Düşüncelerinizi düşündünüz mü?

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Reaction score
0
Mutluyum,Mutsuzum.
Şanslıyım,şansızım.
Başarılıyım,başarısızım
Seviliyorum,sevilmiyorum.
Güvendeyim,güvensizim
Değerliyim,değersizim.
Yarınlardan umutluyum,yarınlardan umutsuzum....
Evet ,olumlu veya olumsuz ne düşünüyoruz?Düşündüklerimizin ne kadarı yaşamımızda?
Bizler düşüncelerimizin bütünüyüz,şu anda kimsek ,neysek,neredeysek,kiminleysek, bilin ki onlar bir zamanlar zihinlerimize ekilen düşünce tohumlarımızdı.
Bunlar sizlerin bilmediğiniz şeyler değil fakat bir kez daha dikkatinizi çekip anımsatmak istiyorum.
Hayat romanınızın yazarı sizsiniz .baş kahramanı da sizsiniz.bir noktaya daha dikkatinizi çekmek istiyorum .... düşüncelerimizi barındıran zihnimiz bilinçli ve bilinç dışı(fark edemediğimiz) iki kısımdan oluşmakta
Bilinç dışı zihin=at
Bilinçli zihin=jokey
Ata doğru telkinler verirseniz,arzu ettiğiniz her yere gidebilirsiniz.
Jokey yönlendirir.Jokeyi yönlendirmek,değiştirmek de sizin elinizde.
Bilinç dışı zihnin çalışma ilkesi sesli komut alan mükemmel donanımlı bilgisayara benzer.yazılım programlarımızın bir kısmı bize,bir kısmı da bizim dışımız da ki insanlara ayıttır.istediğiz zaman bu programları (bunların büyük çoğunluğu düşüncelerimizdir.) değiştire biliriz. hayatımızda otomatik men değişir.
Programımızı değiştirirken öncelikli olarak şunlara dikkat etmeliyiz bilgisayarların çalışma sistemleri gibi komut verirken olumlu ve tam istediğimiz şeyi söylüyoruz. İstemediklerimizi değil meli,malı... gibi şeyleri dikkate almaz biz sonra korktuğumuz başımıza geldi deriz.
örneğin x işimde başarısız olmamalıyım para kaybetmemelim diyorsak başarısız olur kayıp yaşarız .çünkü bilinç dışı zihin meli,maliyı kayda sokmadığından olumsuz gibi algılar .bu olumsuz durumu hayatımızda gerçeğe dönüştürür
Eistain derki ‘’hep olumsuz düşünüyorsanız muhtemelen kain ola bilirsiniz’’ yani gerçekleşir halk arasın dada korktuğum başıma geliyor deriz.öyleyse dilimize dikkat edeceğiz başka insanlar tarafından da olumsuzlukların zihnenimize girmesini engelleyip girenleri fark edip olumsuzlukları olumlularla değiştirmeliyiz böylelikle sağlıklı düşünceleri oluştura biliriz.’’düşünceler eylemin atasıdır’’der yazar carly birde şu noktaya dikkat çekmek lazım olumlu düşüncelerimiz eylem olduğunda işe yarar eylemlerimiz konusun dada istikrarlı olmalıyız.
Nlp(nero linguistik program) seminerlerimde ve danışanlarıma NLP zihnimizin kullanma klavuzudur zihnin dille programlama sureci ve sonucu diyorum Mahatta GANDHI nin çok sevdiğim bir sözü vardır .
Söylediklerinize dikkat edin,Düşünceleriniz olur
Düşüncelerinize dikkat edin,Duygularınız olur.
Duygularınıza dikkat edin,Davranışlarınız olur.
Davranişlarınıza dikkat edin ,alişkanliklarınız olur
Alişkanlıklarınıza dikkat edin,karakteriniz olur
karakterinize dikkat edin kaderiniz olur.
2006 da gerekleştirmek istediklerinizi kendiniz ve bütünün hayrına mercekleştirmenizi sağlık mutluluk huzur sevgiyle dolup taşmanızı dilerim...

Nur Meriç

Geri