CHP'li kadınların Baykal'a çarşaf tepkisi

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
CHP lideri Baykal, memleketi Antalya'da partili kadınlar tarafından çarşaflı kadınları partiye aldığı için topa tutuldu. Baykal'ın çarşaflıları savunurken ki sözleri hayli anlamlıydı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşafı ne gayrimeşrulaştırmaya ne meşrulaştırmaya gücünün yeteceğini ifade ederek, ''Yasak olan, yanlış olan bu kılık kıyafeti devlete giydirmek. Kamusal alana bunu taşımak. normal bir vatandaş özel yaşamda istediği gibi giyinebilir. Biraz sevecen olalım, biraz saygı gösterelim. Bundan korkmaya gerek yok'' dedi.

Deniz Baykal, memleketi Antalya'da geçirdiği Kurban Bayramı tatilinin ardından kara yoluyla Ankara'ya döndü. Baykal, evinden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerle kısa süren sohbetin ardından bazı kadınlar Baykal'a ''Hoş geldiniz'' dediler. Emekli öğretmen olduğunu söyleyen ve kimliğini açıklamayan bir kadın Baykal'a, ''Ne türban ne de çarşaf diyorum. Atatürk devrimini uygulayalım'' dedi. Baykal, bunun üzerine şunları söyledi:

''Bunu tenkit edeceksiniz. Bunu hep birlikte anlatacağız, ama yöresel şartları içerisinde, birbirimize düşmanlık duymadan, bölgesel adet diye Anadolu'nun Erzurum'unda, Horasan'ında bunu kullanan insanı da kınamayacağız. Ben sizi anlıyorum. Tabii ki herkes böyle yapsın diye bunu örnek göstermiyoruz. Bunu yapan insanlara da daha bir sevgiyle, saygıyla yaklaşalım. Bunu tartışma konusu yapmak doğru değil. Herkes uygun gördüğü şekilde çıksın. Tabii ki hepimiz en çağdaş kıyafetlerle çıkılmasını tercih ederiz. Bunlar gereksiz tartışmalar.''

Baykal'ın sözleri üzerine başka bir kadın da ''Yanlış yaptınız. Bu çarşaflıları niye aldınız partiye? AKP'nin oyununa geldik. Oylar bölündü haberin olsun. Kaç tane CHP'li tanıyorum, oy vermeyecek sana. Yapma paşam, ne olur etme. Atam'ın partisi bu. Bu oyunu anla. AKP, CHP'nin oyları bölünsün diye böyle bir tuzak hazırladı. Biz de buna düştük. CHP'nin oyları bölünecek. Çok üzülüyorum'' dedi.

CHP Lideri ise bu sözlere, ''İnsanları dışlamayalım. Biz düşmeyiz'' karşılığını verdi.

Başka bir kadın da Baykal'a, ''Türbana karşı çıkarken, Anayasa Mahkemesi'nin kararları varken...'' diye seslendi. Bunun üzerine Baykal, ''Özel yaşamda, sokakta, ailenin içerisinde kimin ne giyeceğine karışmak hiç birimizin hakkı değil'' dedi.

Yasaların da bu yetkiyi hiç kimseye vermediğini, her insanın nasıl uygun görüyorsa, ailesinden, geleneğinden gördüğü şekilde giyinip, kuşanabileceğini dile getiren Deniz Baykal, ''Bunu saygıyla karşılamamız lazım. Yasak olan, yanlış olan bu kılık kıyafeti devlete giydirmek. Kamusal alana bunu taşımak. Normal bir vatandaş özel yaşamda istediği gibi giyinebilir. O giyinen insanın istediği siyaseti yapmasına niye karşı çıkacağız. Buna saygı gösterin, Biraz saygı gösterin'' dedi.

-''ONUN ÇOCUĞU DA ŞEHİT OLUYOR''-

Aynı kadının, ''Biz çarşafı meşru göstermenizden rahatsızız'' karşılığını vermesi üzerine Baykal, şöyle konuştu:

''Benim çarşafı ne gayrimeşrulaştırmaya ne meşrulaştırmaya gücüm yeter. Böyle bir şey olmaz. Bu, Türkiye'nin toplumsal yaşamının bir parçası ise giderek azalan bir parçası ise zaman içerisinde daha da azalacaksa bunu herkesin doğal karşılaması lazım. Olan şeklini de düşmanlık konusu yapmayalım. Yani ne olur, biraz sevecen, biraz anlayışlı davranalım. Onu giyme durumunda olan insanlara, bu tavrı takınınca oluyor mu? Siz böyle söyleyince gayrimeşru bir şey yapıyormuş gibi hissediyor insanlar. Alınıyorlar, kırılıyorlar. 'Bizi dışlıyor bu toplum. Bu anlayış bizi toplumun dışına atıyor' diyorlar. Atmayalım. Biraz biz sevecen olalım. Biraz saygı gösterelim. Bundan korkmaya gerek yok. Merak etmeyin, korkulacak bir tarafı yok. En büyük korku, gereksiz yere insanlarımızı karşımıza almak ve düşman muamelesi yapmaktır. Onu yapmayalım. Asıl önemli olan budur. Size düşen görev de budur. Merak etmeyin, hepimiz aynı toplumda yaşıyoruz. Askere evladını gönderiyor. Onun çocuğu da şehit oluyor. O ısdırabı o da yaşıyor. Bu memleketin başarısıyla o da iftihar ediyor. Atatürk'ü evine fotoğraf olarak koymuş, ama üzerindeki kıyafeti seninki gibi değil diye ne kızıyorsun ona? Buna saygı gösterin.''

Kadının, ''Cumhuriyet değerlerini yıpratıyor'' sözleri üzerine de Baykal, Cumhuriyet devrimlerinin ve değerlerinin yıpratılmasına karşı en büyük mücadeleyi kendilerinin ve partisinin verdiğini söyledi.

O mücadeleyi verme kararlılıklarında değişen bir şey olmadığını, mücadelenin aynı anlayışla götürüleceğini dile getiren Deniz Baykal, şöyle devam etti:

''O ayrı bir konu. Ama bunu götürürken kıyafeti sizin gibi olmayan insana hoşgörü göstermek büyük haksızlık mı olur? Türkiye'yi bölmeyelim ne olur. Türkiye'yi parçalamayalım. Türkiye'nin üstüne duvarlar açmayalım. Karşımızdaki insanları karalamayalım. Düşman muamelesi yapmayalım ne olursun. Sizlerin anlayışınıza ihtiyacımız var. Nerede birlik olacağız? Saygı göstermekle... Sana göre yanlış giyiniyor, bana göre de yanlış giyiniyor olabilir, ama o ayrı bir iş. Bırak kendi yanlışını kendisi yapsın. Bak (çarşaf giyenler) yüzde 2'ye düşmüş. Bir süre sonra belki ortadan kalkacak. Niye onunla uğraşıyorsun? Öbür türlüler sokakta istediği gibi giyiniyor, kimse karışmıyor diyen insana, devlete onu giydirmeye kalkarsa hayır diyelim. Anayasa'yı değiştirmeyelim. Bunlar tamam. Bu konularda en büyük mücadeleyi biz veriyoruz.''

KAYNAK

Korku dağları beklermiş, bir de akepelileri. Din sömürüsğyle oy topladığınız günler geride kalacak diye korkunuz. Ama şunu bilin ki; korkunun ecele faydası yok.

Korku dağları beklermiş, bir de akepelileri. Din sömürüsğyle oy topladığınız günler geride kalacak diye korkunuz. Ama şunu bilin ki; korkunun ecele faydası yok.

din sömürüsünden tarih boyunca vazgeçmediler vazgeçmiyeceklerde
ampülü patlak deniz fenerinden sonra almanyadaki milli görüş teşkilatınında balonu patladı
türkiyede sattıkları arazinin parasını paylaşamamışlar ve birbirlerine düşmüşler kayıp trilyonlardan bahsediliyor hoş biz şerbetliyiz milletçe
boşuna uğraşmayın türbanı başörtüsü diye yutturamaz legalleştiremezsiniz
velevki binyılda geçse başörtüsü değil siyasi zihniyetinizin simgesi olarak kalacak

