Cumhuriyeti niçin yıkamazsınız..

OBARAKUS

New member
Reaction score
0
BEKİR COŞKUN - ONUNCU KÖY

CUMHURİYETİ NİÇİN YIKAMAZSINIZ?

Başınızı dört bir yana çevirip bakın; her şey Cumhuriyetin eseridir…

Şu şehirler, şu kasabalar, şu yollar, şu otomobil fabrikaları, şu üniversiteler, şu okullar, şu hastaneler…

Şu okul bahçesinde oynayan çocuklar…

Şu üniversiteli kız…

Şu sırtında bilgisayar çantası olan oğlan…

Son lokması ağzında, saçına tokasını takarken işine koşan kadın… Şu alnında yaşamın derin çizgilerini taşıyan duraktaki adam…

Ben…

Siz…

Hepimiz…

*

Türkiye Büyük Millet Meclisi…

Cumhurbaşkanı…

Başbakan…

İktidar, muhalefet, siyaset, seçim sandıkları, tümü Cumhuriyetin eseridir…

Cumhuriyetin koltuğuna oturmuş, Cumhuriyete burun kıvıran badem bıyıklı… Cumhuriyet olmasaydı inek güdecekti, Cumhuriyet adam etmiştir onu…

Cumhuriyetin eseridir…

Övünerek yaptıklarını söyledikleri her şey, ama her şey cumhuriyetin eseridir…

Türbanlısı…

Cüppelisi…

Yobazı dahi…

Tümü Cumhuriyet’in sağladığı özgürlük ortamının eserleridir…

*

“Çok iş yaptık” diyor cumhuriyete kızan ahmak…

Sekiz senede mi büyütüp de yetiştirdin; ekonomistleri, bankacıları, profesörleri, bürokratları, gemi, uçak, makine mühendislerini?.. O yolları yapan şantiye şefini, o dozer şoförünü, o haritacıyı, o kısım amirini, o plancıları?..

Pekiiii…

Cumhuriyet olmasaydı hangi toprak üzerine yapacaktın yol, hangi toprak üzerine kuracaktın fabrika?.. Hangi özgür-bağımsız ülkenin, hangi çağdaş okullarında büyümüş, hangi Batı gibi üniversitelerde okumuş insan gücü sana “çok iş yaptık” deme olanağını verecekti?..

*

Cumhuriyeti yıkma hevesiniz için dahi ona muhtaçsınız..

Onun demokrasisinden yararlanmak, onun özgürlük ortamına sığınmak, onun kurumlarını ve kurallarını kullanmak, onun koltuklarına oturmak, onun kıyafetini giymek, onun çatısı altında durmak zorundasınız…

Cumhuriyetin gücü de buradan gelir…

Bu yüzdendir; yıkamazsınız Cumhuriyeti…

kaynak: Cumhuriyet Gazetesi | Facebook

Kimsenin cumhuriyeti yıkmaya çalıştığı yok. Asıl cumhuriyete ve halkın iradesini yıkmak isteyenler botlarıyla 60 ve 80 de iktidarı zorla ele geçirenlerdir.

Esir iken mümkün mü ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk’e dil uzatman gereksiz
Sen anandan yine doğardın amma
Baban kim olurdu bilemezdin

Ş E R E F S İ Z

çok gereksız bir yazı cumhuriyetın içini doldurmadıgımız mudetce o cumhurıyet sadece isimdir

Çok gerekli ve yerinde bir yazı olmuş. 8 sene önce sanki Türkiye çöldüde herşeyi bunlar yapmış gibi anlatıyor badem bıyıklı. "Yol yaptık, baraj yaptı" yapacaksın tabikide, yapmak zorundasın. Köle gibi çalışan bu milleten aldığın vergiyle her olnak sunulmuş zaten sana. senin işin bu. Altına mercedeste çektik uçakta, cebinde her ay 10 Bin lira koyuyoz yediğin önünde yemediğin arkanda yapmazsan haram sana. Coban 2 koyun güdünce kamera karşısına geçip bas bas bağırıyormu? Neyin havasıdır bu işin bu değilmi yapacaksın tabiki. Gerçi hava atmaktan boş konuşmaktan başka bişeyde yaptığı yok. Et 40 Lira domateste 10 Lirayı görmüş, daha vatandaşı insan gibi beslemeyi başaramamışsın ne yaptın onuda göremiyoruz hani...

