Cihazlarınızı bekleme durumundan kurtarın

__CgR__

тнє ℓσя∂
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
2,823
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Denizli
Cihazlarınızı bekleme durumundan kurtarın

Bekleme durumunda bırakılan bir cihaz gerçek anlamda kapanmaz, yalnızca kapalı numarası yapar. Kapatma düğmesine basarak elektrik sızıntısını engelleyebilirsiniz.

Farkında bile olmadan enerjiye boşu boşuna para harcıyoruz. Kapalı olduğunu sandığımız cihazlar çaktırmadan elektrik çekiyor. Örneğin elektrikli diş fırçanızın fişini genelde bırakırız, aynı şekilde DVD oynatıcısı veya mikrodalga fırın, yazıcı, oyun konsolu ya da dijital radyonuz? Bunların hepsini tamamen kapatmak, yıllık elektrik fatura giderinizi %8 oranında düşürebilir.

Yaratacağım fark

Örneğin ortalama bir Amerikalının evinde yaklaşık 25 cihaz bulunur, bu oradan Türklerde 10’a iniyor. Ve bunlar ‘kapalı’ olduklarını sandığımız zamanlarda bile karbon bütçemizin artmasına ve banka hesap bakiyenizin azalmasına neden olurlar.
Eğer herkes bir yıl boyunca cihazlarını bekleme durumda tutmayı bıraksa inanılmaz bir tasarruf sağlayabilirdik.
Bunu bir de tüm dünya uygulasa, karbon salımının %1’i yaklaşık 240 milyon ton karbon salımı önlenmiş olacaktı.

Engeller​

"Dijital yayın kutumu kapatamam":closedeyes:
Doğru, dijital yayın kutuları hiç uyumaz. 7 gün 24 saat boyunca elektrik emer ve yılda, ortalama bir Afrika vatandaşından fazla karbon yayılımına neden olurlar. Ne yazık ki bütün dijital kutular bu şekilde, bekleme durumundayken daha az enerji kullanan, entegre bir dijital TV veya daha pahalı bir model satın alarak bununla mücadele edebilirsiniz. Veya tüm cihazlarınızı açık kapatma düğmesi olan bir çoklu prizde toplayarak toplu açma kapatmayı kolayca yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?​

Bekleme durumunu kapatmak için::001_rolleyes:

*Tüm cihazları tamamen kapatın veya fişlerini çekin.

*Tek bir düğmeye basarak veya uzaktan kumanda kullanarak kendisine bağlı olan tüm cihazların gücünü kesen bir çoklu fiş kullanabilirsiniz.

*Bekleme durumu güç gereksinimleri daha düşük olan, daha az sayıda ve daha kaliteli cihazları tercih edin.

*Dijital yayın kutusu ve televizyonu birleştiren enerji tasarruflu Entegre bir Dijital
televizyon (IDTV) tercih edin.​
 
Mantıklı bir konuya deyinmişsin ama bende dahil olmak üzere biz millet olarak böyle şeylere çok duyarsızız. Yapmayız yani..
 
Çok doğru ben olabildiğince bunları uygulamaya çalışıyorum ama malesef evde birtek bilgisayarım ve buzdolabımın çalışmasına rağmen her ay en az 80 lira fatura ödüyorum. O kadar çevreci ve ucuz hatta bedava elektirik sağlayacak kaynaklar varken hala elektirirği üretmek için doğayı katlederek ve tonla para dökerek sağlamamız da ilkelliğin boyutunu gösteriyor zaten. Ve hala nükleer santralleri kurmaya çalışmaları duble ilkellik oluyor sanırım...
 
Geri
Üst