Chp: Amerikan karşıtlığını önlemek görevimiz!!!

redyellow2

New member
Reaction score
0
4e7d583626d0356c0ddbbee99f18b3cd_1303822712.jpg

CHP’nin hedefi: Türkiye’de Amerikan karşıtlığını önlemek

Yeni CHP’nin seçim bildirgesinde çok ilginç detaylar yer alıyor. CHP, iktidar olduğunda Türkiye’de artış gösteren Amerikan karşıtlığını önlemek için çaba gösterecekmiş. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Nisan günü açıkladığı “CHP 2011 Seçim Bildirgesi”nde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Bildirgenin “Adil ve güvenli bir dünya için” bölümünde (sayfa: 126) ABD ile ilişkiler konusundaki politikalara yer verildi. Bu bölümde ABD ile ilişkilerin nasıl yürütüleceğine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

ABD stratejik ve askeri ilişkilerde sınırlı olmayan, dengelenmiş, ekonomik ve kültürel etkileşime açık yeni ve çağdaş bir ortaklık tesis edeceğiz.

Türkiye’de artış gösteren Amerikan karşıtlığını dengelemek için Türkiye ile ABD arasında öğrenci, işadamı, yerel yöneticilerin değişimi, ortak kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmesi gibi toplumsal güven arttırıcı önlemleri hayata geçireceğiz.”

‘CHP, NATO saldırılarına destek veriyor’

Bildirgenin “Uluslar arası kuruluşlara üyelik ve ittifak ilişkileri” bölümünde de CHP’nin uluslar arası kuruluşlara etkin katılım sağlanacağı ve NATO ile ilişkilerin güçlendirileceği belirtildi. Bildirgede bu konularla ilgili şöyle denildi: “Türkiye’nin üyesi olduğu uluslar arası kuruluşlara, sadece kendi ulusal sorunlarımızla değil, bu kuruluşların ilgi alanına giren tüm konularda etkin katkılarda bulunacağız.”… “Etkin bir üyesi olduğumuz NATO ile ilişkilerimizi güçlendirerek sürdüreceğiz. NATO’nun caydırıcı bir güç olarak barış ve istikrarın korunmasına ilişkin görevini etkili bir şekilde yerine getirmesini günümüz koşullarında NATO’nun konumunun uluslar arası barış ve güvenliği koruma yönüne daha fazla ağırlık verilerek yeniden belirlenmesini destekleyeceğiz.”

CHP bildirgesinde yer alan bu bölüm, “CHP, NATO’nun saldırılarına tam destek veriyor. NATO Amerikan çıkarlarının silahlı gücüdür, barış ve güvenliği koruma NATO saldırılarının kamuflajıdır. Libya’da yaşananlar da son örnektir” şeklinde değerlendirildi.

CHP?nin hedefi: Türkiye?de Amerikan karşıtlığını önlemek | Kemalistler

CHPye bak chpye!

Bu partiye hem amerikan karşıtı olup hem oy verenlere şaşıyorum.

şaşılacak bir şey yok bu Kemal efendi geçenlerde "AKP HALKI AMERİKA YA KARŞI KIŞKIRTIYOR "diye açıklama yapmamışmıydı

İktidar olmak için her tarafa yaltaklanırbular

ManigatöR hocam hem doğrusun hem yanlış.
Amerikanın dünyaya ihtiyacı olmadığı konusunda çok büyük yanılgı içindesin.
Misal 7 gün boyunca Amerikada çin malı kullanmadan durabilir misin?
olamaz.
Dediğin gibi amerika komünizme geçerse kendi kendine yeter ancak refah seviyesini çok büyük oranda da kaybeder.
Amerikanın petrole ihtiyacı yok demeye getiriyorsun ama var kullanmak için değil ama dolaşımdaki amerikan dolarının değerinin olması için petrole ihtiyacı var. O yüzden dolar dışında bir para ile petrol satmaya kalkan tüm ülkelerin başına birşeyler geliyor...
Petrol ihtiyacı olmasa dünyanın amerikan parası nın değeri üzerinde basıldığı kağıt kadar bile değil. bu sebeple zaten basılı olanın çok üstünde dijtal ortamda amerikan parası var.

Kılıçdaroğlu bu politika anlayışı sebebiyle Chp yi her geçen gün eritiyor.. Bikaç gün önce tv de iktidar oldukları taktirde yapacakları icraatları anlatıyordu. O kadar çok şey söyledi yapacakları konusunda ama nasıl eyleme geçireceği hakkında bir tek söylemi olmadı. Toplumun genel sıkıntıları olan işsizlik,türban sorunu, Kürt sorunu, Alevi sorunu, roman sorunu şimdi de Amerika ya şirin gözükme çabaları kısacası iktidar olmak için herkese yardakçılık yapıyor

DarthErim çok doğrusun, Amerika zaten akbaba gibi, bir yerde savaş çıksa ilk Amerika gemilerini sahiline çeker ve bekler bakınız Libya ilk gidenler yine Amerikan amfi tipi savaş gemileriydi, bu gücün gerektirdiği birşey bunu yapması lazım o yapmazsa Rusya yapacak o yapmazsa, İngiltere çökecek güçsüzün tepesine benim demek istediğim aslında o değildi,
benim demek istediğim canım Türk halkımızda öyle bir ırkçılık, öyle bir düşmanlık var ki, sanki ne oluyor adamların bize karşı bir sorunu yok gidelim asalım keselim, Türk halkı kötüdür yaşatmayalım demiyorlar, çoğu forumda görüyorum Amerika'dan ve Amerikalılardan öyle bahsediyorlarki sanki bizi öldürmek için orada bekleyen kurtlar yok öyle birşey, gücün gereği olarak tabiki bazı şeyleri yapmak zorundalar ama kendimizi kandırıp ırkçılık yapmayalım, siyasete kanıp turistlere saldırmayalım, şurada baktığınız zaman Yunanistan kadar dost başka bir ülke olamaz ama sağolsunlar başımızdakiler en yakın komşumuzla bile aramızı bozup çıkar sağlamak insanları korkutarak aa bakın komşumuz böyle uzak durun, aa bakın Amerika bizi yemek istiyor dişlerinizi bileyin onlara demese insanlar biraz düşünse böyle şeyler olmayacak, Kemal Bey'in demek istediği budur özünü düşünmek lazım..