Korkuymuş

kim korkutuğu belli

koltklarının bu seçim ellerinden gideceğini anlayan Baykal ve saz arkadaşları

yıllardır mücadele ettikleri çarşafa sarıldılar.

kendi içlerinde bile bu yüzden kavga ediyorlar

nerde kalkış başkalarını korkutmak

peh güleyim bari

ya merak ediyorum bu serdengeçtiyi ya ben daha geçen ay akp diye bağrınıp onun propagandasını yapıyordu şimdi chp haberleri veriyor.. neyse konuya dönelim... haklılar baykal haklılar sen kemalizm'i hiç sarıp oy toplamak uğruna benim chp'imi kirlettin... bırak artık bırakk..!!!

ya merak ediyorum bu serdengeçtiyi ya ben daha geçen ay akp diye bağrınıp onun propagandasını yapıyordu şimdi chp haberleri veriyor.. neyse konuya dönelim... haklılar baykal haklılar sen kemalizm'i hiç sarıp oy toplamak uğruna benim chp'imi kirlettin... bırak artık bırakk..!!!

yanılıyorsun ben bağırmıyorum bağırmak size yakışır

ayrıca Benim CHP ile ilgili verdiğim haberler ne ilk nede son olacak

merak ediyorsan daha önceki konularıma bakarak CHP ile ilgili nekadar konu açtığımı görürsün

oturduğun yerden ezbere konuşma

gerçi siz alışkınsızınız ezberlere sloganlara

bağırmam ben hırsızın arkasından durmak yok yola devam demeye... biz bağırırız ki o küçük beyinlerinize girsin diye... senin konularına bakıyorum zaten ne zaman chp kötü bastır aynı tayyip gibi ne zaman böyle dinle ilgili bişey olsun helal olsun neyse... bırak baykal bırak yeter artık..!!!

neyi nezaman yazıp yazmayacağıma ben karar veririm sen değil

senin lafların lar bırakmaya niyetim yok

hem size ne oluyor yaa

ben sizin neyi yazıp ne yi yazmayacağınıza karışıyor muyum

sen ve senin sizhniyetin dekiler AKP ile yazınca çok iyi

ama biz CHP ve Baykalla yazınca yusuf yusuf ediyorsunuz

size ne kardeşim

işimnize bakın

CHP yıllardır kendine has bir duruş ile farklı bir siyaset çizmiş olabilir. Ama bu durum ne niyetle olursa olsun onun birgün gelip savunduklarının tersine iş yapmasına mani değildir. Hiç bir güç de buna mani olmaya çalışmamalıdır. Eleştirilebilirsin o ayrı konu. Müzisyen iken de debdebeli hayatını terkedip sakal bırakıp hacca gidenler var. Birçoğu değil hemen hepsi tepki ile karşılanıyor, hatta "bunların beyni yıkanmış, yazık oldu adama" diye alay konusu bile oluyorlar (bkz. yakın zamanda Engin Noyan ve Yaşar Alptekin' in başına gelenler) Fakat aradaki fark; manken iken Yaşar Alptekin'i sevenler grubunun değişen Yaşar Alptekin'e yaptıkları, CHP' li kadınların Deniz Baykal' a yaptıkları ile aynı değil. Bu kadınlar hiç olmazsa partilerine sahip çıkmak adına kendilerince hata yapan partilerini kollamak için uyarıda bulunuyorlar. Ben de seyrettim haberi. Kadınlar Deniz Baykal' a saldırmıyorlar, aşağılayıp hakaret etmiyorlar. Gayet medeni bir üslupla rahatsızlıklarını dile getiriyorlardı. Yöntemlerinin çok hoşuma gittiğini itiraf etmeden geçemeyeceğim. Keşke, sanatçılarımızla da hac dönüşü " o kadar günah işle, her b..u ye ondan sonra kalk utanmadan hacca git" şeklinde bir üslupla alay edenler, en azından bu kadınlar kadar terbiyeli olabilselerdi.

rezillikte son nokta... DENİZ BAYKAL...:D
bayılıyorum bu adama...:D kendi bile gülmeye basamıstır herhalde yaptıklarına..:D

Serdengeçti;3827393' Alıntı:
Baykal'ın sözleri üzerine başka bir kadın da ''Yanlış yaptınız. Bu çarşaflıları niye aldınız partiye? AKP'nin oyununa geldik. Oylar bölündü haberin olsun. Kaç tane CHP'li tanıyorum, oy vermeyecek sana. Yapma paşam, ne olur etme. Atam'ın partisi bu. Bu oyunu anla. AKP, CHP'nin oyları bölünsün diye böyle bir tuzak hazırladı. Biz de buna düştük. CHP'nin oyları bölünecek. Çok üzülüyorum'' dedi.

