Dcom Exploit Nedir Yardim !

HateOFKing

New member
Reaction score
0
Avast kullanıyorum ve avast habire DCOM EXPLOIT denen şey saldırdı dio bu nedirr !!?

1. ActivePorts programını çalıştırarak 135 numaralı portun açık olup olmadığına bakalım.

2. Başlat --> Çalıştır --> komut satırına regedit yazalım. Açılan Kayıt defteri düzenleyicisi menüsünden sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Microsoft --> Ole yi tıklayalım yan taraftaki listeden ENABLE DCOM seçeneğini açarak Y (Yes) değerini N (No) olarak değiştirelim.

Boş olan bölüme sağ tıklayıp --> "Yeni" menüsü içinden Dize değerini seçelim --> Oluşan yeni dize değerinin ismini EnableRemoteConnect olarak belirleyelim --> Tıklayarak açalım ve dize değerine N harfini ekleyelim.

3. Sol taraftaki listeden "Rpc" üzerine tıklayarak sağ taraftaki menüden "DCOM Protocols" değerini seçelim ve açalım --> Listedeki sadece ncacn_ip_tcp yi silelim Tamam diyerek tüm pencereleri kapattıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda 135 numaraları portun kapandığını görüceksiniz.

Arkadaşım incelediğim kadarıyla Windows'un bi açığı karşı taraftan atak yiyorsun bunu önlemen için http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03-026.mspx İşletim sistemini bilmediğim için sen buradan işletim sistemi hangisi ise Patch availability kısmından işletim sistemine uygun patch i yükle xp ise SP' yi yüklemeni tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla TCP, UDP port: 135, 139, 445, ve 593 ten saldırıyorlar verdiğim link işe yaramazsa daha detaylı bilgi veririm.

Geri