Dat formatını dönüştürme:(

wolverinali

New member
Reaction score
0
.Dat olan filimleri uygun biçimlere nasıl dönüştürebilirim.Elimde çok iyi video converterler var ama hiçbiri çeviremiyor:(

total video converter'dan bahsedio arkadaş ama gerenk yok. dosya uzantılarını araçlardan aktif hale getir ve filmdeki .dat yazan yeri sil sonra .mpeg filan istediğin uzantıyı yaz.çevirmeden hallet bu işi ;) yada hiç yapamadın neroyu kullan

total video converter'dan bahsedio arkadaş ama gerenk yok. dosya uzantılarını araçlardan aktif hale getir ve filmdeki .dat yazan yeri sil sonra .mpeg filan istediğin uzantıyı yaz.çevirmeden hallet bu işi ;) yada hiç yapamadın neroyu kullan

Total çevirmiyor.Senin dediğin şkildede olmuyor.Resim çevirmiyoruz ki.

ben vcd'deki dat dosyalarını direk alıp masaüstüne kopyalıyorum, uzantısını değiştirip mpeg yapıyorum ve değişiyor,

biraz saçma gelebilir size ama işe yarıyor gerçekten:)

yaa alemsin kardes yaaaa bi uzantısını degistirmekle video yu baska formata degistiren bi sensindir sanırım

yaa arkadasım bilmediginiz seylerde de yorum yapıp insanların aklını karıstırmayın ya
flv uzantısını al mpeg yap yada avi ne istersen bakalım oynatabiliyormusun baska formatlarda...

arkadasım senin yapman gereken güzel bir codek indir oldugu formatta izle eger kodek istemiyor illahi degistirmek istiyorsan total convarter vb. bir converterle cevir...

ama izlemek icin yapıyorsan ilk seferinde media player ile oynat de ve alttaki herseferinde bunu yap dediginde dat uzantılıları mediaplayer ile oynatabilirsin...

yaa alemsin kardes yaaaa bi uzantısını degistirmekle video yu baska formata degistiren bi sensindir sanırım

yaa arkadasım bilmediginiz seylerde de yorum yapıp insanların aklını karıstırmayın ya
flv uzantısını al mpeg yap yada avi ne istersen bakalım oynatabiliyormusun baska formatlarda...

arkadasım senin yapman gereken güzel bir codek indir oldugu formatta izle eger kodek istemiyor illahi degistirmek istiyorsan total convarter vb. bir converterle cevir...

ama izlemek icin yapıyorsan ilk seferinde media player ile oynat de ve alttaki herseferinde bunu yap dediginde dat uzantılıları mediaplayer ile oynatabilirsin...

o işi yapan ben de varım, bir tek o arkadaş değil...

bence sen de yorum yapmadan önce bir dene istersen.. bir vcd'den dat dosyasını kopyalayıp uzantısını mpeg yap, ve çift tıklayıp media player ile çalıştır.. bakalım açacak mı?..

ben bu şekilde kolayca dat dosyalarını alıp movie maker'a atıyorum, movie maker dat tanımıyor mpeg istiyor çünkü..

mersin uni bilg prog mezunuyum, sql, mysql, visual basic vs programları kullanmayı biliyorsam eminimki sendende çok şey biliyorum.neyse dene ve gör yöntem aklına yatacakmı yatmayacakmı

Bu arada TuRK_HaRD tşkler...

bilgisayarın calıstırmayacagını söylemedim
hic bir degisiklik yapmadan dat uzantılarını zaten w.media player calıstırmakta zaten
ben orada uzantıyı deegistirmekle videonun formatı degismez eger degisir diyorsan sen bosuna okumussun

bana flv uzantılı bidosyayı alda mepeg e ceviriversene bu taktikle

örnek vereyim
rar uzantılı dosyaların uzantısını zip yaptıgınızda vin rar hala o dosyayı tanımaya devam eder
ama asıl olay onun hala rar uzantılı olmasıdır
vinzip o dosyayı acmaz
sdece uzantı degistirerek onu calıstıracak programı yönlendirirsin
evet w.media player ilk basta dat uzantıları tanımaz
ama sen 1 kere tanıttıgında bundan sonra hep acar
ama siz tanıtmak yerine uzantı degistirerek tanıtıyorsunuz
bu dosyanın formatını degistirmez

eger aksini söylüyorsan
mersin uni bilg prog mezunuyum, sql, mysql, visual basic vs programları kullanmayı biliyorsam eminimki sendende çok şey biliyorum.neyse dene ve gör yöntem aklına yatacakmı yatmayacakmı

Bu arada TuRK_HaRD tşkler...

bosuna okumussun

vs derken acman gerekiyor
c++ visual basik delphi hepsiyle iliskim var

+ donanım ve elektonik tamirat da var
korkma hepsiyle aram var

+ pmü.elektrik elektronik mez. uyum
daha birsey soracaksan cevaplayayım

ama sen hala uzantı degistirdimde formatı degisiyor diyorsan

seninle yüzlesebilirim....

uzantı degistirmek bilgisayarı kandırmaktır....

farkında deilsin heralde ama benım hangi cümlemde format değişir diye kelimeler gördün? sadece converterlara gerek kalmadan bu işi halledebiliyorsun demişim gördüğün gibi.ki bunun aksini de idda edemezsin.bizim burada konuştuğumuz flv dosya türü değil, dat dosya türüdür.illaki örnek vermek gerekiyorsa .srt uzantılı bi dosya gerekli programca okunabilinirken aynı uzantıyı .txt yaparsak formatı değişir ve programda çalıştıramayız.ama benim dediğim olayda .dat yazan yeri .mpeg .avi vs yaparsan aynı programlar içerisinde çalıştırabilirsin. KAPİŞ? neyse sende öğrenmiş oldun bu arada bu yöntemi

kardes bende onu diyorum neden uzantı degistiriyorsun ilk te media player ile ac zaten bidahaki seferlerde media player datı tanıyacaktır...
bunu yazdım iyi okusan sevinirim

ben orada formatı degistireceksen bat mpeg yapamazsın dedim
forumu oku
+++ sana demedim ilk yazana dedim

+ sen kapis tartısmak istemiyorum

ne yazarsan yaz son msj ım

beyler uzatmalayın lütfen.. tabii ki bir dosyanın uzantısının değişmesi ile o dasyanın türü değişmez ama bu dat dosyaları (tabii ki her dat dosyası değil, vcd'nin dosyası) bu genelleme harcinde, bunda hem fikir olalım.. ben bakın yukarıda örnek de verdim, dat uzantısını okumayan movie maker, bu şekilde mpeg yaptığımda hiç sıkıntı çıkarmadan dat'ı okuyor, şimdi biz movie maker'ı mı kandırmış oluyoruz?

konuyu tartışmaya taşımayın lütfen, yardım bölümünde yapılacak iş değil bu..

Geri