan hiçbir Ak partili korkmaz zerkli emin ol =)

Senin ''tırsma'' diye kastettiğin şey Hatırlarsan 2002'dede oluyordu güya.
Koalisyon başkanı CHP yardımcıları AKP diyorlardı her yerde.
Ama altından nasıl bir fiyasko çıktığını tecrübe etmişsinizdiri.

Başkan değiştiya yeter
gerisi zaten kendisi gelir

Belediye seçimlerinde Kadir Topbaş'a boyun eğmiş adamdan hiçbir Ak partili korkmaz zerkli emin ol =)

Senin ''tırsma'' diye kastettiğin şey Hatırlarsan 2002'dede oluyordu güya.
Koalisyon başkanı CHP yardımcıları AKP diyorlardı her yerde.
Ama altından nasıl bir fiyasko çıktığını tecrübe etmişsinizdiri.

boyun eğmek dediğin şey belediye araçlarıyla bayrak asmak gibi bir şey mi?

yoksa 1 yılda dağıtılan yardımların 2 ayda dağıtılamsı gibi bir şey mi?

yoksa 2004 seçimlerinde akp %42 chp %25 ken 2009 seçimlerinde akp %40 chp %37 olması mı? yani kısaca aradaki farkın %17 iken % 3 lere düşmesi mi?

ama topbaş hakkında söylediğin doğru. kemal kılıçdaroğlunun topbaş gibi birine belediyeyi kaptırmaması lazımdı. o da yukarda saydığım ve bunun benzeri yüzlerce ayak oyununun sonucu olsa gerek.

boyun eğmek dediğin şey belediye araçlarıyla bayrak asmak gibi bir şey mi?

yoksa 2004 seçimlerinde akp %42 chp %25 ken 2009 seçimlerinde akp %40 chp %37 olması mı? yani kısaca aradaki farkın %17 iken % 3 lere düşmesi mi?

ama topbaş hakkında söylediğin doğru. kemal kılıçdaroğlunun topbaş gibi birine belediyeyi kaptırmaması lazımdı. o da yukarda saydığım ve bunun benzeri yüzlerce ayak oyununun sonucu olsa gerek.

Ak Parti'nin belediyeciliğini tartışmam.
''Osmanlı döneminden sonra halk böyle düzgün belediyecilik görmedi.
Sen istediğini anlat.Ben ve AKP oy veren her zat bunu görüyor zaten...
1990 - 2000 yıllarındaki belediyecilik le şimdiki belediyecilik arasında ''uçurum''
var bunu tartışılacak bir yeri yoktur.İdeoloji ilede alakası yoktur.

Ayrıca CHP'nin oylarının arttığından bahsetmişsin.
Sola oy veren kitle belli.Maksimum 37'dir.CHP'nin de göreceği üst taban budur.
Daha fazlasını beyhude yere tahayyül etmesinler her seçimdeki gibi hüsrana uğrayacakalrdır.
Şimdi gerek medya gerek muhalif kesimleröyle bir hava yaratıyor ki sanırsın Gundi %50 oy alacak.Ben maksimumu verdim.
Eğer onu geçerlerse beraber konuşuruz inşallah burda =)

Modifiye Baykal bana göre .Kılıçdaroğlu dünü bugününe tutmayan siyasete karambolden giren bir memur..Aday olmayacağım diye tırsak tırsak demeçler veriyordu ilk başta sonra Önder Sav gaz verdi de ancak tırmanabildi kürsüye..Ecevitin avatarı gibi olmuş sanki dandi Kemal ..Aslında sorun başa dandinin geçmesi değil ülkenin kaosa sürüklenmesidir .Dandi garibim ülkenin başbakanıyım diye orda naralar atarken arkadan darbeci mason medyası hortumlucak tekrardan ülkeyi.

Ak Parti'nin belediyeciliğini tartışmam.
''Osmanlı döneminden sonra halk böyle düzgün belediyecilik görmedi.
Sen istediğini anlat.Ben ve AKP oy veren her zat bunu görüyor zaten...
1990 - 2000 yıllarındaki belediyecilik le şimdiki belediyecilik arasında ''uçurum''
var bunu tartışılacak bir yeri yoktur.İdeoloji ilede alakası yoktur.

Ayrıca CHP'nin oylarının arttığından bahsetmişsin.
Sola oy veren kitle belli.Maksimum 37'dir.CHP'nin de göreceği üst taban budur.
Daha fazlasını beyhude yere tahayyül etmesinler her seçimdeki gibi hüsrana uğrayacakalrdır.
Şimdi gerek medya gerek muhalif kesimleröyle bir hava yaratıyor ki sanırsın Gundi %50 oy alacak.Ben maksimumu verdim.
Eğer onu geçerlerse beraber konuşuruz inşallah burda =)

ben ne diyorum sen ne anlatıyosun?

belediyecilikten bahsetmiyorum. ama eğer belediyecilikten bahsedeksek edelim.

mesela hergün bozulan metrobüslerden bahsedelim. ya da onların 2 milyon dolarlık fiyatından ya da bu tip ötöbüslerin aynısının türkiyede çok daha ucuza mal edileceğinden. ya da istanbulun onca sorunu duruken hollandadan tonlarca para verilerek alınan laelerden. ya da türkiyenin lalenin anatanı olduğundan. ya da dünyanın en güzel lalerinin aslında türkiyede (ve hatta gerçek anatanı muş ovasında ve hatta hakkaride ters lale olduğunudan) ya da tramvay yolunda ölen liseli gençten bahsedelim. ya da olmadı marmaray çalışması nedeniyle yıkılma tehlikesindeki evlerden bahsedelim.

bu ülkede hemen hemen herkes ideolojik olarak oy veriyor. hizmetle falan lakası yok. onun için hizmet masallarını başkasına okuyun.

sola oy veren kesimi daha önce %20 ile ifade ediyordunuz. şimdi %37 oldu ne hikmetse. yarın belki daha başka rakamlardan bahsedecğiz. yaşayıp göreceğiz

ve gundi lafının cevabını daha önce vermiştim ama yine vereyim.

gundi lafını bir aşağılama unsuru oalrak kullanıyorsanız kullanmaya devam edin. çünkü gundi kürtçede "köylü" demektir. ve siz "köylü" yü aşağılama unsuru olarak görüyorsanız görmeye devam edin. biz öyle görmüyoruz. çünkü alınteriyle ekmeğini üretmek aşağılanmaksa aşağılayın olabildiğince. çünkü nasırlı ellerle toprağı kavramak aşağılanmaksa aşağılayın olabildiğince.

"köylü milletin efendisidir."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ben ne diyorum sen ne anlatıyosun?

belediyecilikten bahsetmiyorum. ama eğer belediyecilikten bahsedeksek edelim.

mesela hergün bozulan metrobüslerden bahsedelim. ya da onların 2 milyon dolarlık fiyatından ya da bu tip ötöbüslerin aynısının türkiyede çok daha ucuza mal edileceğinden. ya da istanbulun onca sorunu duruken hollandadan tonlarca para verilerek alınan laelerden. ya da türkiyenin lalenin anatanı olduğundan. ya da dünyanın en güzel lalerinin aslında türkiyede (ve hatta gerçek anatanı muş ovasında ve hatta hakkaride ters lale olduğunudan) ya da tramvay yolunda ölen liseli gençten bahsedelim. ya da olmadı marmaray çalışması nedeniyle yıkılma tehlikesindeki evlerden bahsedelim.

bu ülkede hemen hemen herkes ideolojik olarak oy veriyor. hizmetle falan lakası yok. onun için hizmet masallarını başkasına okuyun.

sola oy veren kesimi daha önce %20 ile ifade ediyordunuz. şimdi %37 oldu ne hikmetse. yarın belki daha başka rakamlardan bahsedecğiz. yaşayıp göreceğiz

ve gundi lafının cevabını daha önce vermiştim ama yine vereyim.

gundi lafını bir aşağılama unsuru oalrak kullanıyorsanız kullanmaya devam edin. çünkü gundi kürtçede "köylü" demektir. ve siz "köylü" yü aşağılama unsuru olarak görüyorsanız görmeye devam edin. biz öyle görmüyoruz. çünkü alınteriyle ekmeğini üretmek aşağılanmaksa aşağılayın olabildiğince. çünkü nasırlı ellerle toprağı kavramak aşağılanmaksa aşağılayın olabildiğince.

"köylü milletin efendisidir."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Yukardaki yazdığın sanıyorum ki dış ticaretle alakalı değil ?

