CHP'de Müthiş Telaş

tucik

New member
Reaction score
0
Sosyalist Enternasyolen'de CHP'nin "sosyal demokrat değilsin" diye uyarılacağı ve
atılacağı haberi üzerine Baykal ve ekibi alarm durumuna geçti...

Sosyalist Enternasyonal’de CHP’nin uyarılması konusunda girişimler yapıldığı haberini
alan Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Öymen’i Atina’ya gönderdi. Öymen’in,
Papandreu’ya “Ya bu girişimi engelleyin ya da Baykal toplantıya gelmeyecek” mesajını
ilettiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı ülkelerin, Sosyalist Enternasyonal’in 30 Haziran -
2 Temmuz arasında Atina’da yapacağı toplantıda CHP’nin uyarılması girişiminde
bulunacağı bilgisi üzerine Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’i Yunanistan’a gönderdi.
Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ile görüşen Öymen, Baykal’ın “Ya bu
girişimi engelleyin ya da toplantıya gelmiyorum” mesajını iletti.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Baykal’ın Atina’daki toplantıya katılacağı
açıklanmasına rağmen, programı bir türlü netleşmedi. Gecikmenin sadece programdan
kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Baykal, “İzlediği politikalar nedeniyle CHP artık sosyal
demokrat parti kimliğinden uzaklaşmıştır. Uyarılması gerekir” görüşünde olan Almanya,
Fransa ve İsveç temsilcilerinin, bu yönde önerge vereceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine
Öymen’in Papandreu ile görüşmesine karar verildi.

Papandreu’ya mesaj gitti
Baykal’ın, “Politikalarımıza bu denli karışılması doğru değil. Bu kadar baskı ve tehdidi
kabul etmiyoruz. Söz ve eylemlerimizi, sosyal demokrasi karşıtıymış gibi göstermek
büyük haksızlık. Ya başkan olarak bu girişimi engelleyin ya da ben toplantıya gelmiyorum”
esajını ilettiği Papandreu’dan gelecek yanıtı beklediği öğrenildi.
Atina’dan dönen Öymen, Milliyet’e şunları söyledi:
“Papandreu ile bunları gayet net konuştuk. Parti olarak bizim yaptığımız yanlış bir şey
yok. Türkiye’de laikliği ve demokrasiyi savunuyoruz. Yanlış anlaşılmalar nedeniyle gelecek
eleştirilere anında yanıt veririz. Sosyalist Enternasyonal bizi niye uyarsın ki? Uyarmaları
için ne suç işlemişiz? Sosyalist Enternasyonal ilkelerinden mi ayrılmışız, böyle bir şey
olacağını tahmin etmiyorum.”

‘AKP kulisi’ iddiası
Öymen, “Sosyalist Enternasyonal’le ilişkilerimizi bozmak için AKP’nin kulis yürüttüğünü
biliyoruz. ‘Türkiye-AB ilişkilerini bozan CHP, bunlar sosyal demokrat değil’ diyorlar” dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “travma” açıklamasının ardından
kendisini istifaya davet eden CHP’liler için, “Aslında yazıda onlarla ilgili çok iyi
değerlendirmeler var. Onu gidip başkan yardımcılığı görevini yürütmekte oldukları Sosyalist
Enternasyonal ile görüşmelerinde fayda görüyorum. Acaba Sosyalist Enternasyonal’den
atılmadan önce istifayı düşünebiliyorlar mı?” diye konuşmuştu.

Yorum : Ne telaş yapıyorsun? Sosyalist Enternesyonel'den atılırsan Nasyonel Sosyalist
Enternasyonel'e girersin. Hitler seni kapıda gözyaşları ile karşılar valla!!!
Kaynak : aktifhaber

Vah vah ne kadar çok üzüldüm bir bilseniz...
Yazık vallahi bu CHP'ye...
Sabaha kadar gözlerime uyku girmez şimdi...

Baykal ve avanesini mirasyedi olarak görür ve küçük olsun benim olsun mantıgıyla ülke sorunlarından uzaklıkları nedeniyle de Atatürk'ün kurdugu fakat onun vizyonuna sahip olamayan küçük insanlar olarak görürüm onları.Fakat vizyondanda öte ülkeye kötülük peşinde olan emperyalizmin ayakçılarının altyapısını oluşturdugu iktidar partisi taraftarlarının, bu partiye durmadan gerekli gereksiz saldırmaları mantığını da bir emperyalizme hizmet olarak görürüm.Bütün insan haklarını işine geldiği gibi degerlendirip,gelmediğini es geçen,yeri geldiğinde insan haklarının en azılı katili olan Amerika'nın yaptıgı gibi,AKP taraftarlarının Sosyalist Enternasyonel konusundaki bu eleştirisini de Amerikanın insan haklarındaki iki yüzlülüğüne benzetirim.CHP Amerikanın,AB dayatmalarına uygun,AKP gibi politikalar izlese,en birinci sosyal demokrat parti olur.İzlemedigi için de Nasyonel parti gibi görülür.Resmen bana göre faşist uygulamalarıyla,hak hukuku takmayan anlayışıyla AKP en nasyonel partiyken,neredeyse sosyal demokrasi lideri bile gösterecekler ama düne kadar sosyal demokrasiyide dinsizlik olarak gösterebilen bu kafalar,utançlarından olsa gerek bundan mahrum kalabiliyorlar. Şu Allah'ın işine bakın ki beceriksiz,bencil yöneticilerine ragmen CHP'yi savunmakta bana düştü.

Not;At gözlüğü takan arkadaşlardanda,arasırada olsa bazen iğneyide kendilerine batırmalarını isteriz.

Geri