Cumhuriyetin altındaki tuzak...

Thorpedo

New member
Reaction score
0
BİZ "Ahilik" sistemini bilirdik ama "Abilik" sistemini (kelimenin doğrusu ağabeylik ama biz de yanlış ve yaygın olanı kullanacağız) bilmezdik.

Samsun’da, "seçmen nabzı tutmak" için toplumun çeşitli kesimleriyle konuşurken fırsat bulup bir de üniversite öğrencisi gençlerle görüştük.

Onların "seçmen" sıfatıyla yaptıkları değerlendirmeyi "seçim" sayfalarımızda görebilirsiniz.

Görüşmenin o kısmı bittikten sonra bir ara gençler, "cemaat evleri"nden söz ettiler. O evlerde "abi"ler, "abla"lar varmış.

Biz "abi" kavramını bildiğimizden farklı olarak Trabzon’da yaşanan McDonald’s olayı ile Rahip Santoro’nun ve daha sonra da gazeteci Hrant Dink’in katledilmeleri sırasında duymuştuk.

"Sanığın abi’si" vardı. "Abinin de büyük abi’si"nden söz ediliyordu. Ama yine de bu kavramı sırf Trabzon’daki birkaç maceraperest fanatiğe özgü sanıyorduk. Nitekim gençlere;

"Neden söz ediyorsunuz?" dedik.

Meğer Fethullah Gülen Cemaati, Süleymancılar gibi çeşitli cemaatler, daha gençler ÖSS’de başarılı olmak için "dershaneye" gittikleri sırada, oradaki başarılı öğrencilere mim koyarlarmış.

Cemaat görevlileri, başarılı öğrencinin ailesiyle bağlantı kurar, "Çocuğunuz üniversiteye girdiği zaman onun giderlerini biz üstleniriz" diyerek daha o aşamada kancayı atarmış. Bu suretle çok yetenekli ve çalışkan çocuklar "cemaate" kazanılırmış.

Daha düşük performanslı ama üniversiteyi kazanacak kadar başarılı olanlar da, çocuğun durumuna göre uzatılan yardım eliyle yine cemaatin parçası haline getiriliyormuş.

Özellikle ailesinden uzak bir yerdeki üniversiteye giden öğrencilere daha kayıt yaptırdığı sırada:

"Gel, senin gibi genç öğrenciler için hazırladığımız evlerde kal. Yalnızlık çekme. Bir ay, iki ay para verme... Beğenmezsen ayrıl başka yere git... Kalmaya devam edersen senden tüm giderlerin için ayda 120 YTL’den başka para istenmez" denerek aralarına alınırmış.

Erkek öğrencilerin evlerinde "ev abisi", kız öğrencilerinkinde "ev ablası" oluyormuş. Her "cemaat evi"nden oranın "abi"si veya "abla"sı sorumluymuş. Parayı onlar toplar, gençleri onlar yönlendirirmiş.

Cemaat evlerinde televizyon -belki istisnası vardır- bulunmazmış. Bol "dini sohbetler" yapılırmış. Gençlerin "dinlerini öğrenmeleri" (!?) sağlanırmış. Cemaatin kurallarını benimseyenlere ondan sonra da sahip çıkılır, onun iş, aş dahil her sorunu çözülürmüş. Cemaat evine uyum sağlamayanlar bir süre sonra uygun şekilde dışlanırmış.

"Ev abilerinin de abisi" varmış. Ondan yukarısını gençler bilmiyorlar ama "O abinin de bağlı olduğu bir yerler var. Nitekim aldıkları talimata göre hareket ettikleri, her öğrenci için yukarıya rapor verdikleri her hareketlerinden anlaşılıyor" diyorlar.

Samsun’daki özel yurtlardan ikisi hariç diğerleri cemaatlerinmiş. Cemaat evlerinin sayısını bilmek ise mümkün değilmiş.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi yetkililerine bu bilgilerin doğru olup olmadığını sorduk. "Maalesef doğru. Ama daha da önemlisi bu sadece Samsun’un olayı değil, tüm üniversitelerde bu durum var" dediler.

Bu gidişle laik Cumhuriyet bir gün, bir gecede alabora olursa, kimse hayret etmesin. Bu ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlenenler de "bizim onda bir suçumuz yok" demeye kalkışmasın.

OKTAY EKŞİ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAYNAK
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

120 milyona tertemiz,dinamik beyinleri al kampa sok , ne istersen onun için kullan...

Yeri yeri gelir suikast düzenlettirirsiniz , yeri de gelir mekan

bombalattırırsınız...

