Cumhurbaşkanına üniversiteli işsiz tepkisi

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
İZMİR´e, yengesi Şadan Satoğlu´nun vefatı nedeniyle, dayısı Nazif Satoğlu´na taziye ziyaretine gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eve girmeden önce sokakta tepki gösterildi.

Yanına gelen üniversite mezunu Sinem Örsçek, ``Bu ülkedede neler oluyor bilmek istiyorum. Bu insanlar sizi neden alkışlıyor anlamıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yengesi Şadan Satoğlu´nun geçen 9 Haziran´daki vefatının ardından İzmir´de yaşayan dayısı Nazif Satoğlu´na taziye ziyareti için bugün saat 20.30 sıralarında, Ana uçağıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı´na geldi. İzmir Valisi Cahit Kıraaç´ın karşıladığı Gül, havalinanında herhangi bir açıklama yapmadan sivil plakalı, Mercedes marka bir otomobile binerek ayrıldı. Havalimanı çıkışında konvoyda bulunan basın araçları, trafik polisleri ve koruma araçları tarafından ablukaya alındı, takip etmelerine izin verilmedi. Bu abluka Gaziemir Akçay Caddesi, Uzundere Çevre Yolu´nun Limontepe girişine kadar devam etti.

Cumhurbaşkanı Gül, dayısının evinin bulunduğu Yeşilyurt semtindeki sokakta yaklaşık 100 kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Sokakta toplananlardan 32 yaşındaki Sinem Örsçek, hızlıca Gül´e doğru gelerek, ``Bu ülkedede neler oluyor bilmek istiyorum. Bu insanlar sizi neden alkışlıyor anlamıyorum'' dedi. Örsçek korumalar tarafından uzaklaştırılırken, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Gül, ardından dayısının evine girdi.

Korumalarının uzaklaştırmanının ardından aynı sokaktaki kendi apartmanlarına giren Sinem Örsçek bir süre sonra dışarı çıktı. Basın mensuplarına açıklama yapan Örsçek, Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümünden mezun olduğunu, endüstriyel asarım mesteri yaptığını anlattı. Örsçek, bugüne kadar birçok ekonomik kriz yaşandığını, başarılı bir öğrenim hayatı geçirmesinde, okuduğu okullarda her zaman birinci olmasına rağmen iş bulamadığını, tepkisinin buna olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül´ün korumaları Örsçek´e iş bulma konusunda yardımcı olacakları sözünü verdi. Örsçek daha sonra Gül´ün dayısının evinin tam karşısındaki apartmanda bulunan dairelerine girdi.

Kaynak

bence az bıle yapmıs helal olsun kıza be ...oku oku adam ol sözü tarıhe karıstı artık eskıdendı o

bende issiz birisi olarak yaziyorum.universiteyi bitirdim ama kriz dolayisiyla kimse ise almiyor.madem universite mezunlarina is imkani verilmeyecek azaltin kontenjanlari hic degilse mezun olan is bulsun.o kadar calis didin kendini parala sonra is yok.okulda bize o kadar guzel bilgiler verildi ki anlatamam.benim bildigim bir seyi turkiye'de bilen sayisi cok az hocamiz ozellikle bu konu uzerinde bize cok guzel bilgiler vermisti ama herseyi okul bitince anladim.hocamin ve benim emeklerim tamamen bosunaymis.benim guzel ulkem kendi yetistirdigi muhendislere is vermiyor ayni isi 3-5 misli fiyatla almanlara hemde alman yatirim bankasindan borclanarak yapiyor.yani guzel ulkemin guzel insanlarinin paralari almanlarin cebine gidiyor bizde issiz olarak ne yapacagiz diye dusunuyoruz.

bende issiz birisi olarak yaziyorum.universiteyi bitirdim ama kriz dolayisiyla kimse ise almiyor.madem universite mezunlarina is imkani verilmeyecek azaltin kontenjanlari hic degilse mezun olan is bulsun.

Dostum kendimi bildim bileli okuyorum
halen de okumaktayım. Ama üniversitelerin temel amacı
iş kazanımında bulunmak değildir. Eğitim vermektir. Sırf
çıkışta işsiz kalınıyor diye kontenjanlar azaltılamaz. Hatta
kontenjanların arttırılıp tüm ülkenin eğitim alabilmesi
gerekir. İnsan kendini geliştirmedikten sonra iş olsa
neye yarar.

Kadının yaptığı da biraz terbiyesizlik biraz da reklam olmuş.
Bir kere şikayet ettiği kurum yanlış. Cumhurbaşkanı mı senin
işsiz olmanın sebebi ya da çaresi. İki üniversite okumuş
ama ne toplum içinde nasıl davranılcağı ne de hangi makamın
ne işe yaradığını öğrenebilmiş.

Devletin en önemli görevinden bir tanesidir. Refah ve huzur..

Özel sektör dediğini yerler, bir insanı on insan yerine çalıştırıyorlar. İyi maaş alan var ama genelide asgari ücretle çalışıyor.

Normal de insandan verim sağlayabilmek için en fazla 8 saat çalıştırılması gerekiyor.. Ama özel sektör insafsız 16 saat çalışan var.

İşte yine burda devlet özelliştirdikleri yerlerden kaybettiklerinin dışında işsiz sayısını önleyemeyerek kötü durumlara düşüyor.

Boşuna demedik akp hükümeti bu ülkenin kuyusunu kazıyor. Hepimiz yakında üniversiteli hıyarcı olursak şaşırmayın.

Geri