Dışişleri'nden İsrail'e kınama

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Dışişleri Bakanlığı, BM'nin gemi saldırısını soruşturmak için uluslararası komisyon önerisini reddeden İsrail'i kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

İsrail’in Özgürlük Konvoyuna karşı düzenlediği askeri saldırıyı soruşturmak üzere İsrail vatandaşı üyelerden ve iki yabancı gözlemciden oluşan bir komisyon kuracağı yönündeki açıklaması, Türkiye’nin bu konudaki net talebini ve uluslararası toplumun BM Güvenlik Konseyi Başkanlık Açıklaması’nda ifadesini bulan beklentilerini hiçbir şekilde karşılamamaktadır.

Uluslararası sularda işlenmiş bir suçla ilgili olarak İsrail’in ulusal nitelikli bir komisyon atama yetkisi yoktur. Böyle bir komisyon tarafından yapılacak soruşturmanın tarafsız, adil, saydam ve güvenilir olması da mümkün değildir.

Esasen, Türkiye, içinde bir Türk, bir İsrailli ve üç uluslararası uzmandan oluşacak bir uluslararası komisyon kurulması yönünde BM Genel Sekreteri tarafından yapılan öneriyi kabul etmiştir. Bu önerinin İsrail tarafından bugüne kadar cevaplandırılmamış olmasını şiddetle kınıyoruz.

Başta bir vatandaşını kaybetmiş olan ABD olmak üzere, uluslararası toplumun BM Genel Sekreteri’nin bu yapıcı önerisini desteklemesini ve bu doğrultuda bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.

KAYNAK

dis isleri anca kinama yaparken israil turk mallarinin alimini ve satisini durdurdu bile.. bizi boykota basladilar... biz anca kinariz adamlar icraat yapar.. ilginc birsey

Yaptırımlar nerede. O kadar esip gürledik bir tane yaptırım yok. İsrail Türk mallarını kullanmayacağını açıkladı bile.

kınama kınama kınama...

hükümet kınama ile bşi olmayacağını öğrenemedi hala.

o kadar bağırdılar çağırdılar.

yaptırım nerde ?

israil'in arkasında abd gibi ülkeler olduktan sonra yaptırım yaptıramaz.

olsa bile bu abd nin izni ile gerçekleşir.

sırf oyalıyolar türk milletini.

hükümetin tek düşündüğü gazzeye yardım ayağında müslüman ayağında yanındayız süsü verip

oy toplamak.hükümetin tek düşündüğü bu.

müslümanlar umrunda olsaydı işgal altındaki ırak a da yardım ederdi.

gidipte abd askerlerinin yurtlarına sağ salim döndükleri için sevinip bunu dile getirmezdi.

kınama kınama kınama...

hükümet kınama ile bşi olmayacağını öğrenemedi hala.

o kadar bağırdılar çağırdılar.

yaptırım nerde ?

israil'in arkasında abd gibi ülkeler olduktan sonra yaptırım yaptıramaz.

olsa bile bu abd nin izni ile gerçekleşir.

sırf oyalıyolar türk milletini.

hükümetin tek düşündüğü gazzeye yardım ayağında müslüman ayağında yanındayız süsü verip

oy toplamak.hükümetin tek düşündüğü bu.

müslümanlar umrunda olsaydı işgal altındaki ırak a da yardım ederdi.

gidipte abd askerlerinin yurtlarına sağ salim döndükleri için sevinip bunu dile getirmezdi.

durmak yok bagirip cagirarak icraatsiz kalarak bilerek o insanlari olume yollayarak oy somurusu yapmaya devam :=) durmak yok duygu somurusu yapip sahte goz yaslariyla insanlari kandirmaya devam :=)

ne kadar da cok umursayacak ki israil bunu

Geri