KARDEŞ sen o evlere hiç girdinmi?
GİRENLER BİLİRKİ oradaki gençlerin hepsi parasını cebinden harcar,durumu olmayan arkadaşlarında paralarını,hayrına burs veren senin benim gibi vatandaşlar karşılar.
Orada yetişme diye bişey yoktur eğitim nereye gidiyorsa orada verilir,ben onları görünce eksiklerimi anladım,ama senin gibilere anlatmak zor olur,yaşaman lazım.Onların arasından
terörist değil vatansever çıkar,intiharcı değil ilim adamı çıkar çünkü ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir,onlar kendilerini biliyor merak etmeyin.hiçyoktan birkaçtane tanıyında
haklarında hükmü EKŞİMİŞ BEYİNLERDEN çıkanlar sayesinde vermeyin.
OKTAY BEYİN MESLEKTAŞLARI ONU DAHA İYİ TARİF EDER SORARSANIZ.
SAYGILAR,SEVGİLER,

esfanu' Alıntı:
KARDEŞ sen o evlere hiç girdinmi?
GİRENLER BİLİRKİ oradaki gençlerin hepsi parasını cebinden harcar,durumu olmayan arkadaşlarında paralarını,hayrına burs veren senin benim gibi vatandaşlar karşılar.
Orada yetişme diye bişey yoktur eğitim nereye gidiyorsa orada verilir,ben onları görünce eksiklerimi anladım,ama senin gibilere anlatmak zor olur,yaşaman lazım.Onların arasından
terörist değil vatansever çıkar,intiharcı değil ilim adamı çıkar çünkü ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir,onlar kendilerini biliyor merak etmeyin.hiçyoktan birkaçtane tanıyında
haklarında hükmü EKŞİMİŞ BEYİNLERDEN çıkanlar sayesinde vermeyin.
OKTAY BEYİN MESLEKTAŞLARI ONU DAHA İYİ TARİF EDER SORARSANIZ.
SAYGILAR,SEVGİLER,

girmek istemem bundan süphen olmasın arkadasım...

ayrıca da o evlerde ki işleyişin(hizmet sektörü) nasıl oldugunu da ilk agızdan(orda yasayan öğrenci) dinledim merak etme...yazıdakilerle bire bir uyusuyor desem yeridir ...

yazık yaw. bu evler nasıl evlermiş meğer. tabi hiç nasibini almayan insanlar da çıkabiliyor tek tük.. oktay ekşi de böyle mışlı muşlu konuşmuş ama o işin her yönünü çok iyi bilir eminim. birazcık araştıralım , icraatlara bakalım. o evlerde kalan insanların dünyanın bir ucundaki türk okullarında ne için uğraş verdiğini anlamaya çalışalım, türkçe olimpiyatlarını seyredelim mesela. bilmem ki daha başka nasıl anlaşılacak. ha! bunu cemaatin gazetesi inceden bir mesaj olarak veriyor anlayana "gerçekler zamanla anlaşlıacak" diye.
bir de kardeşimiz suikast falan demiş, bunu hangi amaçla söyledin bilemiyorum ama Allah akıl fikir versin cümlemize...

saçmalardan Seçmelere devam ediyorsunuz anlaşılan
bu kadar insan af buyurun salak bir siz akıllısınız
bu kadar insan uyuyor bir siz uyanıksınız
maden başarılı insanlar cemaati tercih ediyorlar.demekki bir bildikleri var
bu yazıyı yazanında yayınlayanında ben zekasından ve başarısından şüphe ediyorum...

O evlerden kaç terörist çıkmış peki? varmı böyle bir bilgi?Kaç kişi beyninin kirletildiğini söylemiş bugüne kadar mümkünse asıl bunları öğrenmek isteriz..

Hiç gitmediğimiz sadece başka ağızlardan duyduğumuz şeylerle yorum yapmak yanlış noktalara götürür.

Cumhuriyet bir cemaat in abi ve ablalarından yıkılacak kadar güçsüz mü sizce?

Yok eğer gerçekten tehlikeyse nie bu vakte kadar üstlerine gidilmedi?

veya madem bu kadar tehlikeli görüyorsunuz neden sizlerde evler tutup gençleri öss ye hazırlamıyorsunuz..Yani aynı şeyi siz yapın.Görelim halk kimi tercih ediyor, gerçekte tehlike varmı, yoksa birileri korku politikalrıyla halkı yönetmeye mi çalışıyor?

