icemen
New member
- Reaction score
- 0
Deli Dumrul Filminden Özlü Sözler
- Aç gözlü değiliz iki lokmayla da doyarız… O iki lokmaya göz koyanı da oyarız…
- Sıkı durun çakma baronlar, tekerinize çomak sokacak biri geliyor… Deli Dumrul geliyor…
- Marifet değil “eli kanlı” olmak, maharet “delikanlı” olmak…
- Artık her öğün cacık yenir oldu, zira memleketin her yanı hıyar dolu…
- Ah ulan İstanbul ne çocukluğumu yaşattın, ne gençliğimi… Alacağın olsun İstanbul derdim canım sıkılınca. Şimdi diyorum ki, “Ne alacağı ulan, asıl benim senden alacağım var ve tahsil etmeye geldim…”
- Hak edeni hayatıma sokarım, hak edenin hayatına sokarım.
- Deli Dumrul’dur o… Haddini bilmeyene, bildirir. Adamı makam koltuğundan, hela kuburuna indirir!
- Tesbih elde, emanet belde, sevda yürekte mesele kavga etmekte değil, bükülmeyen bilekte…
- Demirden korkan trene binmez, delikanlı o trenden yarı yolda inmez.
- Adam sandık eşeği, altına serdik döşeği… Geliyor Deli Dumrul artık zor dönersin köşeyi…

- Aç gözlü değiliz iki lokmayla da doyarız… O iki lokmaya göz koyanı da oyarız…
- Sıkı durun çakma baronlar, tekerinize çomak sokacak biri geliyor… Deli Dumrul geliyor…
- Marifet değil “eli kanlı” olmak, maharet “delikanlı” olmak…
- Artık her öğün cacık yenir oldu, zira memleketin her yanı hıyar dolu…
- Ah ulan İstanbul ne çocukluğumu yaşattın, ne gençliğimi… Alacağın olsun İstanbul derdim canım sıkılınca. Şimdi diyorum ki, “Ne alacağı ulan, asıl benim senden alacağım var ve tahsil etmeye geldim…”
- Hak edeni hayatıma sokarım, hak edenin hayatına sokarım.
- Deli Dumrul’dur o… Haddini bilmeyene, bildirir. Adamı makam koltuğundan, hela kuburuna indirir!
- Tesbih elde, emanet belde, sevda yürekte mesele kavga etmekte değil, bükülmeyen bilekte…
- Demirden korkan trene binmez, delikanlı o trenden yarı yolda inmez.
- Adam sandık eşeği, altına serdik döşeği… Geliyor Deli Dumrul artık zor dönersin köşeyi…