Gücün yapması gereken bir şey ha...Peki o güç o halkı da birbirine düşürmek zorunda mı, eskiden Irak'a yaptığı, şimdi Libya'ya vs. ülkelere yaptığı gibi..?? Bu nasıl bir mantıktır. Günlerce anlatabilirmiş. Neyi anlatacaksın? Kızılderileri elmas için nasıl katlettiklerini mi, ya da Japonya'ya nükleer attıklarını mı? Ya daa..Vietnama attıkları bombaları mı anlatacaksın?? Büyük güçmüş! Hele hele şu cümle tam bir basiretsizlil örneği: Yunanistan kadar dost ülke olmazmış. Arkadaşım Megalo Idea'yı da mı biz uydurduk!! Sağolsunlar Kurtuluş Savaşı'nda gördük dostluklarını...Yoksa Kıbrıs harekatındann önce mi demeliydim?? Bana tarihimizde bir tane yunanlılara yaptığımız katliam göster. o değil atalarının ruhunu sızlatıyorsun, haberin yok.

Hadi biz eşşeğiz, okumuyoruz. Ya sen..? Sen ne yapıyorsunuz bu ülkeye..? Amerikalara gitmişsin. Anlattın mı Kurtuluş Savaşı'nda yapılan zulümleri, Çanakkale'de gösterilen büyük dirayeti..? Ermeni bunu yapıyorda ondan soruyorum. Ayrıca caniliğin akıllılıkla ne alakası var? Yahu savaşta esir aldıkları askerleri misafirleri gibi davranan bizim atalarımız değil mi?! Ya onlar ne yapıyorlar?!! Savaşıyorsan bile bunun bir hukuku vardır. Öyle önüne geleni kesip biçmezsin. Hele hele silahsız kadınlara ve çocuklara dokunmazsın. Ama senin o büyük gücün ve yandaşları ne yapıyor görüyoruz Irak'ta Libya'da! Adamlar deneme amaçlı robotlarını gönderdi Libya'ya. Bu da mı akıllılık!

Son olarak ben atalarımız dedim.

Neyse uzatmayacağım...Çünkü konu sapıyor.Arkadaşın verdiği kaynak yandaş medyadan değil. Aynı şeyi Ak parti yapsa burada yapılacak hezeyanı tahmin edebiliyorum ama ne hikmetse konu CHP olunca aynı tepkiyi gösteremiyoruz. Şunu da belirteyim Ben Ak Parti yandaşı değilim. Yukarıda son yazdıklarımı da birilerine dokundurmak içinde yazmadım. Yazmamın tek sebebi eğer eleştireceksek, bu eleştiri birilerini yerin dibine sokup diğeri göklere çıkarmamalı. Bu tür yaklaşım, kimseye fayda sağlamaz.

Ben Amerika'da uzun süreler kalmış birisi olarak konuşmama başlamak istiyorum
emin olun Amerika'nın, Türkiye'yle uzaktan yakından bi alakası yok, bu gündem bu olaylar tamamen siyasetçilerin çizdiği bi politika, emin olun Türkiye'nin Amerika'nın gözünde fındık kadar bi değeri yok, siz sanıyor musunuz Amerika'nın başka ülkelere ihtiyacı var yok para lazım, yok krizde falan fıstık, yok öyle bir şey amerikayı şuan dünyadan koparsan başka bi yere atsan 500yıl kendine yeter, parasıda yeter, Türkiye'den 25 kat büyük toprağıda yeter, son kayıtlı 600milyon, kaçaklarla toplam 1.5milyar nüfusuda herşeye yeter ve en önemlisi teknolojisi ve herşeyin anavatanı olan Amerika hiç bişey yapmasa bile Floridadaki turizmi, Alaska'daki balığı, Texas'taki daha hiç açılmamış bütün dünyanın tüketimini 85yıl karşılayabilecek petrol rezerviyle hiçbir şey yapmasa kolları bağlı dursa bile yüzyıllarca yaşayabilir, siz boşverin Amerika'yı onların kimseye düşman olduğu yok hele Türkiye'ye hiç düşman oldukları yok ki bizi orada tanıyan yok tanıyan!!!
Konuştuğum belki 500 kişiye milliyetimi söylediğim zaman orası neresi? Afrika'da mı? Hangi kıtada? Daha önce hiç Türkiye'yi duymadım gibi 100lerce şey duydum yani o yüzden Amerika'nın bize düşman olduğu yok, bu tamemen Türk siyasetinin bi politikasıdır bu konuyla ilgili 5gün konuşabilirim tarihten daha neler anlatabilirim ama tek istediğim artık aşın şu önünüzdeki engelleri kanmayın bu yalanlara yeter ya gerçekten kandırılmaktan sıkılmadınız mı..
Sizin konuştuğunuz amerikan halkı, bence birde yönrticilerle konuşmak gerek mesela soros ile, mesela rockefeller ile mesela CFR ile :))) bir noktaya kadar haklısınız ama belgeler aynı şeyi söylemiyor maalesef.

Geri