Dünya Acı biber sıralamasında ilk 10'a girenler

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
1. Trinidad Scorpion “Butch T" : 1.463.700 SHU (Scoville Heat Unit)
2rx9o9x.jpg

2. Naga Viper: 1.382.118 SHU
kb24wo.jpg

3. Infinity pepper: 1.067.286 SHU
10nyrs4.jpg

4.Bhut Jolokia "Ghost Pepper": 1.041.427 SHU
2mwa5j7.jpg

5.Dorset Naga: 970,000 SHU
51ee15.jpg

6.Red Savina: 577.000 SHU
34xlzcm.jpg

7.Chocolate Habanero: 385.000 SHU
34o28m9.jpg

8.Habanero: 350.00 SHU
2db9umc.jpg

9.Scotch Bonnet: 325.000 SHU
6hup0w.jpg

10.Jamaican Hot: 200.000 SHU
2qvtn4z.jpg

Şunları menemende düşünüyorumda ah ahhh tadından yenmez Daha doğrusu yemeye cesaretin olmaz : )

Hatırı Sayılır Diğer Acı Biberler

Chiltepin pepper: 100.000 SHU (Scoville Heat Unit)
312jmsl.jpg

Carolina Cayenne Pepper : 125.000 SHU
3zgw3.jpg

African Devil: 175.000 SHU
33few41.jpg

Malagueta Pepper: 100.000 SHU
rjh638.jpg

Pequin Pepper: 100.000 SPU
1q4sgn.jpg

Madame Jeanette: 225.000 SHU
idyfk1.jpg

Biberin acı seviyesinin ölçüm tablosuna örnek
6i61ro.jpg

Anadoluda üretilen acı biberlerin ölçümü 5000-8000 SHU civarındadır.

bunlardan sen de yetiştiriyordun yanlış hatırlamıyorsam değil mi? :saskin

Evet bu sene "bhut jolokia" ve "habanero" üzerinde çalışıyorum. Trinidad Scorpion “Butch T" ve Red Savina Tohum siparişi verdim inşaallah yakın zamanda onlarıda edinmiş olacağım.

By_S€KOPY;5382969' Alıntı:
hangi ülkelerde bunlar

Latin amerika ülkelerinden bazıları, abd, İngiltere, hindistan gibi ülkelerde üretiliyor.Sonuçta hepsinin menşei farklı oluyor. Amatör olarak ise dünyanın her yerinde vardır.

Evet bu sene "bhut jolokia" ve "habanero" üzerinde çalışıyorum. Trinidad Scorpion “Butch T" ve Red Savina Tohum siparişi verdim inşaallah yakın zamanda onlarıda edinmiş olacağım.

seninle çiğ köfteci dükkanı açalım kanadaya :cool:
dayı bu arada bu biberlerin bazısına benzer biberleri burada bahçelere ekiyolar sana getireyim gelirken istersen :biggrin:

seninle çiğ köfteci dükkanı açalım kanadaya :cool:
dayı bu arada bu biberlerin bazısına benzer biberleri burada bahçelere ekiyolar sana getireyim gelirken istersen :biggrin:

Valla süper olur:001_tt1:
10 tane tohum alacağız diye 10$ veriyoruz :D

gelirken bir konuşuruz onu ;)... ben sana buradan alırım ;)... Kopuk dadının düğün ayağına istanbulu dolaşmak istiyorum =). hem ziyaret hem ticaret olr :p.. sana 20 kg getireyim tohum hahahaha... 20 kg valiz dolusu birşey getirme hakkım var =)

gelirken bir konuşuruz onu ;)... ben sana buradan alırım ;)... Kopuk dadının düğün ayağına istanbulu dolaşmak istiyorum =). hem ziyaret hem ticaret olr :p.. sana 20 kg getireyim tohum hahahaha... 20 kg valiz dolusu birşey getirme hakkım var =)

Kiloyla işim yok:eek:ha tane hesabı takılıyorum :smile:

tamam işte tane hesabıyla 20000 tane tohum kilo hesabıyla 20 kilo eder :biggrin:... Seni urfada sözü geçen bi adam yapıcam :biggrin:

Dikkat ette gümrükte polisler takılmasın peşine =)

Ülkelerden tohum çıkarmak için iznin olması gerekiyor. Geçen sene hindistan gibi bir ülkede bir çiçek tohumunu çıkaramamıştım :)

Dikkat ette gümrükte polisler takılmasın peşine =)

Ülkelerden tohum çıkarmak için iznin olması gerekiyor. Geçen sene hindistan gibi bir ülkede bir çiçek tohumunu çıkaramamıştım :)

Biliyorum ya konsolosluğa durumu sormam lazım öyle şakasına diyorum tabi :durdurun.. 20 kg tohumu nasıl sokacaksın ülkeye :biggrin:

acı biber yiyince beynimizden endorfin salgılanıyor. bu da uyuşturucu etkisi yapar.
mutlu yapar.

Geri