coca cola nasıl üretiliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dark_aziz

New member
Reaction score
0
--------------------------------------------------------------------------------

ArkadaŞlar, cola sever biri olarak acayip midem bulandı. Bu gerçek olabilir mi? Yoksa colaya karşı bir komplo teorisi mi? Lütfen cevap ikincisi olsun!!!
Konu: 23 yil kola fabrikasinda calisan biri niçin hiç kola içmez.

23 yil kola fabrikasinda calisan birisinin naklettigi ...
gelen iddia;

malumunuz kola denilen içeceğin en temel hammaddesi meyan köküdür ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir. büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari icin kepcelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar. meyan köklerinin suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir. tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bunu sagliga zararsiz
hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi calistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola icmemis.

kaynak:pAYLASİMTURKEY.com

paylaşimturkey.com

bilgilendirdiğin için tşkr. neyi içitiğimizi bilmeliyiz.gerçekten okurken iğrendim...paylaşım için saol...

içmem Saten içmiyoum İçmemde ha rakı içmişim ha onu ne fark eder

Ya iğrançlık varda ama ne yapayım çocukluktan başlıyor benım cola sevdan.alınan her kolayı sehıplenır kımseya vermezmişim.yanı çok seviyorum.bana herhangı bır zararı yok olmadı .da içecem.

paylaşım için sağol ama kararsızım da ha

ben 3 defa kapattım açtığın konuyu..

forumda zaten verildi + verdiğin site bi forum sitesi yani haber sitesi değil...

neyse görünce kapatılar zaten :) ne inatçısın sen öle :D

Ben bildigim halde hergun iciyorum, hatta deminde ictim :p
turkiyede yapiliyo sonucta, turkiyede at eşek etinin yaninda fare eti hic bisey :D:D:D

her zamanki konu

bu olay doğru zaten. (kendi gözümle görmedim ama biçok kişiden duydum ve mantıken de doğru)

hem zaten bu Coca Cola firmasının, Müslümanlara karşı yapılan zulmü ve kaddarlığı yapanlara olan yardımlarını bilmek bile Coca Cola yı içmemeye bi sebeptir

mesela hemen aklıma gelen duyduğum bi olay geçen seneydi galiba Coca Cola firmasının başkanı mı yoksa pazalama sorumlusu mu tam hatırlamıyorum Coca Cola firmasının yıllık kazancının belli bir yüzdeliğini İsrail ordusuna veriyorlarmış!!!!!!

arkadaşlarım illa coco cola içmeyebilirsiniz kendi türk kolalarımıda var cola turka bence onlarda güzel tatlarında çok fazla bir fark yok hem kendi yerli malımız kazanmış olur hemde içimiz rahat olur

bu bilinen bşey evet doğru bişey :D ve kolayı ztn sevmiorm iyice tiksiniorm gerksz içicek pardon kimyasal sıvı

Affedersiniz Ama Artık ALıstım İsteyen İcmez Ben İcinde B.K oldugunu BiLsemde İcerim

bunlar reklam kokan seyler inanmayın

sallasınlar bakalım işkembe-i kübradan =)
en çok güldüğüm tarafı ise fare kanını mokunu püsürünü
kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle sagliga zararsiz
hale getirme ihtimali de varmış :hhmanD

Bence markasi fark etmez hic icmemekte ama alismis kdurmustan beter aynen sigara gibi adamin bacakalarini kesiyorlar sigara yuzunden hala birakmiyor

ya dunyanın bilmem kaç ulkesinde fabrikası olan bir yer dunyanın en buyuk şirketleri arasında bir suru calısanı bir suru tuketicisi var böyle haberlerle dunya devi coca cola yıkılmaz tamam böyle uretiliyo olabilir ama böyle uretildigini insanlara acıklamak icin cok gec kalındı maalesef coca cola kendiside acıklasa herkes bunu yine icer

alayına isyan midem çöplük bunca yıldır içiom ölmedım bu koladan ölmemde heralde bben içerim abi ama yinede saool bilgilendirdiğin için :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri