admiral
New member
- Reaction score
- 0

Bursaspor'un golcü ismi Sebastian Pinto Avusturya kampında konuştu... Tecrübeli futbolcu bu sezon performansını en iyi şekilde göstereceğini ifade etti.
Hedefinin ilk olarak takıma en iyi şekilde destek sağlamak olduğunu ifade eden Pinto, "İlk hedefim takıma gollerimle destek vermek. Milli takımımı da dünya kupalarına taşımak istiyorum. Bunlar benim öncelikli hedeflerim. Burada çok mutluyum ve sadece Bursaspor'u düşünüyorum" şeklinde konuştu.
'Rakibe saygılıyım'
Yeni sezonda rakip kalecilerinin korkulu rüyası olup olmayacağı yönündeki soruya Pinto, "Ben genelde böyle konuşmalar yapmayı sevmiyorum. Rakibin oyuncularına ve kalecilerine her zaman saygı duyarım. Ama iş futbola geldiği zaman sahada performansımı en iyi şekilde göstereceğimi söyleyebilirim. Geçtiğimiz yıldan daha iyi olacağım" dedi.
'Takım beni iyi karşıladı'
Türkiye'ye kısa sürede alışmasındaki sebepleri açıklayan Pinto, "Alışmamdaki sebeplerden ilki takımın bana çok iyi davranması ve ilk günden beri beni kabul etmeleri. Tamamen kişiden kişiye değişiyor. Kendini iyi hissediyorsan adaptasyon kısaya iner" diye konuştu.
Türkiye futboluna alıştığını belirten tecrübeli oyuncu kendisini en çok zorlayan savunma oyuncusunu da açıkladı. Pinto, "Türk futboluna çabuk alıştım. Ancak Türkiye'de beni en çok zorlayan Galatasaray'ın Çek stoperi Tomas Ujfalusi oldu" dedi.
'Her futbolcunun zorluk yaşadığı dönemler olur'
Bir dönem performansındaki düşüklüğü yaşadığını belirten Pinto, "Her futbolcunun zorlu dönemleri oluyor. Ben de sakatlıktan yeni çıkmıştım ve devamlı oynama şansı bulamıyordum. Bu da tabii ki performansımı çok etkiledi. Ama son 1.5 senedir çıkışım sürdü. Sakatlığımdan sonra tam oynamaya odaklandım. Bu da performansımı arttırdı" şeklinde konuştu.
'Tank lakabını taktılar'
Şilide oynarken A takıma ilk çıktığında kendisine 'Tank' lakabını taktıklarını belirten Pinto, "Gen takımdan A takıma çıktığımda Tank lakabını taktılar. Genellikle Şilili futbolcular uzun ve güçlü olmuyorlardı. Bende bu özellikler olduğu için bu lakabı taktılar" diye konuştu.
'Okan başarılı bir futbolcu'
Takımın altyapıdan yetiştirdiği genç futbolcu Okan Deniz'in performansını değerlendiren Pinto, "Batalla ve Vederson ile dün bu konuyu konuşuyorduk. Okan başarılı ve genç bir futbolcu. Geleceği olan bir futbolcu. Genç takımdan gelmesi avantaj. Fiziği ve tekniği iyi bir futbolcu" dedi.
'Futbolcu olmasam işadamı olurdum'
"Futbolcu olmasaydın ne iş yapardın?" sorusunu yanıtlayan Pinto, "Çocukluğumdan beri hep futbolla uğraştım. Bunu hiç düşünmedim açıkçası. Ama futbolcu olmasaydım herhalde iş adamı olurdum" cevabını verdi.