Bu adam kendi kafasında o kadar çok fırtınalar koparıyor ki, adeta felaket tellalı, sanarsınız cumhuriyet hakkaten yıkılacak, şeriat gelecek, ya da komunizm falan, ne bileyim, adam paranoyak olmuş, her yazısı böyle paranoyalara, safsatalara, söylentilere, dedikodulara dayalı, hayal ürünü.

Yakındır Bekirciğim onuncu köyden de kovulacaksın :)

Kimsenin cumhuriyeti yıkmaya çalıştığı yok. Asıl cumhuriyete ve halkın iradesini yıkmak isteyenler botlarıyla 60 ve 80 de iktidarı zorla ele geçirenlerdir.

Referandum geçti artık darbe karşıtıyız ayaklarını bırakabilirsin...

Kim yıkıyormuş cumhuriyeti. Kim laf ediyormuş cumhuriyete. .
Kendi kendilerine birisi birşeye karşı saldırıya geçmiş gibi kendi
kendilerine savunma yapıyorlar. . .

8 yıldır aynı nakarat cevir cevir değiştirmiyolar pozisyonlarını değişin be arkadaş yemiyor millet artık bunları :D

Darbeci cumhuriyetleri yıkıldı haberleri yok

Demokratik cumhuriyete alışmaları için ise biraz zaman alacak

Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et
Baban kim olurdu bilemezdin

İşte bu kemalizmdir.Arkadaş tamam Atatürkçüyüz Mustafa Kemal bir tanedir paşaların paşasıdır son osmanlıdır tamamda kim ya bu şahıs Peygamberden üstün olmalı ki yatıp kalkıp bu şahısa ibadet etmemiz gerek senin bu yazını her kemalist yazıyor...
Bak Rahman(cc) ne diyor:

Onlara bir iyilik dokunsa: "Bu, Allah'tandır" derler; onlara bir kötülük dokunsa: "Bu sendendir" derler. De ki: "Tümü Allah'tandır." Fakat, ne oluyor ki bu topluluğa, hiç bir sözü anlamaya çalışmıyorlar?(Nisa Suresi 78)

Yurdu o kurtardı milleti o kurtardı vatanı namusu şerefi babalarımızı çocuklarımızı varımızı yoğumuzu hayır Allah böyle diyenleri eleştiriyor kınıyor hayır bu kula tapma olayı nerde çıktı.
Bak ona tapıyorsun demiyorum ama mantık bu yani gücü ona bağlamışsın.Şehitleri geç yai onlar yok bile...
Hayır korkuyorsanız ben söyleyeyim Mustafa Kemal Allah tarafından gönderildi bizim gibi aynı bizim gibi hiç bir gücü olmayan aciz bir kuldur.Tüm güç Rahman'ındır Mustafa Kemal'i güzel şeylere vesile kılmıştır bundan dolayı ona büyük sevgi besliyoruz buna binayen Allah'a yatıp kalkıp dua ediyoruz çünkü bizim başımıza daha önce Hz.Muhammed(sav) Hz.Mesih(as) Fatih Sultan Mehmed han Sultan Süleyman Kanuni 4.Murad vs vs gibi birçok lideri getrmiştir...
Şimdi kalkıpta Kur'ana tapmak olur mu?
Mantıklı mı?
Milyon yıldır insanoğlu yatıp kalkıp tek bir varlığa dua ederler...
Kur'an bile diyor ki ben diğilim O'dur diyor...
Sevmenize bişi demiyoırum ama hayranlığınız kemalizmin işareti.
Birçok kemalist benim bu göüşümden nefret eder aaa bak gördün mü Atatürk o kadar mıydı halbu ki peygamberlerden üstün olmalıydı.Özel güçleri vardı kehanetleri öngörüleri vardır geleceği zaten biliyordu....
İnan çok var nette ve çok aciz bedbaht durumdalar.
Kendi gibi kula tapıyorlar ete tapılırmı ya biri bana tapsa ne günah işledim derim benim etimden kasaptada var halbu ki...
Neyse anlayan anladı.Kemalizmi eleştirdim karşıma sen çıktın bilinç altını bir kontrol et derim kendini bir ölç...
Yıkılmış bir ideolojinin peşinden koşmayın darwiniztlerde kemalistler gibi yıkısada beraberiz yıkılmasada...

yok arkadaş sen yorum falan yapma. kEndin yazıyon kendin oynuyon.. Kendi kendini dolduruyo bu adam.. Ayetlerede bağladımı seni beni keser bu adam...