OKUYUN

Fethullah Gülen i savunan arkadaslar sıkılmazlarsa uzunlugundan yukarıdaki linkte yazılanları bi okusunlar ,sonucta neler oldugunu bi hatırlasnlar, baska bir sey demiyorum , cumhuriyet şehitlerimizi saygıyla anıyorum...

aliosman71' Alıntı:
saçmalardan Seçmelere devam ediyorsunuz anlaşılan
bu kadar insan af buyurun salak bir siz akıllısınız
bu kadar insan uyuyor bir siz uyanıksınız
maden başarılı insanlar cemaati tercih ediyorlar.demekki bir bildikleri var
bu yazıyı yazanında yayınlayanında ben zekasından ve başarısından şüphe ediyorum...

bu arada arkadasım yayınlayan kısmını benım ıcın soledıysen kanıtlamama gerek yok fakat zeka ve basarımı sana kısaca anlatayım...

*11 yıl profesyonel sporculuk yaptm , katldıgım Şampiyonalarda ilk üçteki derecelerimi bi gun pm at anlatayım ...

*Liseyi İzmir'in en yuksek puanlı Anadolu Lisesi olan Bornova Anadolu Lisesi(ingilizce) okudum

*Şu an da okudugum üniversitede ilk seneki not ortalamam dolayısı ile basarı bursu alıyorum ...

demekki neymıs basarı için insanın calısması gerekmiş oncelikle , dogru mu?

neyse eger yayınlayan kısmını benm için solemedıysen yinede bu mesajı oku belki insanlar

için bol keseden sallamamayı ögrenırsın..her kim olursa olsun...

OKUDUM KARDEŞ .
AMA ÖNYARGILARI YIKMAK,ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA ZORDUR.
TANIMADAN ANLAYAMAZSIN,BU memlekette vatan için çalışanların hepsini hain ilan edenler var,fakat namuslu insanlarda namussuzlar kadar cesaretli olacak.
Orhan pamuğa neden nobel verildi?
Beğenmediğin bu insanlardan bugüne kadar ne zarar gördün 1 tane söyle.
Senaryolar herzaman vardı vede olacak.
saygılar.

selamın aleyküm...
cumhuriyetin altında ki tuzak ha ! sen bana söylermisin laiklik nedir ?ben biliyorum ki din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil mi? peki demokrasi
söylesene bu demokrasiyi en güzel uygulayan bizim dinimiz yani islam değil mi?
niye insanlar kendi kurallarına göre bir yaşam şekli koyar ki allah aşkına birisi söylesin ALLAH HATA YAPAR MI? asla yapmaz peki onun gönderdiği kitapta bilmemiz ve de yaparsak hem bu dünyada mutlu hemde öteki tarafı kazanma gibi bir ödülümüzün olduğunu bile bile niye onu bi kenara ayırıyoruz ?
niye islamı öcü gibi ,illet birşeymiş gibi gösteriliyor
biz bunun için nefes almıyoz mu? peki eğer ki almıyosak kendimizi ne sanıyoruzda allaha baş kaldırıyoruz ,bu yazıyı yazan kardeşim söylesene bu dünya için ne yaparsak yapalım acı çekmeyi kaldırabilirmiyiz ,asla sonlanmaz çünkü burası cennet değil ve ağzımızdan çıkan her kelimeden sorumluyuz !
dini yurtlar ne kadar da olsa , kötü diyemeyiz !!!
çünkü bu asla irtaca meselesi olmadı ve bizim bu tür ayrımcılıklara güçümüz yok " peyganber efendimiz diyorki ;siz müşrikler gibi birbirinize düşmeyin çünkü sizler kardeşsiniz "
bizim bu tür işlere değil ,peyganber efendimize ve kuranı kerime sarılmamız gerekir
her şeyin iyisi kötüsü var , biz yalnız hz.muhammed i ve de kuranı kerimi esas alırız bazılarının din konusunda yaptıklarını doğru sayıpta dini küçümsersek bu yaptığımız en büyük cahillik olur...
allah bize beyin varmiş düşünce vermiş
ve bize diyor ki "düşün"
bu dini yurtları genelliyerek kötü dersek.yaptığımız şuan americanın yaptığı zulümden az değildir !
şuan zaman değişti ve americanın oyunlarından biride dini kullanmak ve ben inanıyorum ki şuan americanını adamı olmayan siyasetci yok tüm adaylar peş para etmez ,ama bizim istediğimiz gibi insanda gelmez çünkü baksanıza biz hala şurda neleri konuşuyoruz "allah diyor ki ;öyle bir an gelcek ki ulema elbiseler olacak ve onların başınada onlar gibi hükümdar gelicek "
bu nedenle öncelikle problemi aynaya bakarak çözmeliyiz ...
allaha emane olun ...kardeşlerim

