Deli Yürek

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
23 May 2008
Mesajlar
31,409
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ѕαмѕυηѕρσя
Deli Yürek

kjy55l5fyv.jpg



Yusuf askerliğini yapmış, geri dönmüştür. Mahalle halkı, annesi ve kızkardeşi tarafından coşku ve sevinçle karşılanır. Bu arda zengin bir ailenin kızı olan Feraye, kaza yaptığı arabasını Yusuf'un çalıştığı tamirciye bırakır. Yusuf, arabayı Feraye'nin evine götürdüğünde; gördüğü malikane ve Feraye'nin ailesi onu bir hayli şaşırtır. Mahalledeki lokantaya sık sık uğrayan mafya babası Süslü, Yusuf için yeni bir hayata gidebileceği bir yoldur. Yusuf, Süslü'yü ziyarete gittiği gün, Süslü için kurulan bir pusuyla karşı karşıya gelir...

O Bir Efsaneydi Deli Yürek Dizisinin Tekrarlarını Kaliteli Bir Kanalda Yayınlasalar Ratingleri Alt Üst Edecek Bir Dizi ..




DELi YÜREK’iN ‘DERiN’ GÖSTERGELERi

Uzun süredir izleyici kaybina ugramadan, agir ve emin adimlarla hedefine dogru ilerleyen, pekçok izleyicinin begeniyle izledigi bir dizi var ekranlarda; Osman Sinav’in çektigi Deli Yürek. Herkesin olmak isteyip de olamadigi bir kahraman edasiyla gönüllere yerlesen, dizinin bas karakteri “Yusuf Miroglu” tiplemesi de süphesiz Deli Yürek’in tutmasindaki en belirgin faktörlerden biri.

Mert, delikanli, cesaret ve iyilik timsali, incelikli sevgilerin kiymetini bilen bir tipleme, sokaklarda yürürken rastlanabilecek insanlardan degil Miroglu, “iyi ve güzel” olan ne varsa bünyesinde toplamis bir ‘ütopya’. Neredeyse bir masal kahramani. Belinde silahla gezen kartal çevikligiyle pikeler yapan keskin nisanci Miroglu’nun “derin” yönleri de var elbet. Ancak bu, “iyiligin kötülüge karsi onurlu savasi” diye adlandirilabilir yalnizca. Miroglu’na “suç isliyor” demek pek agir bir ifade olur, izleyicinin kalbini kirar belki de…

Kusçu… Paradokslari, soyut anlatimlari, alegorik ifadeleriyle neredeyse, bir 20. yüzyil bilgesi. Rafine düsüncelerin maestrosu olmaya aday, destansi, epik bir imaj çizilen biri. Bir nevi de münzevi…

Ve Beyefendi, çocuklara anlatilan masallardan firlamis gibi duran, dumanlar içinde dolasan ve izleyicinin görüs alanina bir türlü girmeyen, yukarilarda durarak kirliligi ve kötülügü temsil eden Beyefendi… Bunun siyasetçi mi, bürokrat mi oldugu meçhûl… Ancak su kesin ki, Beyefendi derin ‘devlet’in karanlik bir adami…

Karakterlerin uç noktalarda seyrettigi, rollerin iyi ve kötü diye ikiye ayrildigi dizinin bütün bu masalsiligi, reel anlatimlara paralel bir çizgi izleyen senaryoyla destekleniyor.

En önemlisi de, dizinin post-it’e alinmasi gereken yönlerinden “derin stratejik iliskiler”in basariyla yansitilmasi, “oldukça gerçek” bir hava olusturuyor. Hatta dizi, bu anlamda “Türkiye” kokuyor.

Deli Yürek, “devlet, medya, mafya” üçlü sacayaginin ‘derinlikli’ yönlerini göstermekle kalmiyor, “Biz bu filmi gördük, görüyoruz ve ne yazik ki görmeye devam edecegiz” dedirtiyor izleyenlere.. Raca hayati sürenlerin kötülük ve zulüm üstüne yasladiklari baisbos keyiflerini yansitmasindan tutun da, medyanin kirli çikar alisverislerini açik yüreklilikle anlatmasina kadar Türkiye’yi betimliyor Deli Yürek… Yoksa bu kadar rating toplayabilir, bu kadar uzun soluklu olabilir miydi?
 
Bu tür dizi ve filmler Türkiye'de herzaman tutulmuştur .Bir nevi Türkiyenin gerçeklerini yansıttıkları için. Benm içinde yapılmış en güzel filmlerden biri .Emeğinize sağlık .
 
Kurtlar Vadisi bile bunun verdiği tadı veremiyor.
 
kaliteli bi kanalda yayınlansa ii rayting yapar ama kım yayınlıcak...
 
GüzeL fiLmdi gercekten . . .
 
Kurtlar vadisinin atası diyebiliriz bence bu diziye.ondan dolayı da kıyaslamak mümkün değil.
 
çok severdim gerçekten bir sürü racon ezberlerdik :D
 
Geri
Üst