Bir kadın Baykal a ""Yapma paşam, ne olur etme" diye seslenmiş

Bunlar hala alışamadılar sivil siyasete demokrasiye.

gerçi haksız da sayılmaz baykal a paşa dediği için

CHP nin Paşası edesıyla 15 yıldır partisini yönetiyor

ancak merak ettim acaba baykal ın rütbesi be

CHP liler hala kendilerini tek parti diktatöryasında görüyorlar.Hala "sizi ben bile kurtaramam" modundalar.

Ergenekon avukatı Baykal,artık halka rağmen halk için ideolojisinin prim yaptığını görmedi ama fosilleşmiş 1930'lu zihniyetteki dinazorlar hala kendilerini o dönemde görüyor.Baykala tepkisi de bu yüzden.Çünkü saltanatlarının çatırtı sesleri artık dayanılacak gibi değil.Ee çarşaf açılımı birilerinin zoruna gitmesin.

Ne diyor Çiçek Abbas? O devirler geçti Şakkirrrr.

Bir kadın Baykal a ""Yapma paşam, ne olur etme" diye seslenmiş

Bunlar hala alışamadılar sivil siyasete demokrasiye.

gerçi haksız da sayılmaz baykal a paşa dediği için

CHP nin Paşası edesıyla 15 yıldır partisini yönetiyor

ancak merak ettim acaba baykal ın rütbesi be

Baykalın henüz rütbesi yok

15 yıldır genel başkan olduğu halde hiç seçim kazanamayan tek kişi olarak siyasetin tozlu sayfalarında yerini alacaktır

baykalla siyasete başlayanların hepsi neredeyse Baykal a tur bindir di ama baykal başarısızlık abidesi olarak okullarda ders olarak okutulacak hale geldi

K€LKiTLi;3830241' Alıntı:
Baykalın henüz rütbesi yok

15 yıldır genel başkan olduğu halde hiç seçim kazanamayan tek kişi olarak siyasetin tozlu sayfalarında yerini alacaktır

baykalla siyasete başlayanların hepsi neredeyse Baykal a tur bindir di ama baykal başarısızlık abidesi olarak okullarda ders olarak okutulacak hale geldi

:clap:clap:clap

Bu kadar güzel ve anlamlı cümlelerle baykal ı kimse bukadar güzel özetleyemezdi

10 numara bir yorum

Yavv ben de izledim de antalyalıların baykala olan tepkisini haberlerde.
Görmeniz lazımdı baykalın düştüğü durumu öylesine rezil,öylesine sünepe ne diyeceğini bilemez haldeydi ki gülmekten yerlere yattım valla:D
Adam ağzını açıp tek kelime cevap veremedi karşısında bas bas bağırıp yazıklar olsun sana siyenlere daha kendi sözde açılımlarını,kendi yeniliklerini(fason yenilik gerçi:) )savunamayan adamdan ne beklenir ki ülke siyaseti adına...
Baykal'ın karakterini bir kez daha çok güzel bir şekilde tanımış olduk böylece:goz:

Yahu açık açık itiraf edin; beni de kurtarın korktuğunuzu söylemekten, kendinizi de kurtarın bu vicdan azabından. CHP' yi dinsiz olarak suçlayamayacak olduğunuzdan dolayı bu çarşaf açılımından rahatsızsınız. Size göre solcu dindar olamaz. Gücünüze gidiyor sizin ziyniyetiniz dışında başka insanların da dindar olmak istemeleri. Vakit varken itiraf edin kurtulun bu acıdan, aksi takdirde işkence etmeye devam edecem size. Ha bu arada insanlık onurunuz da bu işkenceyi yenemez.
İtiraf edin; korkuyorsunuz!!!

Geri