Arkadaşlar bu ÜLKEDE iki çeşit yobaz vardır. Birisi CUMHURİYET YOBAZLARI biriside DİN YOBAZLARI.
Yıllarca bizim kanımızı emdiler,Nasıl derseniz;
CUMHURİYET'te Yalnızca cumhuriyet ve laiklik yoktur.
ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK'ümüz İNKILAPLARI çıkarırken yalnızca CUMHURİYET ve LAİKLİĞİ çıkarmadı. ATAMIZIN İNKILAPLARI = CUMHURİYETÇİLİK - MİLLİYETÇİLİK - DEVLETÇİLİK - HALKÇILIK - LAKLİK - İNKILAPÇILIK dır. Amma velakin ne hikmetse cumhuriyeti savunanlar yalnızca cumhuriyet ve laiklik diye bağırıp duruyor ya gerisi nerede.
Ha birde din yobazları onlarda cennetden parsel parsel yer satıyorlar bunu nasıl yapıyorlarsa.
Ben diyorum ki allah bizleri bu ikisindende korusun.
Bırakın kardeşim isteyen istediği gibi yaşasın, öbür taraftada herkes yalnızca kendinden sorumlu olacağına göre insanlardan ne istiyorsunuz.
Konuyu başlatan arkadaşa sesleniyorum sepetde bir elma çürümüş diye hepsine çürük diyemezsin. Hiç bir konuya ön yargılı yaklaşma.
Hepimiz birer atatürk ve fettullah olabilseydik bu ülke dünyaya hükmederdi, bunuda sakın unutma. Sağlıcakla kalın. Saygılar...

esfanu' Alıntı:
OKUDUM KARDEŞ .
AMA ÖNYARGILARI YIKMAK,ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA ZORDUR.
TANIMADAN ANLAYAMAZSIN,BU memlekette vatan için çalışanların hepsini hain ilan edenler var,fakat namuslu insanlarda namussuzlar kadar cesaretli olacak.
Orhan pamuğa neden nobel verildi?
Beğenmediğin bu insanlardan bugüne kadar ne zarar gördün 1 tane söyle.
Senaryolar herzaman vardı vede olacak.
saygılar.

arkadaşım o okudugun satırların yazarı neden öldürüldü acıklarmısın bana?neden sesi kesilmek istendi?

dogruları yazıp bazılarının huzurunu kacırdıgı için olabilir mi acaba???

bu insanlar mı yani aydınları öldurenler mi senin gozunde bu memleket için calısanlar konumunda?

demek butun hepsi senaryo?? insanların gozlerimizin onunde öldürülmesi senaryo yani..pes dogrusu...yazık...

gunaytutar' Alıntı:
Hepimiz birer atatürk ve fettullah olabilseydik bu ülke dünyaya hükmederdi, bunuda sakın unutma. Sağlıcakla kalın. Saygılar...

seni de tebrik ederim Atatürk'le Fetullah'ı aynı kefeye koyabiliosun :vur

bende sizin süleymancılar dediginiz cemaati yakından tanıyorum ve nur camiasını ancak terörist yetiştirildigini ilkkez sizden duyuyorum bu insanlar topluma yararlı insanlar yetiştiriyorlar evet çok cüzii rakamlara konaklıyor bu ögrenciler çünkü onların giderlerini ekonomik gücünü eline almış hayırseverler gideriyor üstadım istanbulda kac tane süleymancı yurdu var biliyormusunuz sayısız ve bu insanların bu güne dek hiç bir yasa dısı eylemi olmamıs ve bunların hepsi, vatanı için canını verir içiniz rahat oldun her cuvalda cürük elma cıkar bunu tüm kesime maal edemezsiniz haksızlık etmeyelim

Türkiye Cumhuriyeti dahilinde, tüm tekkeler ve zaviyeler ve türbeler kanunla kapatılmıştır. Tarikatlar kaldırılmıştır. Şeyhlik, dervişlik, çelebilik, halifelik, falcılık, büyücülük, türbedarlık vesaire yasaktır. Çünkü bunlar gericiliğin kaynakları ve cehaletin damgalarıdır. Türk milleti, böyle müesseselere ve onların mensuplarına katlanamazdı ve katlanmadı. 1930

