delpmi?basic mi?c++mı?

hitman_726

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben 16 yaşındayım foruma yeni üye oldum belki burada benim yaşıtım olnalarda olabilir veya yaşı büyük olan kişilerde olabilir.abilerimden bana yardımcı olmalarını istiyorum.cünkü ne delpi ne visual basic ne pascal ne de c++ kulandım.....hiç birini kulanmadım bu programlar hakkında hiçbir bilgim yok bu programlardan hangisi kullanmamı tercih edersiniz.bir de bana vereceginiz.programı tanıdabilecek nasıl kualnılacahgı hakkında kitapcık varmı....

örnegin(delphi) yanında birde kitapcık nasıl kualnılacagı hakkında...cünkü ben programlama ya acayib hefesim var lütfen yardımcı olun abilerim...

ama şunu sölim delphi cok iyi diyorlar bir de bu dogrumu?ilk başlayan birisi olarak kulanmam delphi yi dogru olurmu?

sizden yardım beklıyorum.......

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

ilk kez başlıyorsan bende başlıyorum yeni yeni.....

ilk önce algoritma çalış beynini onlarla yor şunu yaparsam söyle olur bunu yaparsam böyle olur yani oturacaksın bi pilav nasıl yapılır gibi düşüneceksin ilk başta bu yaşta başlaman senin açından iyi olur ve durmadan çalışacaksın eger çok yeniysen bu işlerde ilk başta pascaldan başla sonra c++ sonrada devamı gelir zaten forumda e-book seklinde dökümanlar var olmazsa git kitaplarını al pc üzerinde denemeler yap :)

pascal ı nerden bulabılırım exe yapılabılıyormu?

programlar bölümünde falan bi aratır ve be :)
yapılıyo exe .
bide ben öğrenebilsem:))

Arkadaşım mesajlarını ayrı ayrı yazmaktansa düzelt butonunu kullanabilirsin;)

Ben sana Visual Basic ile başlamanı öneririm, daha kolay ve zevkli gelir C ye göre.
V. basic programın arayüzünün kullanımı açısından ve görselliği açısından sana kolaylık sağlar. Ama eğer ben zor gelse de yılmam uğraşırım kasarım dersen delphi hakkında biraz bilgi edin derim... Ben delphi kullanmadım ama çok beğeniliyor delphi.
V. basic ve C arasında bi tercih dersen senin için basic derim.

genconun dediği gibi forumda bol bol döküman ve e kitap mevcut bunlarla ilgili, ama kitap alacak olursan bilen birine sormadan alma çünkü piyasa da çok kafa ütüleyen kafa karıştıran kitaplar war.

ama kitap alacak olursan bilen birine sormadan alma çünkü piyasa da çok kafa ütüleyen kafa karıştıran kitaplar war.,,

öyle bana görede sana bir büyük tavsiyem ,,ne ile başlıcaksan başla kitabı ince eleyip sık dokuduktan sonra seç ,,,bazı kitapların anlatımı harbi çok kötü ,,,insanı bitiriyor,,, yaşın genç ,,,ben olsan delphi ile başlarım ,,sonra c ye geçerim en sonunda da basic i zaten sular seller gibi yaparsın :)

bende pascaldan başlamanı tavsiye ederim hem delphi için alt yapı olur bizde lise 1 deyken temel olarak pascaldan başlattılar pascalı önce ii bi kavra ondan sonra ister vb ye geç ister delphi ye bu görsel programlamayı da çözdükten sonra c++ la geçersin

bence pascaldan basla.. mantıgı kavra sonra delphi visual basic fln filan derken bi bakmısın assembly :)

MILLET CHOK GUZEL DIYIYORSUNUZ HAA,PASCAL DAN BASHLA YADA DELPHI, AMMA HACKING OLMAK ISTIYORSAN SONUNDA "C++, assembly" PROGRAMLAMASINI OGREN,..
network programming - bolumunu ogren trojan falan yaparsin,..:)

hitman_726' Alıntı:
arkadaşlar ben 16 yaşındayım foruma yeni üye oldum belki burada benim yaşıtım olnalarda olabilir veya yaşı büyük olan kişilerde olabilir.abilerimden bana yardımcı olmalarını istiyorum.cünkü ne delpi ne visual basic ne pascal ne de c++ kulandım.....hiç birini kulanmadım bu programlar hakkında hiçbir bilgim yok bu programlardan hangisi kullanmamı tercih edersiniz.bir de bana vereceginiz.programı tanıdabilecek nasıl kualnılacahgı hakkında kitapcık varmı....

örnegin(delphi) yanında birde kitapcık nasıl kualnılacagı hakkında...cünkü ben programlama ya acayib hefesim var lütfen yardımcı olun abilerim...

ama şunu sölim delphi cok iyi diyorlar bir de bu dogrumu?ilk başlayan birisi olarak kulanmam delphi yi dogru olurmu?

sizden yardım beklıyorum.......