Evet ya ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını?
Cumhuriyetin sahibine soruyorum "Neden yıkamazsın şu Cumhuriyeti be adam"
Bkz: Beni Yıka

Sayın Bekir Coşkun...
Hiç kimsenin kimseyle bir alıp veremediği olmadığı halde, kirli yazılarınla toplumu ve Cumhuriyeti kirletiyorsun.
Şu sistemin içinde çok küçük istisnalar dışında büyük çoğunluk gül gibi yaşayıp gidiyor, ama sen onları şucu bucu diye sürekli ikiye bölüyorsun.
Yazının pozitif elektrik yüklü ilk bölümünde vatanseverler gurubunun içine saçına toka takarken işine koşan kadını koyarken, diğer bölümünde yani hainler kısmına türbanlı cübbeli insanları hedef alıyorsun. Açık bir kadına alenen kahramanlık madalyası takarken, türbanlı kadını tam karşı safta ilan ediyorsun. Bu, bu nadide topluma ve Cumhuriyete yapılabilecek en büyük hainliklerden biridir. Durduk yerde fitne tohumları ekmektir.
Kısacası, bu yazı, hayatımda okuduğum en bölücü, en kirli yazılardan birisi. İşte Cumhuriyet te böyle böyle kirleniyor...

İnsanlar bu kadarmı uykuda olur...Elbette cumhuriyet yıkılmıyor, değiştirilerek şekillendiriliyor, yıkılan Mustafa Kemal'in kurduğu Tam bağımsız ve milli egemnliğe dayalı, Laik demokratik ve üniter cumhuriyettir. yoksa cumhuriyet ayakta..

(Saddamın ırağıda cumhuriyettir Kaddafinin libyasıda, kuzey korede cumhuriyettir...Hitlerin almanyası, Mussolini nin italyasıda cumhuriyetti)

60 ve 80 iktidarının çocukları şuanda başta hani vardı ya cia'nın ''BİZİM COCUKLAR'' dediği işte onların 7 göbeği şuanda yine Onların çocukları iktidarda yani bişey değişmedi...haa ne mi oldu şuan geçmişin darbeci zihniyeti geçmişte abd eliyle yaptıkları darbeyi kendilerine malzeme yapıp ısıtıp ısıtıp milletin önüne sunuyor...

cumhuriyeti yıkmaya çalıstığı yok lafına gelince...

Bu ülkede 2000-2010 arası laikliğin ülke tarihinde en çok tartışıldığı aralıktır..

2000-2010 pkknın en fazla azdığı ve en fazla şehit verdiğimiz yıllardır

bu tip örnekler bitmez ama söylemeyede gerek yok hep bir kulp uyduruluyor

60-80 öncesi darbe ile yönetimi kimin ele geçirdiğini senden duymak istiyorum (moralim çok bozuk biliomusun bunun cevabını öğrenip biraz gülmek istiyorum )

Cumhuriyetin Yıkıldığını Kim Söylüyor Deyin Hele,
Yetmedi Mi Halkın Cevabı Size ...
Cumhuriyet'den Önce Kafalardaki Ön Yargıyı Yıkmak Gerek ...

Cumhuriyetin Yıkıldığını Kim Söylüyor Deyin Hele,
Yetmedi Mi Halkın Cevabı Size ...
Cumhuriyet'den Önce Kafalardaki Ön Yargıyı Yıkmak Gerek ...

Deyiverelim Hele...

Canım Kardeşim El insaf be...Şuan bizi yönetenlerin en azından bi geçmişteki söylem ve eylemlerine bir bak...

T.C Cumhur başkanı = Cumhuriyet Dönemimin Artık Sonu Geldi (28 Kasım 1995 tarihli Posta gazetesi)

T.C Başbakanı = Hem Müslüman Hem Laik Olunmaz 1994

ve daha birsürü irticai söylem ve faaliyet say dersen sayarım farketmez

Gel Gelelim sen kimin yıktığını söylüorsun

Dediğin Gibi Cumhuriyetten Önce İnsanlardaki Sizin Önyargı dediğiniz (milli egemenlik , Atatürk , Laiklik ) gibi ÖNYARGILARI yıkmak ve Daha sonra Cumhuriyeti Yıkmak Gerekiyor orda haklısın..Ama bu imkansız be...evet düşman çok bu ister rejim olsun ister bütünlüğümüz olsun ama zerre kadar bile Atatürkün kurduğu Cumhuriyetin ve Ülkenin sağdık bekcilerinin olduğuna inanıyorum

Geri