Yazdıklarına gelirsek;
Metrobüslerden bahsedelim ilk başta.Bundan 20 yıl öncesine git.Kendi kendine şimdiki metrobüsün veya bir benzerinin yapılacağını birisinin sana iddia eddiğini düşün.
Ne karşılık verirdin.Hedi len diyeceğinden adım gibi eminim.Nitekim gelişmekte olan bir ülkeyiz.
Ve birinci lige yeni çıktık.Daha ilk tecrübede o takımdan şampiyonluk beklemek hayale kaçar oda realist düşünen insanalara yakışmaz.Heleki geçmişte klup kapanmak züereyse =)

İstanbulun onca sorunu varken lale ne alaka denmiş.Bir yere kadar haklısın.
Öncelikle istanbulun en önemli sorunu trafik.Ve Ak Parti döneminde yapılan duble yolların
30 yılda yapılamadığını,her dönemde ''bi ara hallederiz'' dendiğini ve bütün bu çarpıklığın ''AKP'nin başına yıkıldığını'' hepimiz biliyoruz.İstanbul'u kurtarmak AKP nasip olmayacak en azından 3-5 daha ak parti gelmesi gerekecek.Çünkü halı altına itilen o pislikleri temizlemek
her ne kadar ''ak'' desekte AKP'nin kudretinde şu an için yok.Ama doğru yoldalar.
En azından bir başlangıç var ortada hayırlısı diyelim...

Tramvay yolunda ölen liselilerden bahsettiğin için seni kutluyorum gerçekten.
AKP dönemine kadar hiçbir öğrencimize bırakın tamvayı bisiklet bile çarpmamıştır.
Ne zaman ki AKP başa geldi ne yazık ki tramvay kazaların sonu gelmedi ?

Marmaray konusuna gelelim.
''Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez'' diyelim.
Ve kelime kelime kültür kokan bu garip konuyu kapatalım isterim =)

Devamı varmış görmedim !

''Herkes ideolojiye göre oy veriyor hizmetle alakası yok demişsiniz.''
Eğer herkes gerçekten ideolejiye oy veriyorsa AKP'nin oyları nasıl olduda bu kadar erttı sence.
İlk seçimde 34 gibi bir orandı ama sonraki seçimde 47 oldu.
Halkın ideolojisi bu kadar değişken bir yapıya mı sahip yani.Sırf kendi gözlerimde şahit olduğum
senin söylediklerinle tamamen çarpışacak olan Radikal solcu arkadaşlarımın ''AKP'ye oy verdim'' demesi oldu.
Buna bende şaşırdım ama olması gerekende budur.Akıllı seçmen devlete değil,devletin kendisine hizmetini bekler.
Ayrıca ben Türkiyede sola oy verebilecek maksimum sayıyı verdim yani görülebilecek son nokta odur.
Ayrıca baykal tekrar gelse hemen bende yazımı editler %20 deyiveririm =)

Ben gundi'yi aşığılama amaçlı kullanmıyorum klavyede yazmak daha güzel oluyor =)
Yani ''şu adamı bir aşağıyayımda chp oy vermesin küçük görünsün'' =) öyle bir kastım olsa ne ala ama değil gerçekten
Eğer ole kastım olsada söylerdim ve çoğu kişide benli aynı manada yazıyor eminim ki
Ayrıca argoda gundi nin kaç milyon anlam içerdiğini açıklayamam epey uzun çünkü.
Ama gundi derken ''içimizden bir sevgi kelebeği'' uçuşmuyor bu doğru =)

valla hiç de hadi len demezdim. bu ülkede "devrim" diye bir araba yapıldı ve bahsettiğin yılların çok çok öncesinde. ben ülkemin mühendislerine her zaman güvenmişimdir. kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş lafından yola çıkarak senin 20 yıl önce böyle bir cevap verceğini düşünüyorum.

ve insanların evlerinin yıkılması olayını akz ve tavuk benzetmesiyle açıklamanı hayretle karşılıyorum. o apartmanlardan biri çökse kaç tane "tavuk" telef olur acaba?

gelelim ideoloji olayına. tek bir kişinin yaptığını bütün bir halka genelleyemessin. buna sosyoloji ve istatistik bilimleri karşı çıkar.

bende "radikal" solcu çok insan tanıyorum akp için açlışan, oy veren. ama nların akp "tamamen duygusal" nedenlerden dolayı sempati duyduklarını da kendi ağızlarından dinledim. gerek nakit gerek iş açısından çok "duygusal"dı hepsi.

ve türkiyemin ideolojisinin kaypaklığı.

al sana cumhuriyetin ilk gününden beri kurulan hükümetler. bak bakalım ne kadar "sağlam" bir seçmenimiz varmış.

Türkiye Cumhuriyeti başbakanları - Vikipedi

bir zamanlar ülkemde "anap" diye bir parti vardı. deflarca hükümet kurdu. şimdi adı bile geçmiyor. akp ninde sonunun aynı olacağından adım gibi eminim.

Geri