SAHRANİL
Altın Üye

CİVCİVLİ PATATES PASTASI
Patatesleri soyup halka halka doğradım ,biraz su koyup kısık ateşte pişene kadar haşladım.Fazla soğumadan çatalla iyice ezin içerisine zeytinyağı,tuz,limon suyu ve istediğiniz baharatları koyup karıştırın.Yarım kilo koyu yoğurdun içerisine bir diş sarımsak ,3 kaşık mayonez biraz tuz koyup karıştırın ve bir bardağını ayırıp kalanına 4 kaşık garnitür,biraz da turşu doğrayıp karıştırın. tabağın içerisine çemberi koyup bir kat patates bir kat garnitürlü yoğur konur. patates 3 kat olacak şekilde döşenir.üzerine ayırdığımız yoğurt sürülür ve istenildiği gibi süslenir.
Civcivleri yapmak isterseniz patatesleri yuvarlayın ,gövdesi biraz büyük ve yassı olacak.gözlerini çörek otundan ,burnunu ise havuçtan yapın.afiyet olsunn:durdurun
