CS4 EXTENDED indiriyorum ama kurduğumda 3D ARACI yok...

mrtakgl

New member
Reaction score
0
Adobenin Kendi sitesinden photoshop cs4 extended indirdim kurdum ama 3d aracı yok nedne acaba bir bilgisi olan varmı

eğer 3d aracı yüklendi ise ve gözükmüyosa ekran kartı yazılımı ile ilgili bi sorun olabilir.çünkü bu tip 3d uygulamalar ekran kartı ve yazılımı ile direk ilgili olabiliyo...

Photoshop CS4 Extended kullanıyorsanız

1. Windows kullanıcıları;
Edit > Preferences > Performance
yolunu izleyerek açılan pencerenin sol alt tarafında yer alan Enable OpenGL Drawing (OpenGL Çizmini Etkinleştir) kutucuğundaki işareti kaldırıp pencereyi onaylayarak kapatmalılar (bu işlemi yaptıktan sonra CS4 Extended bazı menüleri kullanamayacaksınız, photoshop CS4′ün 3B (3D) düzenleme yenliğinden kaynaklanıyor.

3B özelliği için Photoshop CS4, ekran kartın (GPU) işlemlerinde OpenGL teknolojini kullanıyor.
OpenGL kullanımını devre dışı bırakırsak sorun düzeliyor. ) sizin için önemli değilse şayet önemliyse aşağıdaki anlatımlar tamamen ekran kartınızla alakalı.

2. Ekran kartınız "Adobe Photoshop CS4’ün" OpenGL özelliğini desteklemiyor olabilir.
Ekran kartınızı güncelleyin ve ayrıca Photoshop güncellemelerini de unutmayın.

Güncelleme için
http://www.adobe.com/support/downloa...atform=Windows

3. İşletim sisteminiz Windows XP 32 ise, OpenGL default olarak kapalı gelir.
Bunu açmanız gerekir.
Bkz. GPU and OpenGL Features and Limitations in Photoshop CS4

İşletim sisteminiz eğer ki Windows XP 32 ise OpenGL açmak için gerekli dosyaları buradan indirebilirsiniz.
Adobe - Photoshop : For Windows : Adobe Photoshop CS4 GPU optional plug-ins

Adobe - Photoshop: For Windows: Adobe Photoshop CS4 GPU optional plug-ins
indirilen dosyadan DisallowOpenGLWindows_ON ve D.reg AllowOldGPUS_ON.reg tıklayın sistemi tekrar başlatın.

Sorunlarınız için lütfen sabit başlığı kullanınız.
http://www.hackhell.com/photoshop/549387-photoshop-yardim-istegi-sabit-basligi.html

dediğini yaptım ama olmadı ekran kartım GeFORCE fx 5500

Arkadaşlar Bu KOnu Hakkında bilgisi olan varmı ekran kartı 256 mb ondna olabilirmi bide ben ilk çıktığı zaman kurduğumda 3D vardı ama 3D ye tıkladığımda donuyodu şimdi 3D aracı bile yok...

arkadaslar aynı dert bende de var win7 kullanıyorum nvidia geforce gt 330m 512 mgbyyte ve aynı sorun bende var driver upload ettim gene bi ise yaramıyor bi yardım lutfen

ee arkadaslar bilen yok mu

Geri