Genç yazar deyince aklımıza ilk kitabını 16 yaşında yazan Christopher Paolini gelir, fakat bu yazar bilinenlerden çok daha genç ve üstelik Türkiye'den. Adı Eren Demir, Kristal Kılıç adlı fantastik romanıyla bir ilke imza attığı belirtiliyor 1998 Doğumlu ve Kültür Koleji İlköğretim Okulunda 8. sınıf öğrencisi olan Demir, 12 yaşında yazdığı Kristal Kılıç adlı fantastik romanıyla, Dünyanın en genç ikinci romancısı unvanını kazandı.İlk kitabını ise TÜYAP Kitap Fuarı standında imzaladı.
Akranları okuma yazmayı öğrenmeye çalışırken, bin 500 kelimelik This and Last Seasons Excursions adlı kitabı yazan 6 yaşındaki İskoçyalı Christopher Beale den sonra literatüre geçen Eren Demir ; Psikiyatri ve Düşünce Dergisinde de Çocuklarda Öfke, Şüphe ve Üzüntü konularında, çeşitli yazıları yayınlandı.Ormanları, ağaçları, elf leri, cüceleri ve insanlarıyla mutlu bir ülke olan Alania da Vedi isimli efsane bir komutanı, onun arkadaşı Letafı , iyileştirme gücü olan cüce Galoru ve bu romana ismini veren tılsımlı kristal kılıçın maceralarını anlatan yazar Romanımı hem insanlara bir armağan vermek ve hem de kendimi de dışa vurmak için yazdım mesajını verdi. Romanın Drizzt'in Maceralarına benzetilmesine ilişkin görüşlerden ise gurur duyuyor
Derslerinden kalan zamanda yine fantastik türdeki ikinci kitabını yazmaya başlayan Kültür Koleji ilköğretim okulu öğrencisi Eren Demir in hobilerinin başında ise; metal müzik, manga, anime ve oyun konsolları geliyor.Bu yıl 30. TÜYAP Kitap Fuarındaki standında, okurlarına ilk kez imza veren Eren Demir gelecekte bilgisayar mühendisi olmayı ve birbirinden heyecanlı romanlarıyla popüler yazarlığını geliştirerek, sürdürmeyi hedefliyor.
KİTABIN KÜNYESİ
Kristal Kılıç
Yazar: Eren Demir
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 160
Kategori: Türk Fantastikkitabın arka kapağı:''Bu silah da kullanıcısından güç alıyordu, fakat kullanıcısının fiziksel ve ruhsal enerjisi yerine, duygularından yararlanıyordu. Kullanıcının intikam ihtiyacı ve hırs gibi duygularını silaha inanılmaz bir keskinlik kazandıran bir sise çeviriyordu. Duyguların keskinliği, enerjiden çok daha fazla olurdu. Duygular silahın maddesel bir biçime sahip olmasını sağlıyordu. Alaniada bunu enerji kullanarak yapabilecek hiçbir büyü yoktu.''