Deniz’den hocasına hediye

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ABD’de, Ermeni soykırımının oLduğuna dair ödev hazırLaması istenen Lise öğrencisi Deniz İLhan, öğretmenine 1915 oLayLarının diğer yüzünü anLatan kitapLar hediye etti. Deniz’in babası Serdar İLhan ntvmsnbc’ye konuştu

100109--la-guardia.hlarge.jpg

Serdar İLhan La Guardia'nın New York'un açık görüşLü okuLLarından biri oLduğunu söyLüyor

New York'ta bulunan La Guardia Müzik ve Sahne Sanatlar Lisesi öğrencisi Deniz İlhan, 'Dünya Tarihi' dersi için, Ermeni soykırımı olduğuna dair bir ödev hazırlaması istenince itiraz etti.
Öğretmeni tarafından sunulan kaynakların tek taraflı olduğunu söyleyen Deniz, babası organizatör Serdar İlhan ile birlikte New York'taki Türk Başkonsolosluğu'na giderek 1915 olaylarının bir soykırım olmadığına, tarafların karşılıklı bir çatışma içinde olduğuna dair bir ödev hazırladı.
Deniz'in ödevden henüz nasıl bir not alacağı belli değil. Deniz'in babası Serdar İlhan ise durumu ntvmsnbc'ye değerlendirdi.

Serdar İlhan okulun açık görüşlü olduğunu söylüyor ve ödevi veren öğretmenin de müfredata uygun hareket etmek zorunda kaldığı için bu durumun yaşandığını belirtiyor. Serdar İlhan, şimdi okul yönetimine 1915 olayları konusunda her iki görüşü de anlatan tarafsız bir toplantı yapılmasını önermeye hazırlanıyor.

İLhan ntvmsnbc'ye şu açıkLamaLarı yaptı:

"Deniz ödevden henüz not almadı. Ama kendisine sununlanın aksi tezleri savunan, 'Bu bir soykırım değildir.
Soykırım insanları sistematik bir şekilde öldürmektir. Sadece Ruslarla birlik olduğu için sürülen insanlardan bahsediyoruz. Zaten 1-2 milyon insan orada öldü, ama bunların çoğunluğu da Osmanlı’daki Türkler'di' görüşünü yansıtan bir ödev hazırladı.
Bu ödevinde Günther Lewy, Justin McCarthy gibi Batılı yazarların yazdığı kitapları kullandı. Bu kitapları ben konsolosluktan edindim.

100108-serdar_ilhan.jpg

Serdar İLhan

BU KİTAPLARI HOCASINA DA HEDİYE ETTİ

Deniz, aynı kitapların birer kopyasını hocasına da götürdü, hediye etti. Çok memnun olmuş hocası.
Ben de kendisiyle bugün konuşacağım. Çok iyi bir hocası var, ama bu olay nedeniyle ona da yüklenecekler biliyorum. Öğretmeni bunu özellikle yampmış gibi hissetmesin.
Çünkü bu olay okulun müfredatında, kitapların içinde var. Bir ders böyle işleniyor.

Zaten hocası çok anlayışlı davrandı. Kitapları götürünce memnun oldu. Bu okul zaten çok düzgün bir okuldur. Sınavla girilen, New York’un en önemli devlet okularından biridir. Çok açık görüşlüdür.

Ekli dosyalar

• 100109--la-guardia.hlarge.jpg
    100109--la-guardia.hlarge.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 1,306
Geri