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

C yazıLımın temeLidir.Univ. Lerde de CogunLukLa C iLe ba$Lanır egitim weriLmeye
Ben Sana C++ iLe ba$Lamanı Tavsiye ediyorum.Ya$ın kucuk zamanın cok,yawa$ yawa$ temeL ta$Larını oturtursan kendini cok geLi$tirip Prof. Coder oLabilirsin.önemLi oLan hazmede hazmede iLerLemek.

Compiler oLarak (editor) Borland ı tavsiye ederim.Ba$Langıc icin ideaLdir,Zor ama yinede "Borland Turbo C++ v3.1" i bi ara buLmaya caLi$.oLmassa Forumda "Borland 6" gözüme çarptı, onun icin bir Search at. Onuda buLamassan Sana "Bloodshed Dev C++ v4.9.9.2 " Linki weriyorum: http://prdownloads.sourceforge.net/dev-cpp/devcpp-4.9.9.2_setup.exe

Cin(scanf) den Cout(printf) Imput/Output biLe biLmiyorum diyorsan Ba$Langıc seviyesindekiLere yardımcı oLabilecek bir link : http://www.sadakat.net/bilgisayar/programcilik/ (Forum da Ba$ka bir arkada$ Wermi$di,dahaba$ka e-book lar linkler de war biraz gözgezdir)

Proglamanın oLayı Dil/compiler/kod/syntax degiL Algoritma,gidiş yollarını anlayabilmek / akıl edebilmek / yaratabilmektir.Bunun içinde Sigaranı KoyuKahveni eksik etmeyeceksin.Ba$ka türlü oLmaz , Coder lıgın rajonu budur :D

metalmad doğru der
c yazılımın temelidir ilersinde ise c++
vb çok yaygın görsel kolay bir dildir ancak c kadar güçlü değildir
aslında ilk olarak bende delphi ile başladım sonrası c ve c++ devam ediyorum ve
amacın coder lik ise c++ / delphi 7 tavsiye ederim
dat.net hiç bulaşma pascal ise denilenlere bakma delphi nin eskisidir ve müzelik oldu bir yazılımı öğrenmek için illa ilk version larını bilmen gerekmez
kıssadan hissadar programcılık algoritma mantığı sonrasında ise c/c++ yapabilirsin
bilinen en güçlü sağlam dildir..

iyi bir bilişimci veya programcı olacam dersen algoritma c/c++,biraz biraz paskal sonra sağlam delphi,visual basic ve c# ve db olarak accesten başla mysql ve mssql server.yok niyetin kötüyse yani hacking dalan sen bilirsin istediğin yoldan git

Buradaki her cevap sana yardımcı olmak isteyen kişilerin kendi deneyimlerinden edindiği bilgilerin bir özetidir.Kafanı karıştırıyorsa ben de genel bir özet yapayım.Yolunu kendin seç,önce bazı soruları kendine sorman gerek.Bilişim alanında profesyonel eğitim almayı düşünüyor musun?(bilg.müh) Yoksa alaylı olarak mı programcılık yapacaksın?C/C++ birçok arkadaşın dediği gibi konunun özüdür.Hiç kullanmasan bile bakış açını geliştirir diğer dilleri daha kolay öğrenirsin.Ama sistem programlama,driver yazma,pos makinaları yazılımı veya savunma sanayi için program geliştirmeyeceksen piyasada iş imkanı daha geniş olan dillere yönel derim.Gazetelerde iş ilanlarına bak.Hangi firmalar hangi dili veya geliştirme ortamınında yazılım yapan hangi nitelikteki insanları arıyorlar? Microsoft tabanlı dillerin iş imkanları geniş,java oracle tarzı işlerin sayısı az fakat geliri fazladır(kendimce genelleme) .Kararını verdikten sonra kararın doğrultusundaki seçiminle algoritmaya başla derim.Delphiyi tercih ettiysen algoritmaya pascalla başla.Sistem programcısı olacaksan c ile başla .net dillerinden c sharp içinde c ile,visual basic .net için basic veya excel macrolarıyla algoritmaya başlayabilirsin.Java için zaten javayla başlaman gerek.İkinci adım olarak veritabanı bilgisine ihtiyacın olacak birinci adımda seçtiğin dile göre o zaten ortaya çıkar.Özete bak :) Umarım faydalı olur.

ne olursa olsun bence en başta basic ile başlaması çok daha mantıklı olacaktır. hem işin temelini ve tüm yada tekel olan microsoft un çalışma mantığını kapmış olur. bunun yanısıra bilgisayarın temelinde yatan elenktronik karmaşanın içine gömülmez. zaten istese de istemese de zamanla bu elekrtonik karmaşanın içerisine girecek. en başta sokup da bu işten soğutmamak lazım bana sorarsanız...

bence ne basic ne pascal hemen git bir c derleycısı edın dunya c etrafında donuyor iyi bir c coder 5000 usd alır ama ortalama bır basıc veya delphici iş bulamaz kaldıkı .net olayı dusunurse c cok daha avantajlı dıgerlerı ölu yatırım olur bunu 2000 yılından berı taşıdıgım programcı sıfatımla soyluyorum

valla dostum başlagıç olarak tabiki basic, algoritma ve programlama mantığını kaptıktan sonra delphi ye gir derim ...

Geri