M. Kemal Atatürk

mappy' Alıntı:
selamın aleyküm...
cumhuriyetin altında ki tuzak ha ! sen bana söylermisin laiklik nedir ?ben biliyorum ki din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil mi? peki demokrasi
söylesene bu demokrasiyi en güzel uygulayan bizim dinimiz yani islam değil mi?
niye insanlar kendi kurallarına göre bir yaşam şekli koyar ki allah aşkına birisi söylesin ALLAH HATA YAPAR MI? asla yapmaz peki onun gönderdiği kitapta bilmemiz ve de yaparsak hem bu dünyada mutlu hemde öteki tarafı kazanma gibi bir ödülümüzün olduğunu bile bile niye onu bi kenara ayırıyoruz ?
niye islamı öcü gibi ,illet birşeymiş gibi gösteriliyor
biz bunun için nefes almıyoz mu? peki eğer ki almıyosak kendimizi ne sanıyoruzda allaha baş kaldırıyoruz ,bu yazıyı yazan kardeşim söylesene bu dünya için ne yaparsak yapalım acı çekmeyi kaldırabilirmiyiz ,asla sonlanmaz çünkü burası cennet değil ve ağzımızdan çıkan her kelimeden sorumluyuz !
dini yurtlar ne kadar da olsa , kötü diyemeyiz !!!
çünkü bu asla irtaca meselesi olmadı ve bizim bu tür ayrımcılıklara güçümüz yok " peyganber efendimiz diyorki ;siz müşrikler gibi birbirinize düşmeyin çünkü sizler kardeşsiniz "
bizim bu tür işlere değil ,peyganber efendimize ve kuranı kerime sarılmamız gerekir
her şeyin iyisi kötüsü var , biz yalnız hz.muhammed i ve de kuranı kerimi esas alırız bazılarının din konusunda yaptıklarını doğru sayıpta dini küçümsersek bu yaptığımız en büyük cahillik olur...
allah bize beyin varmiş düşünce vermiş
ve bize diyor ki "düşün"
bu dini yurtları genelliyerek kötü dersek.yaptığımız şuan americanın yaptığı zulümden az değildir !
şuan zaman değişti ve americanın oyunlarından biride dini kullanmak ve ben inanıyorum ki şuan americanını adamı olmayan siyasetci yok tüm adaylar peş para etmez ,ama bizim istediğimiz gibi insanda gelmez çünkü baksanıza biz hala şurda neleri konuşuyoruz "allah diyor ki ;öyle bir an gelcek ki ulema elbiseler olacak ve onların başınada onlar gibi hükümdar gelicek "
bu nedenle öncelikle problemi aynaya bakarak çözmeliyiz ...
allaha emane olun ...kardeşlerim

kardeşim bence bu yazdıklaırnı okumasıı lazım bu sitede bayagı kişi vee nicelerii daha ...din içinn insanların en ufak yaptıklarıı sanki öcü gibi görünüyor lailklik elden gidiyor cumhiriyet yıkılıyor diyorlar ...ama birilerii barlarda sabahlara kadar içki her türlü yüz kızartıcı davranıslarını isee flash flash bilemem kim kiminle neler yapyıor diyip iyii bir şey gibi gösteiyorlar ama o zman din elden gidiyor diyen yok yada biz nereye gidiyoruzz diyen yok_?
!!!
haa bu aradaa kardeşim senin başbakanın nee olursa olsun ..eğer sen ona amerikanın oyuncagıı yada onun ajanı dersenn ...vatan hainliyi yapmıs olursun bu lafına katılmıyorum

elbet Allah islam icin ugrasan bu insanlara iftira atanlardan hesap sorar...cevap yazmaya bile gerek yok..degmez..

cumhuriyetin altındaki tehlike !!! ne psikloji içerisindesiniz bilmiyorum ama şu an kendi gölgeleriniz bile sanırım sizi korkutuyor. o evlerde terörist değil değerli ve yetenekli insanlar yetiştiriliyor. onların başarılarıda sizi korkutuyor ve kıskandırıyor olabilir!! bence kesinlikle sizi bu kadar tedirgin eden sebep bu !!!

O evlerde neler olduğunu nasıl çocuklar yetiştirildiğini Türkçe olimpiyatlarında gayet ii gördük.
Türkiyenin yüz akları gençler.

olimpiyatları geç. onlar buz dağının görünen kısmı. O cemaat evlerini biliyorum onlarca arkadasım war okulda. %99,9 u Cumhuriyet,Atatürk ve Laiklik düşmanı.
Maddi durumu iyi olmayan çocuklar biçoğu ve beyinleri yıkanıyor maalesef.
Geçin bu işleri kimse kimseyi kandırmasın.

Geri